Friday, July 22, 2016

#uppesittarkväll på söndag

Ni har väl inte missat #uppesittarkväll på Twitter kvällen innan lön (för den majoritet som får lön den 25e)? Tanken är att man då gör sig mentalt redo inför kommande köp som man kan göra tack vare kommande lönen. På söndag är det dags igen  då det blir lön på måndag. Störst aktivitet brukar det vara mellan kl 19 och 23.

Fokus behöver inte bara vara vilken aktie man ska köpa utan man kan även fokusera på fonder, hur stor procentandel av lönen man siktar på att spara denna månad, om man sparar lite på konto för att invänta lägre kurser etc etc. Allt för att inspirera varandra och visa omvärlden att sparcommunityt är en mäktig kraft!

5 comments:

 1. Anonymous11:44 AM

  Förstår inte varför man ska visa omvärlden varför man sparar så fanatiskt. Utan alla andra människors konsumtion hade det inte varit någon tillväxt i något företag. Tvärt om är jag tacksam att mina kollegor och vänner spenderar större delen av sin lön på konsumtion. Att försöka få annat folk till att spara är jag därav försiktig med.

  ReplyDelete
 2. Den totala effekten av att några hundra personer till sparar lite extra tror jag globala tillväxten i ekonomin klarar.

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:26 PM

  Någon måste ju riskera lite pengar så företagen kan investera... vi kan inte alla konsumera.

  ReplyDelete
 4. Agaton2:45 PM

  Det handlar om att spara för att (främst) kunna investera, och att investera bör väl ses som en aktiv och stimulerande insats i det globala ekonomiska systemet? Att enbart eftersträva full konsumtion av traditionellt slag, är inte hållbart i längden (enligt min mening). Vidare får väl regelbunden börshandel ses som ett intresse, en hobby så god som någon - som absolut bör kunna berättiga en och annan gemytlig uppesittarkväll med ett begränsat antal likatyckande som deltagare.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:43 PM

  Jo det försår jag men tänkte mest på citat: "visa omvärlden att sparcommunityt är en mäktig kraft".

  ReplyDelete