Sunday, May 17, 2015

Andra intressen

Att spara pengar och fundera på livet som ekonomiskt oberoende är mitt största intresse tror jag har framgått. Men hur stor del av min vakna tid det upptar är lite olika. Just nu har jag lite problem med ett knä som gör att jag inte kan träna som jag vill. Dessutom en period på jobbet med tråkiga uppgifter som jag har svårt att engagera mig och göra det lilla extra i. Lägg därtill detta bedrövliga vårväder som ju gör att man inte ens känner för att gå ut och samla burkar.

Det har inneburit att jag suttit inne och haft det ganska trist i helgen. Jag tycker ofta saker som min sambo föreslår som att kolla på en film eller spela kort känns rätt meningslöst, men i brist på annat har vi spelat en del kort idag. Har ni några bra tips på mer meningsfulla helgnöjen som är gratis?

28 comments:

Anonymous said...

Titta på film är bra. Träffa vänner och träna är andra billiga nöjen. Bäst för ekonomin är att köra ett par extra pass på jobbet :-)

Anonymous said...

Mitt abosolut bästa fritidsintresse är en dagsvandring i bergen (Alperna, bor i Tyskland), med medhavd massäck.

Gratis är det dock inte då tåget går på mellen 8-10€ tur och retur, samt vi tar ofta en eller två bärs medans vi väntar på tåget hem igen.

Men jag lovar dig, de 13-14 eurona, kalla det en hundring svenska, slår sitta hemma uttråkad en hel dag och spela nått uselt kortspel med hästlängder.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, när du sitter på hemmet med 10 mille, för gammal för att kunna spendera dom på nått vettigt, sen då?

Anonymous said...

Jag kan trösta dig; med åldern blir det lättare med tristess problematiken. Jag blir ju bara glad att inte behöva någonting.
Jobbet suger ur musten även att jag jobbar bara deltid. Då vill jag inte göra så mycket mera i fritiden och det är ju enbart bra om man vill spara pengar :-)

Det som har räddad mig är livlig fantasi och den är ju gratis :-) Jag blir inte lätt uttråkad även om jag inte gör någonting hela helgen.

Du har rätt i att vädret har inte varit så bra den här helgen, men igår var det bra värdet på morgonen. Då tog jag bilen (aj aj !), drog till närmaste Naturreservatet och tog en bra promenad i skogen. Så här kommer det; det är gratis att vandra i skogen. Det finns fina naturskyddsområden med massa stigar. Några timmar i skogen gör bra både för kropp och själ.

Vandrar man tillräckligt långt in i skogen så kommer man också undan alla stökiga barnfamiljer ;-)

Ta fika med och njut av skogen lugn. Närmare Gud kommer man inte!

I skogen tänker man inte aktiekurser och placeringar. Prova!

Anonymous said...

Gör tusen armhävningar och du kommer garanterat känna dig tillfreds efteråt..

Anonymous said...

Har du inga fritidsintressen alls? Förstår ditt mål och respekterar det, men man ju ha lite balans och ha kul på fritiden också, gör du t.ex. inget av nedanstående nångång?
- bio
- äta ute
- resa
- åka skidor
- spela golf
- spela fotboll
- shoppa kläder

???

Anonymous said...

Allt som kostar pengar går bort här :)
Tyvärr, finns inte mycket att göra när man inte vill slösa. Tips är: lär dig ett nytt språk, läs böcker, utbilda dig inom något hemifrån.

Anonymous said...

Activities?.. Say no more. Nudge, nudge. Wink wink. Know what I mean? ;)

Aktienovisen said...

Jag har länge funderat på vad du gör på din fritid eftersom du inte vill göra saker som kostar pengar? Vill du och din sambo inte resa och se världen? Sen har jag även funderat på, eftersom du inte verkar unna dig nånting alls, om du aldrig tänkt göra nånting med dina pengar? Chansen finns ju att nån av er blir påkörda och skadas eller dör innan ni når erat mål och känns det inte då helt förgäves när ni aldrig unnar er nånting? :)

Jag och tjejen sparar så mycket vi kan också och plockar burkar men försöker även leva lite i nuet genom att gå ut och ta någon öl nån gång i månaden för man vet ju aldrig vad som händer i framtiden liksom :)

Anonymous said...

Gå till bibblan och låna böcker och filmer. Låna en ljudbok och lyssna på under en långpromenad.

Onevikinggirl said...

Jag blir också förvånad att ni inte kan hitta på något annat än kortspel att göra som inte kostar pengar. Men tydligen är det svårt. Det är ju bara anonymerna 8:31 och 10:04 som bidrar med något att göra som inte kostar pengar. Vi läser högt för varandra och dricker te (2 liter ur varje påse). Och går många promenader (fast inte med onda knän förstås). Krya på dig!

Anonymous said...

Hej, har skapat mej ett intresse jag läser om gamla byggnader i stan så på helgerna cyklar jag dit kollar o tar lite kort etc låter stolligt men puff en hel värld har öppnas, tycker det hur spännande som helst kolla kreugers, wenner-gren villor mm

Anonymous said...

Ligg med din fliclvän

Anonymous said...

Promenader, cykelturer, umgås med vänner, lär dig spela ett instrument (detta kan t.o.m. generera pengar) Äger man sin bostad kan man underhålla och förbättra densamma i det oändliga. Bor man i storstad kan en containersafari vara lönsam. Gammaldags hederlig läsning - varför inte en klassiker som 100 år av ensamhet av Garcia-Marquez

Miljonaren said...

Kanske bör förtydliga att detta var ett ganska tillfälligt problem. Då det kommit massa faktorer på en gång inte minst vädret och humöret/inspirationen går väl alltid lite upp och ner. Generellt sett har jag inga problem att få dagarna att gå.

Men tack för bra tips!

Anonymous said...

Film och musik är ju allt man behöver för att aldrig ha tråkigt.

Anonymous said...

http://gratisistockholm.nu/

Billiga Aktier said...

Lite OT, men ett spartips som kanske är trevligare än att leta efter burkar är att gå med i Blocketpanelen. Man får några kronor för varje undersökning och kan sitta vid datorn.

Miljonaren said...

Är det inte hemskt dåligt betalt för blocketpanelen och liknande? Har hört ca 20 kr i timmen.

Billiga Aktier said...

Jo, rik på blocketpanelen lär man inte bli, skulle säga att en undersökning som ger 5kr tar ungefär 5 min att göra så ~1kr / min. Gissar dock att burkletning ligger ännu lägre?

Anonymous said...

Tycker generellt att människor som kommenterar här på bloggen är negativt inställda. Miljonär innan 30 berättar öppet om att han investerar massa pengar i Ryssland, inte vill ha barn och vill göra saker som inte kostar pengar. Detta är precis tvärt emot vad jag själv gör men ändå älskar jag det! fortsätt med att vara den du är och informera oss om alla tokigheter som du gör! :)

Anonymous said...

Bibloteket är svårslaget. Bra böcker, tidskrifter med tips på aktiviteter, film, musik och ljudböcker. Och allt är Gratis!

Anonymous said...

Fiska i havet det är ju gratis!

Har man tur så får man mycket fisk så kan man lyxa till det med firre och matkostanaden går ner! ;D

Familjen oberoende said...

Det är strömmingtider nu, om du bor i sthlm som jag tror att du gör så finns massor av gratis mat som är rolig och enkel att fiska, bara blankkrok utan bete. Lite dioxiner får du på köpet men det lär du överleva!

Anonymous said...

Hitta en produkt som du kan kränga via blocket eller Tradera, finns massor av "knarkare" på dessa sidor som inte själva förstår/fattar att Alibaba finns lika många knapptryck bort...

JobbochFirma said...

Själv sitter jag och packar beställningar just nu, sent på kvällen. När man har en webbutik finns alltid något att göra.

Har ignorerat mina butiker ett par år nu, men du skulle nog kunna göra mycket bra om du hade en. Väldigt mycket mer lönsamt än att samla burkar i alla fall.

Men det som jag gör för kul just nu är att bygga upp en kontentsajt inom ett ämne som intresserar mig och min fru väldigt mycket. Att ha ett projekt ihop är väldigt givande, plus att det ger oss en chans att prata om något annat än barn.

Miljonären, rocka på, du är min hjälte!

Turben said...

Jobba över;)

Anonymous said...

* Fiska vid närmsta håla
* Åk till en gård men tösen och klappa små lamm, ta med massäck
* Plocka bär och koka egen saft
* Gör egen hudlotion hemma
* Gör egen öl, snaps, äppelmust, lemonad
* Ladda ned kamasutra och brygg en kanna kaffe

Anonymous said...

Låna ett par barn av några vänner. De kan säkert uppskatta lite barnvakt. Ni har garanterat inte tråkigt, eventuellt jobbigt ;) vem vet, ni kanske får en flarra vin för att ni var barnvakt också? :)