Friday, May 06, 2016

Ledig dag, var det tänkt

Har en par dagars ledighet utöver vanlig semester som måste tas ut så tänkte ta klämdagen ledigt idag och få 4 dagars helg. Men redan kl 8 imorse ringde det ett jobbrelaterat samtal med problem som var tvungen att lösas. Suck. Längtar till det här helvetet med jobb är över.

Köpte idag 200 b-aktier i SCA. För dyrt egentligen men har väntat in lägre kurs senaste året av nedgång och den har stått emot för bra. Vill verkligen ha SCA i min portfölj, så slog till ändå nu. Har väldigt fina minnen av SCA då det var ett av mina största innehav tidigare och fick en fin resa på långt över 100% på kort tid. Men nu är det så klart köp och behåll som gäller.

Minst ett köp till i maj. Kone eller JNJ siktar jag på. Kan bli båda.

22 comments:

Anonymous said...

Vad gör du på de lediga dagarna, lägger pengar på utflykter, luncher, glass ute i solen etc?

Anonymous said...

"Längtar till det här helvetet med jobb är över." Hahahaha, årets citat från dig:)

Miljonaren said...

Idag har det varit spel och sola på balkongen. Strax löprunda. Gratis och kul.

Anonymous said...

På vilken kurs känner du att J&J är köpvärd? Alltså inväntar du en dipp eller kan du tänka dig köpa på nuvarande kurs?

Miljonaren said...

Med tanke på att dollarn gått ner lite kan jag köpa på dagens kurs. Ser vi 100 dollar igen köper jag mycket/ofta. Vill på sikt att JNJ blir ett av mina största innehav och släpar rejält nu.

Oliver said...

Amen to "... helvetet med jobb är över". Vansinnigt att merparten av samhällets individer - oavsett medfödd fallenhet för kuggeri - förväntas spilla 8 timmars liv per vardag åt själsdödande lönejobb. Har själv tankat lite SPP Aktiefond Sverige A så här på femte dagens nedgång.

Anonymous said...

Tänk på en annan som jobbar 13-14 h per dag och älskar det.

Miljonaren said...

Grattis till ett jobb du älskar. Hoppas själv hitta/skapa ett sånt en vacker dag. Men först bita ihop några år till och bli fri.

Anonymous said...

Det tror jag verkligen du gör. Ser upp till dig. Det var mest kommentaren att spilla sitt liv 8 timmar per dag som oliver skrev jag tyckte var konstig. Så farligt är det inte. Det blir vad man gör det till. Och jag tror det är lättare att tjäna pengar om man gillar det man gör. Mr miljonären kommer säkert hitta det nån dag när du redan är ekonomiskt oberoende.

Oliver said...

Anonymous, även jag gratulerar dig till ett jobb som du älskar. Är medveten om att jag i en låg stund råkade uttrycka mig på ett aningen tillspetsat och (därmed) provocerande sätt - i mer nyanserade ordalag kan sägas att jag tror att många är lönejobbsmässigt malplacerade och i det tysta lider av att inte komma till sin fulla rätt. Tror också att en viss procent av befolkningen är sämre mentalt rustad för att (ofrivilligt) agera kugge i ett företagsmaskineri. Själv älskar jag mina kreativa projekt - som jag bedriver vid sidan av mitt lönejobb. Siktar dock på att byta inkomstbringande syssla inom en överskådlig framtid, och ska försöka att muttra på lägre volym framöver. Hur som helst ytterst befriande med en blogg som tillåter kärv ton mot något som i flera sammanhang är heligt - lönejobbet.

Unknown said...

För varje krona som man tjänar på förvärvsarbete så dör en liten bit av själen

Anonymous said...

Min erfarenhet hittills i livet är att även de mest intressantaste hobbies man har övergår till just tristess när man väl börjar jobba med det. I jobblivet ställs krav som man inte har på hobby nivå. Tycker snacket om att man ska hitta sitt kall är överdrivet. Förr eller senare blir allt vardag. Även för en musiker som i början brann för sin musik. I slutändan vill skivbolagen att du skall skriva musik som säljer. Inte som tillför dig själv något.

P

CanonRobin said...

Vad är din tankar kring Telia?

Aktien går riktigt dåligt och frågar är om den kommer hämta sig? Sänkt utdelning nästa år ser det ut som..

Anonymous said...

Vad har du för tankar kring nordea? Aktien har störtat senaste veckan.

Anonymous said...

Hur många aktier satsar du på att ha i portföljen?

Miljonaren said...

Kan tänka mig att fylla på både Nordea och Telia på dessa nivåer.

Siktar på ca 20 bolag.

Anonymous said...

Vad tror du om risken att vår vänsterregering kommer att börja skatta ihjäl oss lika bra på inkomst av kapital som av inkomst på jobb. Enligt kommunisternas goda tanke, om det finns människor som har utrymme att spara så är skatten för låg....

Anonymous said...

Är du inte sugen på Kinnevik?

Joakim Olsson said...

Gör samma som du. Har ett jobb som ger mig en bra lön och där jag i snitt jobbar 32 timmar i veckan (snitt på årsarbetstiden) vilket blir runt 80% arbete med 100% lön.

Det underbara är just all ledig tid man kan lägga på sina kreativa hobbies (skriva och aktier) i hopp om att man kan skifta till något vettigare än en kugge i maskineriet.

Oberoendeinvesterare said...

Miljonären, mycket klokt beslut att köpa SCA. Jag tror också en uppdelning av bolaget skulle frigöra ytterligare värden. Men det mest intressa ta med bolaget är skalbarheten och tillväxten i Asien.

Miljonaren said...

Är livrädd för höjd skatt på ISK/KF från vänsterstyret. Skulle snabbt kunna addera 5 år på mitt yrkesverksamma liv.

Miljonaren said...

Inte så sugen på Kinnevik. Men kan bolaget dåligt då jag inte kollat på länge.