Sunday, August 23, 2015

Rätt köptakt

För att sammanfatta läget har jag alltså gjort tre aktieköp x 50.000 kr (Telia, Volvo och Atlas Copco). Dessa pengar hade jag liggande i min KF efter försäljning av Rysslandsfonder innan sommaren. Så har inte börjat plocka från sparkontot än.

På sparkontot har jag idag 1,5 miljon som fylls på med 24-25.000 varje månad när jag får lön. Dessa pengar börjar jag bli väldigt sugen på att få in på aktiemarknaden efter senaste veckans nedgång. Men har satt upp en regel om max tre köp á 50.000 per månad (ej kalendermånad utan per 30 dagar egentligen). Det kommer alltså ta ett drygt år att få in allt på börsen om jag köper i maximal fart, (10 månader från nu plus att det fylls på pengar från lönen varje månad och senare även utdelningar). Det bygger också på att det går ner mer eller mindre konstant så att jag hela tiden ser nya köplägen. Så funderar lite på om tempot är för försiktigt, men tycker nog ändå det känns bra att hålla igen lite.

Nu skedde Teliaköpet innan sommaren så kan göra ett köp till när jag vill, sen måste jag lugna mig till mitten av sept. Får väl se om några fler köpkurser slår in redan kommande vecka.

8 comments:

 1. Anonymous11:31 PM

  Vilken ekonomitidning rekommenderar du? Förstår om du läser de gratis på bibblan istället för att prenumerera då de kostar en slant, men skulle vara intressant att veta vilken du föredrar av DI, affärsvärlden osv.

  ReplyDelete
 2. Tycker mest om Privata affärer. Den läser jag varje månad på bibblan. DI läser jag när jag flyger eller bor på hotell.

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:50 AM

  Tycker du gör rätt i takta dina inköp. Kan mycket väl bli hela havet stormar på börsen och då är det bra att hålla sig likvid..Har själv en portfölj som sjunkit i värde ordentligt under de senaste dagarna men försöker hålla mig lugn och tänka långsiktigt.

  ReplyDelete
 4. Patrik12:21 PM

  Hej Miljonären!
  Tack för en underhållande blogg.
  Har några frågor som vore kul om du kunde besvara.
  Det jag undrar är om du tror att någon förutom din tjej som vet om din blogg? Jag tänker främst på kollegor, vänner eller liknande?
  Vad är det dyraste du har köpt dom senaste åren?
  Vad gav du senast bort i julklapp eller födelsedagspresent till din tjej räknat i kronor?

  Tack igen för alla dom här åren, hoppas du fortsätter även när du nått ditt mål!

  Mvh Patrik

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:07 PM

  Att du med ditt köpschema tar drygt ett år att gå helt in på börsen är smart - för OM det blir en riktig stor nedgång på börsen brukar den hålla på i 1-1.5 år innan den når sin botten.
  Du har då köpt hela vägen ner, så då kan du köpa även en bit på uppgången, då det vänt. Uppgångarna går alltid långsammare än nedgångarna, så det är oftast ingen brådska.

  ReplyDelete
 6. Anonymous5:43 PM

  Vad fick du för kurs i Telia? Fick 45,10. Alla köpsignaler gick av i dag för min del så visste inte nästan hur jag skulle prioritera. Går för fort om nedgången fortsätter i denna takt!

  ReplyDelete
 7. Är det dags för Ryssland nu? Carnegie Ryssland står i 38,45 kr=)

  ReplyDelete
 8. Patrik: Om någon känner till bloggen: Mitt ex kanske. Hon skrev ju till och med ett gästinlägg. Men tror inte hon vet att bloggen finns kvar. Vi har ingen kontakt.

  Det dyraste jag köpt senaste åren var en svår fråga. Inget över 1000 kr vad jag kommer på senaste 3 åren, har kanske förträngt det. Men tror inte det.

  Min tjej fick presentkort på massage i födelsedagspresent senast. Inga julklappar.

  Köpte Telia innan sommaren, så det var dyrare än idag. Betalade precis under 50 kr.

  Ja funderar på att dra igång månadssparande i Carnegie Ryssland på 10.000 nu. Men är ju fler köplägen som öppnat sig. Och vill ju egentligen hellre fylla på med aktier än ryska fonder. Men lutar ändå åt Månadsspar i Ryssland så länge vi håller oss under 40kr.

  ReplyDelete