Sunday, February 17, 2008

Månadsrapport


Återigen en ganska trist månadsrapport. Den här månaden räckte det inte att snåla och spara långt över halva lönen. Köpet av nya fondandelar räckte inte för att täcka nedgången, som främst skett i Indien och Ryssland senaste månaden.
I övrigt inga anmärkningsvärda detaljer, hyffsad månad för enskilda firman där jag kunnat fakturera 5.000 kr vilket innebär 2.500 skattat och klart i tabellen.

11 comments:

 1. Anonymous10:35 PM

  helt klart godkänt.

  dock så är det lite av en glädjemätare, eftersom du borde räkna bort 290,000 kr härifrån (din lägenhet!!!)

  p.s. mitt hus är värd 3.5 miljoner och jag har ett huslån på 2 mille men inte fan är jag miljonär för det!!

  ReplyDelete
 2. Vad skulle hända med din nettoförmögenhet som du vann 2 miljoner på lotto och betalade av hela lånet? Skulle du fortfarande inte ha blivit rikare, eller vara miljonär?

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:31 AM

  Jag förstår inte all inlägg om att lägenheten inte skulle vara en tillgång. Alla tillgångar som kan realiseras i rena pengar är klart att man ska ta upp som en tillgång.

  Om jag skulle redovisat som miljonären så skulle jag tagit upp både lägenheten och bilen, självklart till ett lågt räknat marknadsvärde.

  ReplyDelete
 4. Han har ju redan tagit upp det här med lägenheten flertalet gånger och berättat varför han gör det.

  Om det nu är så jobbigt så kan ni väl själva räkna bort lägenheten ur hans kalkyl..

  www.palo.name

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:30 AM

  Miljonären,
  Hur räknar du ut detta månadsparande?

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:07 PM

  hejsan, får man av ren nyfikenhet fråga varför du har valt att lägga en så stor pott me cash i fonder men inga i aktier? ovanligt att se..

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:28 PM

  miljonaren: Glädjer du dig inte lite över att börsen går ner? Du får ju köpa allt mycket billigare då! Om det bara hade fortsatt uppåt så hade du köpt dyrare och dyrare tills den oundvikliga tillbakagången kom..

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:22 PM

  Förstår inte heller hur bostaden kan räknas som tillgång så länge han bor i den.

  Svar till kommentar 2: Nej inte före han säljer bostaden/hyr ut den.

  ReplyDelete
 9. Anonymous7:37 PM

  Hejsan! Jag brukar kika in då och då hur det går för dig. Tycker det ser helt okej ut, trots månadens lilla tillbakagång. Det är första gången jag skriver och det är för att jag tänkte prova på swedbanks tävling som går ut på att satsa i fonder. Vad anser du vara smarta respektive dumma val? Lycka till med sparandet!

  ReplyDelete
 10. Hur fixar du en sådan snygg uppställning av månadsrapporten?

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:05 PM

  Klart att fast och lös egendom är en tillgång i företagsekonomisk mening, det är bara en värderingsfråga. Det finns många som fått betala förmögenhetsskatt eftersom de är miljonär på pappret på grund av ökat värde på sin fastighet. Lägenheten har ju ett värde han kan belåna. Tillgångar är generellt inte begränsat till likvida medel.

  ReplyDelete