Monday, August 24, 2015

Brände av månadens 3e köp

Har ju bestämt att jag max får köpa för 3x50.000 per månad. Och idag brände jag av det sista av de tre köpen. Hade helst velat vänta någon dag eftersom det varit tätt mellan köpen och la vad jag trodde i förmiddags en väldigt låg order på 145 kr i Industrivärden C (alltså kurs enligt köplistan). Men den gick igenom i eftermiddags.

Nu får jag alltså inte köpa mer denna månad. Vilket känns svårt. Är grymt sugen på att köpa nu när kurserna äntligen går ner efter all väntan. Flera aktier har också nått den tänkte köpnivån. Men det är nog bra att tvingas ha lite is i magen.

15 comments:

 1. Är du inte lite väl hård mot dig själv nu? Kan du inte komplettera med något kriterie om hur börsen är värderad?

  ReplyDelete
 2. Christian9:43 PM

  Jag hade köpt mer aggressivt när det fins attraktiva kurser, som du skrivit om tidigare kommer det ta lång tid att få in hela kapitalet på börsen det fins en chans att det blir björn tider men det fins också en chans att det går o blir tjur igen och då hade det nog varit skönt att ha en ordentlig del kapital på börsen?

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:56 PM

  Jag har precis som du gått ut lite för tidigt från aktier (sommaren 2014). Jag är nu också väldigt köpsugen, men tänk tillbaka på vad din strategi var när du sålde...det var inte att köpa tillbaka till dagens nivåer vilka är högre än de du sålde på. Var lugn och kom ihåg din tidigare känsla av att efter uppgångar sedan 2009 så är det dags för en dopad börs att leverera utan doping! Väldigt lätt att bränna iväg en miljon omgående men om detta är den riktiga sättningen som vi inväntat är detta bara början..

  ReplyDelete
 4. Jag fick till ett fint köp i holmen igår. Men jag tror precis som du att man ska hålla sig lugn. Nu får vi se var börsen tar vägen

  ReplyDelete
 5. Hur gör du med Ryssland nu?

  ReplyDelete
 6. Startar månadssparande på Ryssland på 10.000 som får ligga kvar så länge vi har Carnegie Ryssland under 40. Större köp får konkurrera med nyköp av aktier om uppmärksamheten.

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:03 AM

  ..fast flesta aktier är ju trots allt ungefär nu på nivåerna som kring årsskiftet. Dvs en nivå som du då tyckte var för hög? ;)

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:29 AM

  Miljonären! Vad har du för tankar kring att investera i Olja? Ligger ju väldigt lågt nu.

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:47 AM

  Jag fattar inte hur man orkar med att ha en börsblogg? Som om det inte surrar tillräckligt i ens eget huvud utan alla "hjälpsamma" kommentarer.

  ReplyDelete
 10. Kika gärna in på min blogg och följ min väg mot stor rikedom!

  ReplyDelete
 11. Hur ser din PPM ut? Ändrar du ngt nu när det rör sig på börsen?

  ReplyDelete
 12. Har slutat krångla med PPM, utan kör 100% Global aktieindexfond. Hela tiden.

  ReplyDelete
 13. Hej Miljonären,

  Som nämnt innan. Hade varit intressant och få din syn på oljan och dem diverse oljebolagen(Statoil, Lundin etc) ett långt och utförligt inlägg så man kan läsa och njuta.

  Med vänlig hälsning

  Mikael Nordstedt

  ReplyDelete
 14. Ingen aning om hur efterfrågan på olja kommer utvecklas. Vet heller inte om vilken strategi/politik Saudiarabien väljer. Eller hur dollarpriset kommer utvecklas mot kronan. Så slutsatsen blir att jag inte har någon syn på oljan. Men tror ju på ryska börsen som påverkas i hög grad av oljan, så kanske är lite positiv trots allt. Men något långt inlägg om olja som du kan njuta av tror jag inte du ska hoppas för mycket på.

  ReplyDelete
 15. Hej allihopa, kika gärna in på min blogg, följ min väg till rikedom och ge mig råd & tips för att hjälpa mig att nå mitt första mål för detta året!💰💰💰

  Mvh,
  Morgondagens miljonär:)

  ReplyDelete