Sunday, April 06, 2008

Ingen deklaration hemskickad!

Fortfarande inte fått några deklarationspapper hemskickade. Har ju flera blanketter jag ska fylla i med N1 och K4 och vad det nu heter. Så tycker man kunde få en månad på sig iaf.

Har också börjat inse att under 2008 kommer jag med största säkerhet åka på statlig skatt. Nästan så jag börjar fundera på att lägga en av tusenlapparna jag månadssparar i pensionsspar för att kunna minska skatten.

13 comments:

Anonymous said...

Har inte heller fått någon än.

Anonymous said...

Ni kan ju alltid titta på internet om ni är otåliga då den redan finns där, men det hade ni ju redan fattat om ni läst boken Rich Dad, Poor Dad. Internet är ju en tillgång!!! (eller hur det nu va...)

Anonymous said...

nisse,

med dina emerging markets vinster kommer du att skatta typ 20-30,000 kr!

ekonomitips said...

hej!
jag har fått min och deklarerat1
fick tillbaka 33kr!
men det betalas ju inte ut.

Cristoffer said...

Men jösses varför vänta på pappret?, det är ju bara att gå in på skatteverket hemsida och börja deklarera direkt såväl N1 som K4 och andra tänka bara blanketter finns att hantera digitalt med e-leg

Finne said...

Men doh deklarera ?
Det gjorde föräldrarna, vi andra får ett färdigifyllt skatteförslag med alla uppgifter.

olle said...

finne: jo så tänkte jag också... sitter folk och kollar igenom alla uppgifter egnt?... har nog inte haft nån tanke på att göra det iaf =)

Finne said...

Hittills har allt varit korrekt, det enda jag har behövt kolla upp är reseavdrag till och från jobbet.

Alla nordiska aktie/fondaffärer samt utdelningar kommer med automagiskt.

Det måste väl börja vara 10 år sen "vanligt" folk sluta deklarera.

Anonymous said...

En fråga:
Pensionssparar du inte alls? Det är väl ett klockrent sätt att spara på, i och med att man kan dra av det på skatten. För du har väl ändå inte tänkt bränna alla sparpengar innan du blivit 65?

Miljonaren said...

Ang deklaration: Det är inte fullt så enkelt som att bara signa om man har enskild firma som jag har.

Ang pensionsspar: Har tidigare inte betalat statlig skatt så inte varit lönt att pensionsspara rent skattemässigt. Då man får skatta på pensionen när man tar ut pengarna istället för att skatta nu.

Anonymous said...

Pensions spar är 'klockrent' bara för den som betalar statlig skatt och dessutom tror att skatten kommer vara lägre när denne går i pension (dvs då är under brytpunkten). Spara bara om du är över statlig skatt annars är det sannorligt bättre att amortera på huset eller nått annat....

MUUU said...

Bokföringsprogrammet "deklararar" ju i så fall åt dig. Kostar kanske 200e men sparar oerhört mycket tid.

Anonymous said...

Denna blogg skulle kunna vara en av de intressantaste bloggarna jag någonsin läst. Den var riktigt bra för ca 1 år sen. Men det är ju rena sömnpillret just nu.