Friday, June 05, 2015

Köpt lite Telia

Efter en lång tid utanför den svenska börsen var det idag dags för en liten comeback. Köpte idag 1000 Teliaaktier strax under 50kr. Dvs ett litet köp för runt 1/3 av det jag sålde Rysslandsfonder för för några veckor sen.

Ett litet litet steg mot den portfölj som på sikt ska generera 300.000 i årlig utdelning. Ett ungefär 1% långt steg alltså.

14 comments:

 1. Trevligt, (småtråkigt?), men hyffsat "pålitlig" utdelningsaktie.

  ReplyDelete
 2. Kul! Skulle vara ännu roligare om du motivera köpet, tankar om Telia osv lite mer :))

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Jag är också intresserad till motivet bakom valet av Telia. Är det den (iaf historiskt) stabila utdelningen eller ser du något annat i Telia? Själv är jag aningen tveksam till hur Telia står sig i konkurrensen framåt? De verkar dessutom i en bransch där teknikutvecklingen ibland plötsligt tar stora steg framåt.

  ReplyDelete
 5. Hahaha.. att gå in på börsen nu är väl inte så smart, du gick ut för tidigt och missade en massa stålar och nu går du in på ännu dyrare nivåer, det där är inte genomtänkt.

  ReplyDelete
 6. Dessutom är den värd ca 40 spänn :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:37 PM

  Hur kommer det sig att 300 000 kr om året i utdelningar är målet? Du lever på mindre än en tredjedel av det idag verkar det som

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:59 PM

  Hej! Läser ditt köp av Telia aktien med intresse. Om du ska få utdelning på 300,000 kr/år då måste du äga 100,000 Telia aktier med tanken på dagens 3kr/aktie i utdelning. 100,000 Telia aktier = 5,000,000 kr. investering. Då måste hälften av dina kapital ligger enbart i Telia. Reasonera jag rätt?

  Strunta i de andra läsare som håna på din köp. Jag vet att du kommer att köpa även på 40 kr/aktie om tillfälle finns.

  Jag funderar att satsa på Telia, men till hösten, då är aktien kanske billigare. Men inte så stor post då jag inte ha så mycket kapital.

  Grattis till köpet! Med vänlig hälsning.

  ReplyDelete
 9. Tanken är 300.000 per år i utdelning totalt. Inte bara från Telia. Sen måste ju några vara bolag med lite lägre utdelning idag men bättre utdelningstillväxt. Så utdelningen ökar med minst inflationen.

  ReplyDelete
 10. Ang 300.000 vill jag dels ha lite marginal för år med sänkt utdelning. Och dels höja mina omkostnader från dagens nivå.

  ReplyDelete
 11. Har följt din blogg sedan start och har alltid varit imponerad av din strategi och din beslutsamhet, du kämpar på riktigt bra!

  Dock ser jag inte varför telia lockar? Utdelning är en tanke, men på sikt, kommer telia att vara ett bolag som levererar? Vet själv många som de senaste åren valt bort telia som operatör/leverantör på grund av priser, mm.

  Men du har garanterat tänkt igenom ditt beslut noga :-)

  ReplyDelete
 12. Har försökt förklara lite hur jag tänkte i ett nytt inlägg nu.

  ReplyDelete
 13. Nja var inte ett hån från min sida.

  Tyckte bara att du frångår din strategi.. du sålde för tidigt och nu köper du för tidigt.

  ReplyDelete