Sunday, April 05, 2015

Vågar man hoppas på Ryssland nu?

Runt 10% upp för ryska börsen förra veckan och 30-40% upp för mina Rysslandsfonder under första kvartalet 2015 (tyvärr har jag mest i Carnegie som gått upp runt 30% och minst i Alfred Berg som gått upp 40%). Men då var det ju ett hemskt sista kvartal 2014 som vi utgår ifrån när vi pratar Q1 i år. Totalt ligger jag dock lite över 20% plus i mina Rysslandsfonder där jag köpte för 1 miljon våren 2014 och sen har månadssparat ca 200.000 kr till.

Det har varit en skakig resa i Rysslandsfonderna så det vore skönt att få en lite mer stabil resa där vi fortsätter upp 10-20% fram till sommaren. Nu blir det spännande att se om trenden att ryska börsen går ner 5% på 2 dagar så fort jag skriver något om att mina fonder ligger lite bättre till.

18 comments:

Kanjagblirik Motmiljonen said...

Ska bli intressant nu när Iran börjar komma in i hetluften igen och kan börja tömma sina oljereserver som bara ha legat och väntat.

Bör ha en påverkan på Oljan som Ryssland är tung mot.
Sålde själv av i Norge just p.g.a. osäkerheten.

Anonymous said...

förstår ändå inte varför du absolut skall in i Ryssland för? Kolla på tex östasien istället!? Tydligare, lugnare, positiva trender IMHO. Och ändå double-digit growth liksom.
Förutom Indien och Kina så Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna mfl!

/Fredrik

Anonymous said...

Räkna även in rubelns inverkan på prisuppgången. I mitten på december fick du nästan 10 rubel per svensk krona. I februari runt 8.5 och nu får du runt 6.7 rubel per krona. Alltså ca 30% ökning av värdet på rubeln jämfört med svenska kronan.

Anonymous said...

Hej!

vad tycker du nybörjarportföljen som beskrivs på bloggen rikatillsammans? 66 % indexfonder och 34 % ränteobligationer. Du verkar framföra 100 % indexfonder som nybörjarportfölj på denna sidan.

Anonymous said...

Nybörjar?

Turben said...

Fin dag i Ryssland idag!

mrNiko said...

Tror det är helt rätt att vara investerad i ryssland just nu, särskilt då du fyllt på i botten. Tror dock att du behöver hålla ögonen på det och försöka pricka en topp för exit. Ryssland har ju som du sagt tidigare gått både upp och ned och med allt vad som händer just nu så...och i det långa loppet skulle jag inte vilja ligga med en allt för stor exponering där.

Anonymous said...

Avanza Zero är upp över 17% i år. Varför gå över östersjön?

Miljonaren said...

Kollat hur många procent Ryssland är upp. Jämför det sen med dina 17.

Turben said...

Ligger du i något annat än Ryssland förtillfället?

Anonymous said...

Hur mycket är dina Rysslandsfonder upp nu?
/H

Anonymous said...

Avanza zero upp ca 35% sedan mars 2014...

Turben said...

Varför räknar du från just Mars 2014?

Anonymous said...

Det var väl då bloggägaren gick in rätt tungt i Ryssland? Däremot har jag ingen riktig koll på hur det gått. Rubeln har ju också åkt jojo en del. Än så länge tror jag dock att gamblandet gått bra...

Miljonaren said...

Ligger ca 30% plus på Rysslandsfonderna idag där hela uppgången ju har kommit senaste månaderna, låg på minus i december. Så svenskt index hade varit minst lika bra på 13 månaders sikt med facit i hand. Mindre ångest längst vägen i alla fall. Men tror vi har en del drag kvar i Ryssland och att sitta och vara efterklok är ju ganska lätt.

Miljonaren said...

Nej i stort sett inte.

Miljonaren said...

Ca 30% upp. Inköp 1,2 miljoner.

Anonymous said...

Bra jobbat! Friskt vågat, 30% vunnet - so far...