Tuesday, November 18, 2014

Läst lite gamla kommentarer och inlägg

Hade några minuter över och roade mig med att slumpvis klicka mig runt bland lite gamla inlägg och kommentarer här på bloggen. Framförallt intressant runt 2008 då börsen gått ner en hel del. Med facit i hand var det ju fantastiskt köpläge på börsen då. Men när vi var mitt i det hela var pessimismen väldigt utbredd och folk pratade om en nersida på ytterligare 50%, och någon tyckte jag borde värdera min lägenhet till 0 då det inte fanns efterfrågan på bostadsrätter i Stockholm. Sänkte också värderingen på min lägenhet i någon månadsrapport då media rapporterat om fallande bopriser.

Det hinner svänga mer än man tror och kommer ihåg på 10 år. Bara att hoppas att man kan lära sig något av historien. 

Hittar du något inlägg eller kommentar som känns extra roligt såhär i efterhand och med facit i hand?

12 comments:

 1. Anonymous12:51 AM

  Har nyligen hittat (letat fram) din blogg trots att jag hörde om den ett tag sedan. Helt fascinerad och inspirerad. Jag är lite av en amatör sparare också. Undrar om du fått frågor om råd från folk med samma mål i livet som dig? I så fall brukar du hjälpa till?

  ReplyDelete
 2. Kul att du gillar blogge! Fick väldigt mycket frågor via mail tidigare när jag hade kontaktuppgifter synliga i bloggen. Nästan bara om aktie- och fondtips. Vilket jag inte är så pigg på då jag tipsa om eftersom jag inte vet mer än någon annan om ämnet.

  ReplyDelete
 3. Hittade din blogg via #sparpodden och är helt fast, läst som en dåre. Keep it up

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:19 PM

  Hej
  Jag undrar vad du har för åsikt ang bolåneräntan.
  Är det värt att binda den nu när den är så låg eller ska man köra löpande? Äger min bostadsrätt men har bottenlån.

  Ha de

  ReplyDelete
 5. Jag anser att man alltid ska ha rörlig boränta. Banken gör en bedömning om hur de tror att räntan kommer se ut under bindningstiden, sen lägger de på lite marginal för att de ju tar en risk när de garanterar en fast ränta.

  Så du ska bara binda om du tror att du kan göra en bättre bedömning om den framtida räntan än banken, och din bedömning dessutom är högre än den banken gjort.

  Rörlig ränta för det mesta lägre kostnad, men också en frihet att byta bank när du vill. Tex om du får bättre ränta på annan bank eller om de missköter sig på annat sätt.

  Dock viktigt att hålla koll på att den rabatt du förhandlat dig till på ett rörligt lån ligger kvar hela tiden. Har själv varit med om att banken helt plötsligt minskat min rabatt utan att meddela mig.

  ReplyDelete
 6. Kul att du fortfarande bloggar! :)

  ReplyDelete


 7. Lån erbjudande mellan enskilda allvarligt i FRANCE (KATHLEEN.CASSAND07@GMAIL.COM)


  kathleen.cassand@e-nautia.com

  Hej frun och sir. I lån snabba erbjudanden i 48 timmar för att bekämpa fattigdom och ekonomisk utslagning, erbjuder jag en online kontant lån som sträcker sig från 2.000 euro till 80.000.000 euro. Lånen ränte varierar från 2 till 3%, beroende på mängden av hela lån och låneleveransvillkor är mycket enkel. De låneansökningar erhålls inom 48 timmar efter inlämnandet av ansökan. Kontakta mig idag och låt mig veta hur mycket pengar du vill låna. Kontakta e-postadress; kathleen.cassand@e-nautia.com

  ReplyDelete
 8. fri och ärlig ekonomiskt stöd för alla3:21 PM

  Hej frun och sir, är du redo att söka efter antingen höja dina aktiviteter antingen för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men du är förbjudet bank- eller förkastas på banken för att spela in. Jag är en person jag bevilja lån som sträcker sig från 2000 € till 7.000.000 € till någon möjlighet att uppfylla villkoren. Jag är inte en bank och jag kräver inte en hel del dokument att lita på dig, men du måste vara rättvis, ärlig, klok och pålitlig. Jag bevilja lån till människor som lever i Europa och i hela världen (Australien, frank, Belgien, Kanada, Schweiz, Rumänien, Italien, spanska, Portugal …). Min räntan är 2% an.si du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig för mer information. Jag är tillgänglig för att möta mina klienter i högst 3 dagar efter mottagandet av din ansökan. om du är intresserad, kontakta mig för mer information. Kontakta E-post: guillardchantal04@gmail.com

  ReplyDelete
 9. Hej frun och sir, är du redo att söka efter antingen höja dina aktiviteter antingen för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men du är förbjudet bank- eller förkastas på banken för att spela in. Jag är en person jag bevilja lån som sträcker sig från 2000 € till 7.000.000 € till någon möjlighet att uppfylla villkoren. Jag är inte en bank och jag kräver inte en hel del dokument att lita på dig, men du måste vara rättvis, ärlig, klok och pålitlig. Jag bevilja lån till människor som lever i Europa och i hela världen (Australien, frank, Belgien, Kanada, Schweiz, Rumänien, Italien, spanska, Portugal …). Min räntan är 2% an.si du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig för mer information. Jag är tillgänglig för att möta mina klienter i högst 3 dagar efter mottagandet av din ansökan. om du är intresserad, kontakta mig för mer information. Kontakta E-post: guillardchantal04@gmail.com

  ReplyDelete
 10. Hej frun och sir, är du redo att söka efter antingen höja dina aktiviteter antingen för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men du är förbjudet bank- eller förkastas på banken för att spela in. Jag är en person jag bevilja lån som sträcker sig från 2000 € till 7.000.000 € till någon möjlighet att uppfylla villkoren. Jag är inte en bank och jag kräver inte en hel del dokument att lita på dig, men du måste vara rättvis, ärlig, klok och pålitlig. Jag bevilja lån till människor som lever i Europa och i hela världen (Australien, frank, Belgien, Kanada, Schweiz, Rumänien, Italien, spanska, Portugal …). Min räntan är 2% an.si du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig för mer information. Jag är tillgänglig för att möta mina klienter i högst 3 dagar efter mottagandet av din ansökan. om du är intresserad, kontakta mig för mer information. Kontakta E-post: guillardchantal04@gmail.com

  ReplyDelete
 11. igår fick jag ett lån på 35 000 euro från steven funds och den låga räntan är bara 2% och de är snabba och pålitliga, du kan inte kontakta dem för någon typ av lån via e-post stevenfunds@outlook.com eller whatsapp +2347043593434

  ReplyDelete
 12. Observera, det har varit fantastiskt att veta att det finns någon där ute som vet om att falla ner och resa sig upp igen. Jag är alltid ödmjuk och ger aldrig upp, och för att Allan Finance ska se det i mig är jag verkligen tacksam för den ekonomiska hjälp jag har fått. Detta är det bästa låneföretaget på nätet! Räntan är väldigt cool och de delar upp den på ett sätt så att du kommer att kunna betala utan stress. Människorna jag mötte var väldigt artiga, hjälpsamma och ville hjälpa mig så snabbt som möjligt. De förklarade allt tydligt och hade pappersarbetet till mig via e-post ASAP. De hade pengarna på mitt konto inom ett par dagar. Jag rekommenderar starkt Allan Finance (allanfinancialinvestment@yahoo.com)

  ReplyDelete