Monday, September 03, 2007

Let the trend be your friend

När Kina börsens index nådde 3000 snackade alla om en bubbla, vid 4000 var det en orimlig bubbla, frågan är vad det är nu när index ligger en bra bit över 5000?

Man kan ju inte låta bli att undra hur det kommer sluta.

Fick klart med lite helgjobb på mitt ordinarie jobb nu till helgen, bra extrapengar! Har varit borta med jobbet en hel del blanda annat förra helgen när vi var på jobbresa, och nu senaste helgen hjälpte jag en kompis flytta hela söndagen. Dvs jag och flickvännen har inte träffats så mycket. Tackade självklart ja till extrajobbet i helgen som en reflex, innan jag tänkte att det kanske var dumt. Men min tjej tog det mycket bra när jag kom hem och berättade att även kommande helg kommer hon få underhålla sig själv. Tror även hon längtar lite efter att få en miljonär i huset eftersom hon inte klagar och låter mig hållas.

5 comments:

 1. Anonymous9:25 AM

  Eller så har hon redan hittat en annan miljonär!!

  Ta vara på det som ligger dig närmast om hjärtat.

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:11 PM

  Läs gärna på om starka uppåtgående trender ur historisk synvinkeln. T.ex. boken Sagan om Adore, aktien som gick upp från någon krona till 150 spänn och sedan ner igen till ett pris om några ören.

  Kinas börs har som sagt ett p/e tal på runt 60-70 idag vill jag minnas. Själv tror jag att många svenska företag som arbetar på den kinensiska marknadenkommer gynnas minst lika mycket av utvecklingen där som kinesiska företag.

  ReplyDelete
 3. lugnet före stormen? det torde gälla både kina och din flickvän.

  ReplyDelete
 4. kunde inte låta bli att leta upp en klassiker! :-)

  En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern.

  När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.

  Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken.

  Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full.

  De nickar jakande igen.

  Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.

  Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen.

  Studenterna börjar nu skratta. Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så ditt liv fortsatt vara fullständigt. De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.

  Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig.

  Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.

  Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag. Det finns alltid tid kvar till att städa huset, tvätta bilen och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.

  Prioritera!
  Resten är bara sand... En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade

  Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en stor kall öl...

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:21 PM

  troligvist har din tjej redan börjar titta åt ett annat håll

  ReplyDelete