Monday, May 25, 2015

Svårt att komma in på aktiemarknaden

Sitter med 150.000 i kontanter i min kapitalförsäkring och väntar på att komma mig för att köpa några svenska aktier. Pengarna kommer från försäljning av en liten del av mina Rysslandsfonder. Dessutom är ju månadssparandet i fonder avslutat så imorgon kommer ytterligare 23.000 gå från lönekontot in på sparkonto. Måste börja köpa svenska aktier även om det känns dyrt. Men några procent ner kan vi väl få först?

20 comments:

Anonymous said...

Varför inte invänta en rejälare sättning? Sitta hyfsat likvid till, låt säg, Oktober?

Anonymous said...

Problemet är att det är många som sitter med likvida medel och väntar på den där sättningen. Då blir den uppköpt innan den ens kommit igång. Det blir svårtajmat.

SparaKlokt said...

Är inte preferensaktier något alternativ för dig?

Anonymous said...

Gör ett köp av Opus Group för en del av pengarna. Ett bolag med hög tillväxt och som jag är övertygad om kommer fortsätta med utdelningar i så hög grad som möjligt. Jag har själv varit med på deras resa i 3 år som aktieägare och om du är beredd att lägga den i byrålådan har du en potentiell jätte på + 10 års sikt (om de inte blir uppköpta under tiden) Lycka till!

Anonymous said...

Jag tycker t e x Castellum ser okej ut, men jag håller med dig det ser dyrt ut och det är svårt att hitta nått köpvärd. Men ibland kan det vara klokt att vara utanför börsen också. kanske detta är ett sådant läge?
/Niklas

Anonymous said...

Miljonären, du har två val:

1. Du följer din strategi och inväntar en ordentlig sättning vilket kan dröja länge..
2. Du försöker hitta lägen på nuvarande marknad på samma sätt som du gjorde med Ryssland. Om du kan snitta en liknade ökning som dina Rysslandsfonder har du snart nått dina mål:)

Anonymous said...

Utan tvekan D.Carniege enkel affärsmodell och 0 vakansgrad på sina fastigheter.
Har du tålamod så är det en bra investering med bra avkastning räknat på risken.

James said...

Han har ju väntat på just det i ca 1,5 år.

James said...

Fyllde på med lite wihlborgs på 150:- och har bud på Walmart på $75. Inga riktiga fyndpris kanske men åtminstone rimligt värderat.

Anonymous said...

Jag har köpt Blanka Boliden N för dryga 100k. Börsen är hög och boliden är ännu högre värderat pga högre dollarpris etc.. kommer aldrig hålla i längden.

Det är mitt tips

Anonymous said...

Grekland klarar inte den omöjliga uppgiften på 3000 miljarder det havererar inom 2 mån och drar med sig övriga europa länder

Anonymous said...

Telia kryper ned mot 50 kr. Hur stor post tänker du och hur mycket utdelning per år? Tänker du behålla Telia livet ut? Jag befinner mig i samma tankar att ha något utdelning att leva på då min pension kommer att vara dåligt.

Anonymous said...

Kanske bra att vänta till september, oktober med tanke på att börsen brukar nå botten då?

Anonymous said...

Köp konst för pengarna. Bra investering

Miljonaren said...

Har ju som sagt väntat i ett par år. Har mycket pengar utanför och nu handlar det först och främst om gamla Rysslandspengarna som ligger inne i Kapitalförsäkringen. Att föra in pengar från sparkonto och sälja räntefond ligger fortfarande en bra bit bort.

Ja Telia ligger nära till hands nu. Tänker mig poster om 50.000-100.000 kr åt gången. Alla aktier skall behållas livet ut är grundtanken. Men många kommer ju försvinna från börsen av olika anledningar närmaste 40-60 åren, så då får jag köpa andra aktier för de pengarna jag får loss vid tex uppköp.

Anonymous said...

Vad ska du göra i sommar?

Turben said...

Du funderar inte på att köpa mer Ryssland nu när index backat en del senaste tiden?

Miljonaren said...

Inga planer på att köpa mer Ryssland nu. Dock ingen försäljning heller på denna nivå. Så även här är jag fast och passiv kan man säga.

Anonymous said...

Själv sålde jag alla mina innehav igår. Är inne på att köpa Cat Bonds istället, runt 4 % avkastning och helt okorrelerat med börsen.

Du borde förresten lyssna på börspoddens senaste avsnitt om du inte redan gjort det, en intervju som borde intressera dig.

Anonymous said...

Är det inte bättre att köpa en Europafond tills Sverige sjunker. Europa borde ligga efter Sverige