Wednesday, November 26, 2014

Störande börsutveckling

Skulle ljuga om jag sa att jag inte påverkades av börsens utveckling senaste tiden. Svenska börsen där jag inte har någon exponering tuggar på (och är nu på ATH om man tittar på vissa index) medan Ryssland står och stampar (eller blandar två dagar upp med två dagar ner om man så vill). Men det är ju bara att kämpa på och ta en dag i taget i jakten på de 10 miljonerna.

17 comments:

 1. Martin10:24 AM

  Multipelexpansion yao! Its the shit! Just tjongat hem en fetevinst i Byggmax!

  ReplyDelete
 2. Du funderar inte på att investera lite i svenska börsen?

  ReplyDelete
 3. Jag tyckte ju det var dyrt för 12% sen. Känns fel läge att köpa nu.

  ReplyDelete
 4. Sigge1:38 PM

  Många som gjort tankevurpan att det är för dyrt. Läget är unikt och börsen uppför sig därefter.

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:20 PM

  Haha...."läget är unikt"... Har man hört den förr? Det är annorlunda denna gång.... Dagens värderingar är inte försvarbara.

  ReplyDelete
 6. David3:45 PM

  Hej, tack för en strålande blogg.

  Snart dags för insättning av nya premiepensionspengar. Lite nyfiken på hur du tänker du i ditt PPM-sparande och vad du har haft för utveckling på din PPM-portfölj.

  ReplyDelete
 7. Ja jag stör mig också på senaste tidens uppgång, har dessutom tagit aktiv ställning för nedgång med bearcertifikat, men jag tror att det barkar iväg neråt snart, eller hoppas iaf :p men har som tur är haft kvar några små bolag som inte direkt följer index som har tuffat på riktigt bra. Hur ser du på det här med att köra certifikat/optioner?

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:34 PM

  Martin, vad har hänt med byggmax? Vadå vinst?

  ReplyDelete
 9. Storugglan8:01 PM

  @mn:

  "Ja jag stör mig också på senaste tidens uppgång"

  Hehe. Jag tror inte du ska störa dig på något du inte kan påverka. Gilla läget, och ha en tillgånsallokering så att det inte spelar någon roll om det går upp eller ned. För det kommer att gå både upp och ned den närmaste tiden, och även tiden efter det. Det är det enda vi vet med säkerhet.

  ReplyDelete
 10. Anonymous10:13 PM

  Står också utanför just nu. Men så här låga räntor talar väl för en bra börsutveckling eller? Finns ju inga alternativ om man letar efter att få lite avkastning. Sparkonto ger ju ingen ränta så vad är alternativen tills börsen är köpvärd?

  ReplyDelete
 11. Tja mannen,
  Allt bra med dig?
  Synd att du inte var med. Läst din blogg och nu dags att skriva ett eget. Ta de lugnt kompis...

  ReplyDelete
 12. Storugglan, jag kan ju inte sträva efter att ha en tillgångsallokering som håller 0,0% i avkastning, då är jag snart pank hehe

  ReplyDelete
 13. Storugglan9:40 PM

  @mn: Du missförstår nog mig. Din tillgångsallokering bör vara strategisk och inte taktisk (som den nu åtminstone delvis tycks vara). Då slipper du irritera dig på uppgång eller nedgång, som du ändå inte kan påverka. Du kan inte påverka marknaden, och du kan inte heller tajma den.

  I stället för att ligga utanför marknaden och vänta på en nedgång är det bättre för de flesta att gå in med det man du inte behöver som likvida tillgångar de närmaste 5+ åren. Resten i räntor. Rebalansera regelbundet. Och med "de flesta" menar jag verkligen de flesta.

  ReplyDelete
 14. Ja, försökte mest vara lite snäsig :) man ska ju investera efter sin egen marknadstro, och tror man på nedgång kan man ju lika gärna gardera sig för det med tex certifikat. jo så är det nog, tajma marknaden är svårt men det går ju med lite (mycket) tur. jag ligger för tillfället med ca 30% aktier i mindre bolag 10% bearcertifikat och resten i räntor så det känns som att jag har ganska låg riskprofil ändå.

  ReplyDelete
 15. Storugglan6:48 PM

  @mn: Ok! Jag menar nog att man bör investera utan någon marknadstro. Ditt upplägg känns säkert helt okej om kapitalet är litet och tidshorisonten kort. Med större kapital och längre tidshorisont blir alternativkostnaden för hög.

  ReplyDelete
 16. Anonymous6:35 PM

  Rysare i Ryssland nu, bara hoppas det blir bra långsiktigt.

  ReplyDelete
 17. ÄR DU BEHOVET KRISTISK LÅNGT LÅN IGÅNG ELLER ÄR DU BEHOV LÅN ATT STARTA HAR EN SÄKERHET @ 2% RENTER FÖR FÖRETAG OCH PRIVAT
  SYFTEN? OM SÅ ÄR FALLET:
  Fyll och returnera
  Namn: ===
  Belopp som behövs: ===
  Varaktighet: ==
  land ==
  Syfte: ===
  Mobiltelefonnummer: ===
  Identifikationskort: ===
  Kontakta oss för mer information christloanfunds@gmail.com

  ReplyDelete