Tuesday, May 31, 2016

Frågor?

Får ju en hel del frågor i kommentarerna och försöker svara på det mesta och ibland ger de inspiration till ett nytt inlägg. Men när jag kört frågestund tidigare har det kommit in väldigt mycket och bra frågor som ofta tvingat mig själv att tänka efter och ifrågasätta mig själv och mina tidigare tankar.

Så föreslår att vi kör en ny omgång. Ställ era frågor som kommentarer på det här inlägget så svarar jag i ett kommande inlägg.

15 comments:

Chrimatistikos said...

Vad är du orolig gör på 10-20 års sikt?

Anonymous said...

Hej!
Tiden är en viktig faktor vid sparande. Einstein sa att ränta-på-räntaeffekten är världens åttonde underverk. Du är ganska ung men hur går dina tankar kring åldrandet?
En hypotetisk fråga: skulle du köpa ett evigt liv piller om det kostade hela din nuvarande förmögenhet?

FYI
Liz Parrish, the first patient to be treated with gene therapy to reverse aging.
PG Gyllenhammar, 81, pappa igen.
Den äldsta svenska mamman var drygt 60 år när hon födde barn.
Pensionsåldern måste höjas
http://www.va.se/nyheter/2015/11/02/toppforskarnas-piller-ska-gora-dig-evigt-ung/
http://urplay.se/program/193163-jakten-pa-evigt-liv
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=793&artikel=6440945
https://www.youtube.com/watch?v=HTgfIZe8XWc
https://www.youtube.com/watch?v=y1AIrm58m10

Anonymous said...

Vad är dina nyckelpass för milen på 40? ��

Pettson said...

Jag har några aktier (inte allt för många) i bolag som du rekommenderat samt som andra jag följer rekommenderar. En del bolag har jag inte alls särskilt mycket koll på. Exempelvis vet jag knappt vad Castellum håller på med, även om det är mitt kärninnehav. På vilket sätt är det så viktigt att hela tiden läsa företagens rapporter? Kan förstå att det speglar väldigt mycket hur framtiden kommer att se ut, men i min värld så försöker jag köpa när priset är lågt och köpa kontinuerligt. Känns som om det är något väldigt viktigt jag missat

Flitiga myran said...

http://www.dipanelen.se/q_a.html
Istället för att panta några burkar kanske du kan göra lite undersökningar.

Anonymous said...

Har du för avsikt att någon gång blotta din identitet?

Anonymous said...

Hej,
Hur ser du på det här med att vänta med att köpa in sig på aktier förren man har typ flera tusen att lägga. Courtaget är ju jättelågt (på avanza iaf) och jag skulle vilja få utdelning så tidigt som möjligt.
Har precis påbörjat mitt sparande och har 1k jag skulle vilja investera. vad har du för tips?
/newbie

Anonymous said...

Hur mycket tjänar du på bloggen? Funderar själv på att börja blogga och undrar hur det fungerar med annonser och betalning mm?

Anonymous said...

Would you rather fight 100 duck sized horses or one horse sized duck?

Anonymous said...

Hur ser du på att skaffa barn nu när du snart är ekonomisk oberoende? Känns det mer okej nu när du redan har lyckats att bygga upp en förmögenhet?

Anonymous said...

Kommer du skriva en bok om ditt liv?

Anonymous said...

Det finns olika kreativa sätt att leverera sin avskedsansökan. Bajsa på chefens skrivbord etc...Har du vid något svagt tillfälle i ditt huvud haft dom tankarna?

Anonymous said...

@Miljonär innan 30

Har nu tagit ut min bloggelva till det kommande mästerskapet. Måste tyvärr meddela att du får börja på bänken. Vet att du kan arbeta dig in i laget. Tycker dock att du tappat fokus på sistone. Laguppställningen hittar du på Spartacus blogg.

Med vänlig hälsning

Lars

Anonymous said...

Kan du motivera lite hur du tankarna gick när du köpte in Volvo som aktie? Jag har själv jobbat på detta tröga bolag en gång i tiden, du har ju tänkt leva på utdelningar och Volvo har ju ställt in utdelningarna ett par gånger. Så vore kul och höra lite hur du resonerar.

Miljonaren said...

Ajdå. Volvofrågan kom någon sekund för sent. Har inget bra svar mer än att +3% direktavkastning i väntan på att deras vändning kommer kändes bra.