Friday, October 09, 2015

Sugen på att agera...

Jag har ju stått utanför aktiemarknaden rätt länge och även om jag varit sugen på att köpa och hoppats på en nedgång senaste året så har det egentligen aldrig varit speciellt svårt att hålla mig borta. 

Men nu när jag börjat köpa lite senaste månaderna har jag verkligen fått smak för aktiehandel igen. Är inne flera gånger per dag och kollar kurserna. Har ju bestämt att köpa och behålla livet ut men känner mig stundtals jättesugen att ta hem lite vinst i något som gått upp snabbt senaste veckan för att köpa tillbaka om en vecka när det kanske gått ner lite. Eller köpa mer Telia som fortfarande känns billigt. Eller något annat. Bara jag får göra något.

Men självklart står jag emot och följer min långsiktiga strategi att köpa på uppsatta målkurser och inget annat. Och att aldrig sälja, hur lockande det än känns att sälja Industrivärden på 158 med förhoppning om att kunna köpa tillbaka flera aktier för samma peng på 150 om en vecka eller månad. 

8 comments:

 1. Du är inne på en farlig psykologisk väg...

  ReplyDelete
 2. Ja, men känns bra att jag är medveten om problemet.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:47 AM

  MUhahaha! Det var inte elak menat! Men ja menar du vet ju att det är så här!
  Du är ju i mångt och mycket föredömet för de flesta bloggare juh!

  Aktiehandel ÄR som snus, beroendeframkallande!

  ja vet.... du typ 8 år, ja 3 månader på börschen....

  Du vet vad som är rätt! köp det som känns rätt så länge du håller dig någorlunda inför dina ramar! När du hamnar off radar! sälj....eller ring mig för support! Skoja ba ;)

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:15 AM

  Du kanske ska skaffa en assistent som du skriver avtal med som sköter alla aktieaffärer efter målkurser och aldrig köper och säljer snabbt utan agerar efter din långsiktiga plan. Antagligen det bästa sättet, får då kan aldrig dina känslomässiga impulser förstöra din långsiktiga strategi. :)

  ReplyDelete
 5. Tror risken är minimal att jag kommer gå ifrån den långsiktiga planen. Men är bara att suget finns där.

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:32 PM

  kan inte du använda en liten del av pengarna tex 100,000 för att göra sådana 'trades' - och resten kvar i långsiktiga strategin?

  ReplyDelete
 7. Det är svårt det där. Har du testat att hålla dig till procent när du köper? Det funkar för mig, att hålla en viss procent till köp som inte faller inom uppsatta köpkurser. Blir liksom enklare med procent än med riktiga summor. Av nån anledning.

  ReplyDelete
 8. Mina MQ är upp 16%. Känner också suget att ta hem vinsten. Den utgör 4x nästa års utdelning... gah!

  ReplyDelete