Wednesday, July 11, 2007

Miljonär inte slutgiltiga målet

I dessa tider när vi blir fler och fler miljonärer (var 5:e svensk miljonär enligt ny statistik från SCB) kan det vara värt att repetera ännu en gång att det slutgiltiga målet inte är att ha en miljon när jag är 30 år utan att få ihop 10 miljoner innan jag blir 40.

Att få ihop miljonen innan 30 ser ju rätt lovande ut. Ligger före planen och skulle klara en nedgång både på börsen och i värdet på min lägenhet. Här är också strategin ganska enkel leva snålt och månadsspara. Men för att tiodubbla miljonen på 10 år kommer krävas en helt annan taktik. En taktik som jag för tillfället inte har alls koll på. Men jag tror ändå det är bättre att nu fokusera på etappmålet att få ihop miljonen. Gärna med ett års marginal till 30-årsdagen. Sen får nästa steg bli hur jag med hjälp av miljonen ska bli ekonomiskt oberoende.

9 comments:

 1. Anonymous10:03 PM

  Själv nådde jag miljonen när jag var 29. Jag har dock en stor del av kapitalet bundet i en bostadsrätt, och liksom du vill jag helst inte räkna de pengarna. När jag för ett litet tag sen nådde upp till en miljon utanför bostaden kändes det riktigt bra!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:12 PM

  jag ar 27 och miljonar, inget i fastigheter overhuvudtaget. men en miljon ar ingenting. vet inte vad man ska gora med den ens an gang. Tror ma n behover minst 10 miljoner innan det borjar bli intressant

  ReplyDelete
 3. Du är en bra inspiration!
  Jag var igår tillsammans med min kollega och test körde en nya bil som han är intresserad av och det slutade med att jag fick en offert.
  Man blir väldigt sugen att slå till men när man läser din blogg så förstår man att man kan nöja sig med den skruttiga man har så länge!

  Tack för inspirationen

  www.ekonomibloggar.com

  ReplyDelete
 4. Anonymous4:38 PM

  Egentligen behöver du väl bara 2,5 eller 5 miljoner för att flytta till varmare breddgrader. 10% på 2,5 miljoner är 21000 i månaden (före skatt) detsamma med 5% på 5 miljoner. Det är en normal lön i Sverige så att klara sig på den i thailand eller någon söderhavs ö lär ju inte bli något problem direkt med priserna där. Du lär nog leva som en kung.

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:57 PM

  Intressant blogg, jag kommer att följa dig och önskar dig all välgång. Pengar ger lycka.

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:29 PM

  Hej.

  Jag tror jag har upptäckt en mindre risk i din strategi... nämligen att du har inte tagit i beakt att människor kan "gå in i väggen".

  Din strategi är i princip att jobba hårdare och hårdare, läsa email på semestern, spara mer och mer, leva "snålt" och göra allting för att få lite extrapengar... och "sedan" ska du komma på hur du ska bli ekonomiskt oberoende.

  Detta rimmar illa. Värdeökningarna är egentligen ganska irrelevanta om du inte vet vad du ska göra med pengarna. Du borde satsa på något som skapar sidoinkomster istället, då detta skapar riktig frihet...

  T.ex. jag är delägare i ett privat aktiebolag som är värderat till 8 miljoner kronor. Detta har jag dock ingen som helst glädje av eftersom bolaget ej är vinstbringande. Fast på pappret är det ju värt mycket... samma som dina fonder ungefär.

  Även om vi säljer bolaget eller fonderna... vad är nästa steg?

  Precis!!

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:20 PM

  Hej miljonären

  va använder du dig av för att köpa och sälja fonder? avanza?

  mvh
  a

  ReplyDelete
 8. Anonymous12:40 AM

  Nej men anonym, läs lite noggrannare så framgår det tydligt var han och hur han handlar.

  Vi andra undrar vad som hänt, tystnaden?

  Och väntar spänt på månadsrapporten.

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:26 PM

  Ifall du vill fortsätta investera några poster på börsen så rekommenderar jag Björn Borg AB, hög tillväxt och god lönsamhet. Just verkar den även ha gått in i en stigande trend. Köp och sitt på den i 6-12 månader.

  Ta dock inte enbart mitt ord för sanning utan läs gärna deras rapporter och andra analyser.

  Själv sitter jag på 1100 BB nu.

  ReplyDelete