Tuesday, July 19, 2016

Semesterläsning

Första semesterveckan har bland annat ägnats åt dessa två böcker. Både får 2 av 5 i betyg.

Neuraths bok var inte så spännande som man kan hoppas när det kommer till fiktiva deckare, men hade lite roliga anekdoter hämtade från verklighetens HQ bank.

Kring Penser kan man bara förvånas över samma sak som med Mats O Sundquist i boken om Carnegie. Dvs hur man kan jobba med så hög belåning att man kan förlora allt när man redan är miljardär.

14 comments:

 1. Anonymous5:02 PM

  Hur tänker du angående antalet aktier du vill ha i respektive bolag? Är det en viss summa utdelning från respektive bolag du siktar på?

  ReplyDelete
 2. Ja mest...men också en viss fördelning av värdet. Då vi varken vet börskurs eller utdelning per aktie i framtiden så är det också en hel del godtycklighet i siffrorna, för att få ett tydligt och mätbart mål att jobba mot varje dag. På den mängden aktier ska jag kunna leva gott livet ut. Sen blir det ev mindre justeringar tex kan det behövas lite färre JNJ om de ska fortsätta öka vinsten och utdelningen i samma rasande takt.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:22 PM

  Jag håller med - ett mål behövs på något sätt för att sporra. För mig är första målet att ha fyrsiffriga utdelningar från alla bolag jag äger, har uppnått det i 10 av 18 bolag. Därefter blir det nästa mål, att ha en 2:a först i alla utdelningar osv. Svårt att sikta ordentligt om det inte känns konkret. =)

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:19 PM

  Blev det nått köp igår? Mvh

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:12 PM

  Vad händer med aktiemarknaden om Trump vinner presidentvalet? Ska man sälja av hela innehavet dagen innan och köpa tillbaka dagen efter om han inte vinner? Hur tänker ni?

  ReplyDelete
 6. Inspirerad24åring3:11 AM

  Hej miljonären, vill tacka för en fantastisk blogg som jag nu på ett par dagar plöjt igenom ända ifrån början. Verkligen en inspirerande och minst sagt underhållande resa!
  Om jag skall plocka ut en favoritdel i bloggen måste jag säga då du något år innan kraschen -08 förutspår denna, sparar ihop kapital som sedan pumpas in fint under raset och avslutas med att du prickar in lånet nästan i botten, snyggt! Även inlägget om när du och din vän varpå IKEA och diskussionen som uppkom därefter var mycket underhållande, och självklart en hel hög med fler härliga inlägg!
  Återigen, tack för du delat med dig av denna resa!
  Mvh Inspirerad 24åring

  ReplyDelete
 7. Har gjort 10 st småköp den här veckan var och ett på 800-999 kr. Har inte uppdaterat listan till höger. Gör det när jag har tillgång till dator igen. Har blivit mest Investor men även lite H&M. Köpte till och med 25 Telia nu idag då de gick under 40 igen.

  ReplyDelete
 8. Vill du spela på utfallet i presidentvalet tror jag spelbolagen är bättre än att sälja och köpa tillbaka på aktiemarknaden. På spel ser du klart och tydligt vilka odds du får iaf.

  ReplyDelete
 9. Anonymous4:01 PM

  Så då har presidentvalet ingen direkt inverkan på dina aktieköp dom närmsta månaderna? Jag kommer avvakta mina större köp till efteråt är planen just nu. Vet inte om det är bra men är lite feg just nu.

  ReplyDelete
 10. Jag siktar på att köpa för minst 30.000 i månaden helt utan tanke på valet i USA. Dock har jag lugnat mig lite med köpen från sparkontot men det har med stigande kurser att göra. Vill ha lite torrt krut om vi vänder ner igen.

  ReplyDelete
 11. Hej hopp!
  Har en fråga som inte är så relaterad till artikeln. Har läst om hur ISK beskattas. Förra året hade jag väldigt få insättningar och liten total summa på mitt konto så jag var inte så insatt, dock lite mer skillnad i år.
  Hur mycket på ett ungefär skattar du för hela ditt innehav varje år?

  ReplyDelete
 12. Skatten är 0,42%. Så skattar drygt 10.000 kr per år.

  ReplyDelete
 13. Hur ligger du i Ryssland nu?
  Sålde du av allt ?

  Jag bytte en del av mitt innehav i Ryssland strax över 50 och gick in i betsson innan rapport.

  Var med på en 15% uppgång på bara några dagar:)

  ReplyDelete
 14. Har kvar nästan halva innehavet. Men säljer lite småposter då och då.

  ReplyDelete