Thursday, October 01, 2015

På Private Banking-träff med Avanza

Ikväll var jag på min livs första träff för Avanzas Private Bankingkunder. Dvs kunder som har minst 3 miljoner i kapital hos Avanza. Var helt ok snack från scenen plus lite gratis mat och dryck. Men det var egentligen inte pratat på scen som var den stora behållningen för mig, utan att vara med på en sån här lite mer exklusiv träff än tex Avanza Forum i Globen som jag besökt många gånger.

Var ett par i min ålder men annars var nog snittåldern runt 60 skulle jag gissa. Var en härlig känsla att sitta där bland ett gäng andra miljonärer måste jag ändå erkänna. Kanske låter ytligt men för mig är det som ett kvitto på att jag kommit en bit på vägen mot mitt mål som jag kämpat hårt för.

Hade en härlig känsla i kroppen när jag cyklade hem från Norra Latin.


Älskar Avanzas slogan för Private Bakning: Det ska vara billigt att vara rik.

17 comments:

 1. Vad tycker du om att vara Private Banking-kund? När jag gick igenom avgifter för olika klasser så såg jag inte riktigt vad Avanza lockade med i den klassen.

  Är det minglet och gratismaten? :-)

  ReplyDelete
 2. 5 miljoner innan 402:19 AM

  Grattis!

  ReplyDelete
 3. Miljonären:

  Jag hat 100 000 i kontanter jag skulle vilja få in på börsen.
  Om det var du, hur hade du placerat dem idag?
  Jag kan avvara dem under flera år framöver.

  Tipsa gärna

  ReplyDelete
 4. Var bolånet med Reporänta plus 0,99% som lockade mest. Annars har jag inte märkt någon fördel med Private Banking. Innan gårdagens mat och dryck alltså.

  Jag hade spridit ut köpen på 10.000 styck i 10 månader. Köpt 34/33/33 globalfond, tillväxtfond och sverigefond. Index med så låg avgift som möjligt.

  ReplyDelete
 5. Går ju att köpa aktier också om du har lågt courtage. Men ser ingen stor fördel med aktier jämfört med fonder när det handlar om 100.000 kr.

  För min egen där är ju målet att leva på utdelningar och då känns aktier bättre än att sälja av 4% av fondportföljen varje år. Även om fonder skulle funka även för mig.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:58 AM

  Var också där! Satt några rader framför dig. Inte så många under 60 nej. Får bilda ett "ungdomsförbund"? ;)
  Tycker ibland också att PB kunde ge någon mer förmån, bolånet är lite väl smalt och lägre rörligt courtage ändå inte något som ger så stor verklig effekt i mitt, och som jag bedömer det, ditt fall.

  ReplyDelete
 7. Kan du ge tips på 3 fonder som du nämnde ? För en som inte har så stor koll.

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:02 AM

  Miljonären, någon idé om varför telia går mot strömmen för stunden?

  ReplyDelete
 9. Kul att det var fler bloggläsare där. Håller med om att PB inte gör någon större skillnad. Snarare dyrare courtage.

  3 billiga och bra fonder
  Global - Länsförsäkringar global index (avgift 0,2%)
  Tillväxt - Länsförsäkring tillväxtmarknad (avgift 0,4%)
  Sverige - Avanza Zero eller Nordnet Superfond (avgift 0%) eller Spiltan Investmentbolag (avgift 0,2%)

  Obegripligt för mig angående Telias kräftgång. Är väl kanske osäkerhet kring framtida vinst/utdelning utan de tveksamma länderna i öst. Ska köpa mer närmaste dagarna.

  ReplyDelete
 10. Anonymous11:47 AM

  De fonder jag använder ibland (utom Avanza Zero/Nordnet Superfonden som båda är svenska):

  SPP Global (0,3%)
  SPP Europa (0,2%)
  SPP USA (0,2%)
  SPP Sverige (0,2%)

  SPP Sverige när jag vill gå in med större belopp än de 25 000 kr som begränsar Avanza Zero. Notera också innehav kan skilja en del, SPP Sverige har inte Telia t ex, så det är inte en ren indexfond.

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:19 PM

  SPP's fonder är av kategori "indexnära fonder" eftersom de justerar innehaven efter hållbarhetskrav. Det vill säga företag som inte bryter mot FN:s konventioner för mänskliga rättigheter, grov korruption, klimatförändringar, miljöförstöring och produktion av kontroversiella vapen.

  ReplyDelete
 12. Anonymous7:51 AM

  Riskerar du inte att avslöja vem du är genom att ta såna här kort, då kanske man vet vem du var som satt där om du dessutom var en av få unga? :)
  Jag var inte där så du kan vara lugn, men jag tänkte mer generellt.

  ReplyDelete
 13. Anonymous11:08 AM

  Jag var där (mitt inlägg ovan). Spanade också efter "unga" som sagt, men den enda jag snackade med satt inte där du satt iaf (och var heller inte så vältränad som du borde vara ;-) ). Visste man inte ens att du skulle vara på eventet så är det ju väldigt svårt klura ut i efterhand oavsett.

  Du har mitt ord på att jag inte skulle outa dig om jag eventuellt skulle råkat fatta!

  ReplyDelete
 14. Har du hela sparkontot på avanza också?
  Annars verkar det ju inte vara över 3 miljoner med bara fonder och aktier enligt redovisningen tidigare.

  ReplyDelete
 15. Japp hela sparkontot på Avanza med 0,4% ränta. Dvs sämre än vad jag kunnat få på annat ställe. Men enkelheten och snabbheten att ha det samlat när jag ska flytta för aktieköp och det låga bolånet överväger tycker jag.

  ReplyDelete
 16. Har nog inte fattat att bloggen börjar bli rätt stor i vissa kretsar. Så har tidigare tänk att risken är minimal att någon som läser bloggen skulle vara på plats. Fast även om någon i efterhand kommer ihåg ungefär hur jag ser ut känns det inte som hela världen. Men jag ska nog vara lite försiktig i framtiden...

  ReplyDelete