Tuesday, September 04, 2007

Kassan växer

I takt med en ganska stabil börs senaste dagarna, ordentligt fondsparande förra månaden och små utgifter känns det som jag fått in riktigt bra flyt. Samtliga fonder jag månadssparar i förutom Sverigefonden och Japanfonden står idag högre än något enskilt köp i fonden.

Lite svårt att glädja mig åt den fina Mekonmenaffären jag gjorde för ett par veckor sen med tanke på att aktien gått upp nästan lika mycket till som under tiden jag ägde den.

6 comments:

 1. Det svåraste med aktiehandel är att sälja vid rätt tillfälle. Vill man göra det lätt för sig köper man helt enkelt aktier som man kan tänka sig att behålla hela livet.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:48 AM

  När du skrev om mekonomen första gången att du skulle sälja efter redan en vecka sa jag "Varför sälja om en vecka, sälj om ett år istället". Det lönar sig i 9 fall av 10 att behålla aktier!

  ReplyDelete
 3. Varför inte bara behålla så länge man kan och sälja först vid tecken på nedgång?

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:54 PM

  Det är aldrig fel att ta hem en vinst heller. Problemet med att sälja först vid tecken på nedgång är hur man definierar och känner igen en nedgång.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:51 PM

  "Let your profits run" - se skönheten i dessa bevingade ord !

  Jag säljer nästan aldrig mina vinnare och absolut inte innan jag får 'refund' d.v.s jag säljer så mycket att jag får tillbaka min insats och resterande post är lika stor eller större än ursprunglig insats.

  ReplyDelete
 6. Vissa av kommentarerna känns lite naiva och tidstypiska för slutskedet av en längre bullperiod. "Prata aktier i taxin", osv.

  ReplyDelete