Tuesday, August 18, 2009

Jag var miljonär en gång i tiden


Den senaste veckans nedgång på någon procent i framförallt fondportföljen har gjort att jag inte lyckades hålla mig kvar över miljonen. Men det är nära som ni ser. Har ju sagt att jag ska fira den dagen jag är över miljonen i en månadsrapport så ser inte projektet miljonär innan 30 som avslutat än. Även om jag varit över miljonen någon eller några dagar. Så bloggen lever vidare en månad till...

Måste erkänna att jag var frukansvärt sugen att skriva upp värdet på lägenheten med 5000 kr bara för att se reaktionerna i kommentarsfältet. Men lyckades hålla mig från det skämtet.

84 comments:

 1. Anonymous10:55 PM

  Grattis!
  Stäng inte ner bloggen ffs!
  Låt oss få fortsätta följa din resa!

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:08 PM

  ja grattis får man säga :D
  kom o tänka på en fråga jag ställde till dig för ett tag sen angående om du inte tyckte du missa en del saker i livet tack vare din livs stil. o du svara nä för att spara var det roligaste du visste. Men ska du bara spara då hela livet ??

  ReplyDelete
 3. Stort Grattis! Och lika bra du kör vidare med sparandet och bloggandet. När den första miljonen är nådd är det mångt lättare att nå den andra miljonen... =)

  ReplyDelete
 4. Har jag fel eller var det inte en miljon innan 30 och 10 miljoner innan du är 40 år? (Kan ha fel då jag följer ganska många bloggar). Grattis i förskott iaf!

  ReplyDelete
 5. Tycker det vore oerhört tråkigt om du slutar skriva bara för att du uppnått ett av målen! Jag vill verkligen följa dig mot nästa mål, tio miljoner som jag tror du kommer fixa galant!

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:54 AM

  Fortsätt skriva om du orkar!
  Vi är många som vill läsa din blogg.
  LR

  ReplyDelete
 7. Marcus9:42 AM

  Ja, det börjar faktiskt kännas som en möjlighet att du ska klara 10-miljonersmålet också. Skulle vara roligt att få följa den resan.

  Äter du fortfarande lika billigt och snålar lika hårt som förr? Kan du inte skriva några betraktelser kring hur synen på pengar, inkomster och utgifter, förändrats sedan du startade bloggen? Kan tänka mig att det är svårt att motivera sig till att vända på var enda krona, när värdet på dina tillgångar kan öka med tiotusentals kronor varje månad.

  ReplyDelete
 8. Sluta inte blogga! Jag uppskattar också din blogg, precis som så många andra här ute! =)
  Gratulerar till din bedrift, prick en miljon eller ej så är du ju och nosar på den just nu! =)

  ReplyDelete
 9. Hur räknar man ut vilken genomsnittlig avkastning per år man behöver för att gå från 1 till 10 miljoner på 10 år?

  ReplyDelete
 10. Anonymous12:45 PM

  Knappt 26% per år. Under förutsättning att inget nytt kapital sätts in. Endast ränta på ränta..

  ReplyDelete
 11. Bra blogg!


  http://barrenwuffett.blogg.se/

  ReplyDelete
 12. Anonymous7:07 PM

  Nej, fortsätt med bloggen. Nu har du ju precis kommit igån.

  ReplyDelete
 13. Inte ska du stänga ner bloggen när du nått miljonen. Då är det bara att sätta upp nya mål. =)

  Vad är nästa nu då. 2, 5 eller 10 miljoner?

  ReplyDelete
 14. Du får inte stänga bloggen !!!! Fortsätt med nya mål! Viktigt att någon har lyckats nå miljonen! Vill ha dig kvar=) Nytt mål!

  ReplyDelete
 15. Som så många andra tycker jag att det hade varit synd om du slutar att blogga för att du nått ditt mål. Har följt ditt bloggande från och till med stort intresse.
  I min drömvärld skulle det istället innebära att du pga din ekonomiska situation skulle kunna ägna mer tid åt bloggen och kanske flytta fokus från dig själv. dvs istället ge andra tips och råd om hur de också kan bli miljonärer innan 30.
  Bra idé eller hur?!
  mvh / Håkan Liljeqvist

  ReplyDelete
 16. Anonymous10:42 AM

  Jag vill också följa resan mot 10 miloner!

  ReplyDelete
 17. Anonymous12:15 PM

  Det är väldigt givande att se människor med en klar syn angående pengar, många i min kompis-krets och mina föreldrar ser det som en utopi att lyckas bli miljonär innan 30, trots att de flesta bara är kring 20år. Med den attityden blir det svårt för dom :/
  Därför ser jag gärna att du fortsätter att blogga och vara ett bevis på att det inte är omöjligt! ;)

  ReplyDelete
 18. Investor1:03 PM

  Fortsätt skriva, många som följer bloggen till 10 mil.

  ReplyDelete
 19. Albin3:45 PM

  Kan bara hålla med överstående talare, det är nu det börjar bli intressant, jag vill se hur du når 10 miljoner.


  MVH Albin

  ReplyDelete
 20. Anonymous10:54 PM

  ja, jag håller med. stäng inte bloggen.

  min tillvaro känns bättre av att kunna lägga in irriterande inlägg på den här bloggen.

  ReplyDelete
 21. Fortsätt blogga! Du har inspirerat även mig till mitt mål om ekonomiskt oberoende! Skulle uppskatta fler inlägg om hur du extremsnålar, det höjer ribban. Förutsatt att du fortfarande extremsnålar, det är upp till dig

  ReplyDelete
 22. Burksamlaren7:38 PM

  Skönt att du snart nått ditt mål så du kan sluta blogga Och vi slipper läsa. Skönt!

  ReplyDelete
 23. Anonymous8:49 PM

  Hehe grymt om du skrivigt upp värdet på lägenheten, hade aldrig slutat skratta ;)

  Hur mycket har du dragit in via adsense?

  ReplyDelete
 24. Vad alla skriver om oroligheterna att du ska sluta blogga...? men så länge som jag läst så har du redan 5 mille och 10 mille mål. (du kommer behöva ta mer risker men fortsett jag jagar på. ) grattis för nästa gång du skriver så har du vunnit... Du ligger säkert över millen redan nu.

  ReplyDelete
 25. Anonymous9:01 PM

  Håller med många andra här, sluta inte blogga. Det är intressant att läsa hur du lyckas spara in och tjäna pengar. Helt klart inspirerande.

  ReplyDelete
 26. Hej! Stäng inte ned bloggen. Dels inpirerar du många andra till att spara med även att se över sina utgifter. Har själv följt denna blogg länge och jag skulle tycka att det är fortsatt intressant att se hur du agerar med ditt sparande.

  ReplyDelete
 27. Begåvningsreserven7:11 PM

  Stänger han ner bloggen så missar han ju intäkter...och det är han för snål för...så oroa er inte. Han vill ha det som det är just nu. FOlk som är inne dagligen oavsett om det skrivs eller inte.

  ReplyDelete
 28. Sofia7:57 PM

  Otroligt bra blogg, jag blir så peppad i mitt sparande, skriv gärna lite mer vad du äter mm. ny lön har du kommit över miljonen ännu?? SLUTA inte blogga.

  ReplyDelete
 29. Anonymous10:12 AM

  Vare sig Du väljer att lägga ned eller väljer att fortsätta får jag tacka för en bra och intressant blogg. Kul att det finns människor som vågar köra sitt eget race, trots alla belackare och kritiker.

  Jag har själv gjort Din resa och kan bara säga att målet är väl värt de initiala uppoffringarna. Dom som hävdar annorlunda gör det för att slippa hantera sina egna personliga tillkortakommanden.

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 30. Miljonären! Vi vill läsa om din resa till 10 miljoner!!! Lägg inte av, det vore illa trist.
  / http://svenskmillionaire.wordpress.com/

  ReplyDelete
 31. Jag tycker du kan skriva upp värdet på bloggen/varumärket "miljonär innan 30"! Förstå vilken veteran med pondus du är nu(snart) i ekonomibloggvärlden.
  Gör ett officiellt statement om att du klarat ditt första mål och jag är nog inte den sista som kommer uppmärksamma din bedrift.

  Det är nu det har börjat, lycka till i fortsättningen.

  ReplyDelete
 32. Anonymous2:03 AM

  Det är ju rätt så många som läser din blogg, varför ser du inte till att tjäna lite pengar på det genom att sätta reklam på sidan el. likn?

  ReplyDelete
 33. Spaniard: Låter intressant! Har du någon blogg jag kan läsa, eller har du lust att berätta lite mer om din resa?

  ReplyDelete
 34. Anonymous10:38 AM

  Nej jag har ingen blogg. Men jag tycker att den här bloggen är ganska rättvisande för hur det hela börjar.

  Ett konkret mål, en beslutsamhet att uppnå detta, och en sund distans till alla belackare och kritiker.

  Man måste tro på sig själv och sina prioriteringar. Det är svårt, särskilt i ett land som Sverige där alla som sticker ut eller vill uppnå något utöver det vanliga snabbt trampas ned av den visionslösa och apatiska massan.

  "Any fool can condemn and criticize. And most fools do."

  ReplyDelete
 35. Spaniard: Det finns uppenbarligen en hel del som mer eller mindre beslutsamt har ett ekonomiskt oberoende som mål (jag är också en av dem).
  Har däremot ganska svårt att hitta förebilder som verkligen lyckats uppnå detta och nu lever på sin avkastning. Är det så att de flesta tappar sugen och faller in i vanligt svensson-beteende?
  Eller är det kanske så att man som oberoende inte har så stort behov av att hävda sig i bloggosfären?
  Jag har iaf inte hittat någon blogg ännu där någon sparsam person lever det "goda livet".

  ReplyDelete
 36. Anonymous3:54 PM

  Dom som lyckats vill i många fall inte synas. Som jag nämnt tidigare så finns det en tendens att bli illa åtgången om ens framgångar är tydliga för den breda massan.

  Det är inte en slump att priset som årets företagare har svårt att hitta mottagare när man ringer runt. Ofta återfinns "vinnaren" på plats 8 i listan. De första 7 ville inte ha priset för att inte väcka ont blod hos grannar, vänner, anställda och Skatteverket.

  Därför är det kul med en blogg av detta slag. Sedan tror jag att det är positivt för personen som ligger bakom bloggen att vara anonym. Då uteblir många av problemen.

  Man skall inte sticka ut i Sverige...

  ReplyDelete
 37. Anonymous4:53 PM

  "De första 7 ville inte ha priset för att inte väcka ont blod hos grannar, vänner, anställda och Skatteverket."
  "Man skall inte sticka ut i Sverige..."

  Varför skulle företagarpriset väcka ont blod hos dessa? Det låter i så fall som att det är Skatteverket man inte vill ha sig flåsandes i nacken, vilket inte behöver betyda att man döljer något, även om det så klart kan vara fallet ibland.

  Att man inte SKALL sticka ut i Sverige och att man inte VILL sticka ut, det är svårt att säga vad som styr vad i det enskilda fallet eftersom vi har en kultur i Sverige som innebär just dessa båda två sidor av samma mynt. Och även om det visst kan gå för långt ibland så är jag ändå glad att vi har denna kultur som en viss stötdämpning mot den kändishysteri som finns i världen och som man påtvingas om man inte bor i en koja i skogen.
  Sedan har pengar och makt alltid gett status, attraherat kvinnor o s v, så att det är så illa att sticka ut för att man tjänar pengar håller jag inte med om.

  ReplyDelete
 38. Anonymous11:45 AM

  Du kan ju sätta upp ett uppskattat värde för bloggen i din balansräkning, så kommer du ju snabbare till nästa mål.....

  ReplyDelete
 39. Anonymous12:14 PM

  "så att det är så illa att sticka ut för att man tjänar pengar håller jag inte med om."

  Jag utgår ifrån att Du har erfarenhet av det hela och vet vad Du talar om. Det vore ju konstigt att säga hur vissa grupper av människor har det utan att själv tillhöra den grupp av människor man beskriver.

  Därav drar jag slutsatsen att Du är rik, boende i Sverige, och att Du aldrig upplevt någon baksida med detta vilket jag tycker är mycket roligt att höra. Kanske har saker och ting förändrats...

  ReplyDelete
 40. Anonymous3:30 PM

  Rik beror ju på vad man jämför med, men jag umgås inte i kretsar med rika företagare så jag kan inte tala för hur de upplever det. Du har dock inte kunnat komma med mycket som stöder det du påstår, utan mest egna tolkningar. Du nämnde på annat ställe något i stil med att ett barn blivit slaget för att farsan var rik. Det är ju inte mycket att hänga i julgranen som stöd, hur många olika saker har inte folk blivit mobbade/slagna för? Mobbare kan lika gärna slå någon "fattig tattare", "svartskalle" eller liknande. Sådana enskilda fall säger inget om attityden mot rika, fattiga eller mörkhyade i Sverige. Det finns alltid idioter och mobbare.

  ReplyDelete
 41. Anonymous10:09 AM

  Inte heller Du har lyckats komma med något som stödjer Din uppfattning. Du har också gjort egna tolkningar. Vilka bevis har Du för att Sverige har ett så fantastiskt företagarklimat?

  ReplyDelete
 42. Anonymous5:19 PM

  Om du kunde läsa innantill skulle vi undvika massa onödiga inlägg. Jag har aldrig påstått att Sverige har ett fantastiskt företagarklimat.

  ReplyDelete
 43. Anonymous1:18 PM

  Jag orkar inte diskutera med dig. Jag ger mig. Sverige har världens bästa företagsklimat och det är därför så många i Sverige är företagare. Det formligen kryllar av företagare i Sverige.

  Faktum är att det finns så många i Sverige att alla inte får plats. Därför har några tusen av dessa flyttat utomlands för att slippa trängas.

  ReplyDelete
 44. Som sagts, fortsätt blogga! Grym blogg, låt oss se 10 ille till! Har följt bloggen ett tag nu.

  kolla gärna in min blogg, inte så mycket nu men uppdaterar kommer uppdatera hur det går.

  http://imperiet.blogspot.com

  ReplyDelete
 45. Anonymous7:34 PM

  Är du senil eller har andra psykiska problem? Det skulle förklara en hel del. Oavsett har du ju precis visat vad en diskussion med dig är värd.

  ReplyDelete
 46. Patrik7:48 AM

  Ifall ni ska "chatta" med varandra, kan ni inte skriva ett namn istället för Anonymous? Det är väldigt förvirrande för oss andra när det ser ut som nån snubbe pratar med sig själv. Tryck på "Name/URL" när ni ska kommentera och skriv in ett namn.

  Lycka till mijonären! Har följt med sen början :)

  ReplyDelete
 47. Anonymous9:27 AM

  Jag är varken senil eller har psykiska problem. Att Du använder så stora ord säger en hel del om Dig som person.

  Lev väl!

  ReplyDelete
 48. Anonymous11:49 AM

  Hur ska man annars tolka dina schizofrena inlägg, som när jag återigen påpekar att "jag har aldrig påstått att Sverige har ett fantastiskt företagarklimat" och du svarar med ett absurt "Jag ger mig. Sverige har världens bästa företagsklimat." Du verkar ju yra och diskutera med dig själv, för du registrerar uppenbarligen inte vad jag skriver.

  ReplyDelete
 49. Anonymous12:29 PM

  Som jag sade tidigare...

  Lev väl!

  ReplyDelete
 50. "Är du senil eller har andra psykiska problem?"

  Var nu inte så bitter för att någon lyckats ekonomiskt här i livet... En dålig attityd kommer aldrig hjälpa dig till välbefinnande.

  ReplyDelete
 51. Krille9:43 AM

  Han är inte bara bitter, han är oförskämd också.

  ReplyDelete
 52. Komigen2:05 PM

  TMP och Krille, kom in i matchen. Killen har helt rätt, det måste vara något fel när "lev väl"-Anonymous inte läser vad som skrivs. Eller så jävlas han bara.

  ReplyDelete
 53. Komigen: Är lite svårt att veta vilken Anonymous som pratar med vem här, men oavsett vad så ger jag inte mycket för folk som drar till med oförskämdheter.

  Men så har jag heller aldrig insett tjusningen med pajkastning.

  ReplyDelete
 54. Krille4:34 PM

  Jag håller med föregående talare. Viktigt att ligga på rätt nivå. Men det är en mognadsfråga. Omogna kan ibland vara mer benägna att dra till med påhopp vilket sällan gynnar debatten.

  ReplyDelete
 55. Anonymous7:25 PM

  kom igen nu miljonären för fan, vi vill se en ny post - du måste vara över miljonen nu!!!!

  ReplyDelete
 56. Komigen1:16 AM

  Man kan vara oförskämd utan att använda starka ord. Att ignorera vad någon skriver och gång på gång felaktigt tillskriva någon påståenden anser jag vara fulare än att reagera på detta fula tilltag. Att kalla mer sofistifikerad oförskämdhet för mognad tycker jag missar målet.

  ReplyDelete
 57. Anonymous4:09 AM

  Jag har förtjänat de hårda orden och har betett mig omoget på mitt eget vis, men nu glömmer vi det som varit.

  Lev väl!

  ReplyDelete
 58. Anonymous9:34 AM

  Din ursäkt godtas.

  //Spaniard

  ReplyDelete
 59. Krille9:45 AM

  Bra att du bad om ursäkt "Komigen".

  Att kalla någon "senil" eller använda tillhyggen som "psykiska problem" främjar inte debatten.

  Moget av dig!

  ReplyDelete
 60. Komigen12:17 PM

  Krille, läs igen, jag har inte bett om ursäkt. Det verkar som om "Lev väl" har gjort det.

  ReplyDelete
 61. Patrik2:57 PM

  "Komigen" kan inte du gå till något annat forum. Ditt stridslystna sätt är irriterande och gynnar inte diskussionen.

  Klipp dig och skaffa dig ett jobb.

  ReplyDelete
 62. Anonymous3:38 PM

  Jag godtar din ursäkt "Komigen".

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 63. Komigen3:41 PM

  Jag har försökt förklara situationen för två som inte hängt med, hur är det stridslystet? Snälla nån.

  ReplyDelete
 64. Anonymous4:42 PM

  Spaniard, ja du var riktigt mogen du! Inte. Att du skulle bli så till dig bara för att jag ifrågasatte hur hemskt företagsklimatet i Sverige egentligen är. Nu orkar jag inte med dig längre. Du får sista ordet, varsågod.

  ReplyDelete
 65. Anonymous4:57 PM

  Du är för gammal för att jag ska bli till mig, men ursäkten godtas "Anonymous"

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 66. Ja nu är du väl över miljonen? Upp med ett inlägg nu.

  ReplyDelete
 67. Anonymous4:31 PM

  För en tid sen surfade jag bland nyhetsgrupper på nätet och hittade en
  artikel liknande den som du läser nu och där stod det att man kunde
  tjäna tusentals kronor inom några veckor genom att investera enbart 60
  kronor. Lurendrejeri tänkte jag men nyfiken som man är
  fortsatte jag att läsa.Man skulle skicka 20 kronor till var och en av dom tre namnen och adresserna som stod med i artikeln. Sen placerar du dig själv längst
  ner på listan på plats #3 och postar den i så många
  nyhetsgrupper/forum/bloggar som möjligt.

  Jag tänkte att det kan inte skada att prova, vad har jag att förlora
  förutom 60:- och frimärken eller hur? Och 60:- är ju inte hela världen
  att förlora om det inte skulle fungera. Jag investerade dom futtiga 60:- och gissa vad, inom 7 dagar började jag få pengar på posten. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma lite i stöten. Efter ca. 1 månad
  hade jag tjänat 7 000:-. Nu skall jag då berätta hur det fungerar och viktigast av allt varför det fungerar. Var säker på att du skriver ut en kopia av denna
  artikeln nu.! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om
  du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna
  pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt!

  Läs hela denna texten noga (skriv ut den,ladda ner den eller kopiera
  den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in!!!
  Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60
  kronor + frimärken
  Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och
  det är 99 % ingen risk - det funkar verkligen
  Var snäll och följ dom här instruktionerna till punkt och pricka.

  Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av
  dom som är med. . Du kommer nu att bli medlem i Mail
  Order Business.Här är dom fem stegen till framgång:

  STEG 1:Ta 3 separata bitar av papper som du skriver "snälla lägg till mig på din mailing lista". Sedan skriver du ditt namn och adress på
  lapparna.
  STEG 2: Nu tar du och skaffar dig 3 st svenska tjugo kronors sedlar
  och lägg en i varje kuvert (Du behöver 3 st kuvert)
  STEG 3: Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev
  på förut och lägga i varje kuvert.
  (du skall nu ha 3 förseglade kuvert med en lapp med "Snälla lägg till.
  och ditt namn och adress och med en svensk tjuga.)

  Vad du skapar nu är en service. Detta är absolut lagligt. Du begär en
  laglig service och du betalar för den.!
  #1 Andreas Miezans, jönköpingsvägen 1c, 57178 Forserum
  #2 Christer Neiström, Boda 292, 84013 Torpshammar
  #3 Alexandra Olofsson, Hornsgatan 4H, 26339 Höganäs

  STEG 4: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen
  flyttar du upp dom andra (3 blir 2, 2 blir 1 osv.)och sen lägger du
  till ditt namn som nummer #3 på listan.
  STEG 5: Ändra vad du vill i denhär artikeln, men försök att ha kvar
  artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på
  så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia stegen för dig
  själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen.

  Var snäll och kom ihåg att den här "affären" fungerar tack vare
  ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till
  stegen. Notera: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras
  adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du
  tillhandahåller.
  Skicka pengarna nu och posta detta brevet (Fast modifierat med ditt
  namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, För ju mer nyhetsgrupper ju mer pengar!!

  ReplyDelete
 68. Begåvningsreserven7:17 PM

  är det verkligen NÅGON som går på den där "posta 20kr" varianten??
  Pyramidspel känns jävligt gammalt nu. Lägg ner verksamheten.

  100% hederligt...jomen tjena...
  Var det inte på pyramidspel som Madoff åkte dit på? ;-)
  Lycka till Alexandra...hahahaha

  ReplyDelete
 69. Anonymous9:55 PM

  "där stod det att man kunde
  tjäna tusentals kronor inom några veckor genom att investera enbart 60
  kronor. Lurendrejeri tänkte jag men nyfiken som man är
  fortsatte jag att läsa."


  Precis som om du aldrig hade hört om det förut............
  Pyramidspel har ju funnits längre än mänskligheten själv.

  Du verkar ju vara den mest lättlurade personen på jorden.

  Alexandra, du är en tönt!

  ReplyDelete
 70. Anonymous9:27 AM

  Alexandra du skrev "Var snäll och kom ihåg att den här 'affären' fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen."

  Helt otroligt vilken manipulation. Pyramidspel är olagliga och går ut på att några i slutändan bara ger bort pengar och inte får in några pengar.

  Att lura folk på detta sätt är extremt oärligt och de som sysslar med detta har ingen integritet.

  ReplyDelete
 71. Anonymous3:09 PM

  Älskar den här bloggen. Har följt den från start, och hoppas vi får fortsätta följa din resa mot 10 miljoner.

  Tack vare den här bloggen så startade jag min egen blogg idag. Läs den gärna om du finner den intressant.

  ReplyDelete
 72. Anonymous11:39 AM

  Jag hoppas att alla som håller på med pyramidspel får sitt straff. Synd när vanliga människor råkar illa ut bara för att någon/några är giriga och oärliga.

  //Spaniard

  ReplyDelete
 73. Anonymous10:06 AM

  Miljonären, kom igen med ett nytt inlägg nån gång. Vi vill ha mer än bara månadsuppdateringar!

  ReplyDelete
 74. Storebror9:46 PM

  Äntligen ett vettigt inlägg i debatten om lägenhetens vara eller icke vara bland "tillgångar": http://aktiespar.blogspot.com/2009/09/om-bloggar-o-varderingar.html

  ReplyDelete
 75. Anonymous11:49 PM

  önskar att alla som inte vet vad som är och inte är en tillgång bara kunde läsa rich dad poor dad så slapp vi ha denna diskussion om lägenheten hela tiden!!!!

  ReplyDelete
 76. önskar att alla Kiyosaki fanboys kunde sansa sig litegrand.

  ReplyDelete
 77. Anonymous10:15 AM

  Kiyosaki är en bluff. Förvisso en läsvärd och någorlunda trovärdig sådan. Men ändock en bluff.

  ReplyDelete
 78. Anonymous10:57 AM

  Miljonären, skriv gärna ett inlägg om hur du tänker göra i korrektionen som alla tror ska komma nu till rapportperioden för det tredje kvartalet.

  Ballongen USA smäller snart.

  Tänker du köpa Xact bear?

  Själv tror jag på ett ordentligt fall 10-20%

  ReplyDelete
 79. Anonymous11:46 AM

  men lägenheten är ju inte en tillgång?? jag kan rekommendera en bok som heter "rich dad poor dad". läs den så vet du att din lägenhet är en skuld. du har allt en bit kvar till milljonen!

  ReplyDelete
 80. Anonymous6:19 PM

  sista anonym :

  Försvinn. Gå och dra nått gammalt över dig.

  ReplyDelete
 81. Hur går det med miljonen nu då? Efter den här månaden borde du ju ligga bra till! ;)

  ReplyDelete
 82. Anonymous11:59 PM

  vad tror du om GULD? Kiyosaki har förespråkat guld länge och har haft rätt hittillls

  ReplyDelete
 83. Anonymous9:46 AM

  Kiyosaki är en tomte. Han kan lika mycket om att göra affärer som jag kan om postmodernistisk keramik.

  Han har haft rätt om guld men fel om dollar, Yen, amerikanska S&P och yielden. Att det fortfarande finns folk som tror att hn vet vad han pratar om är ett mysterium.

  Dock är boken "Rich Dad, Poor Dad" välskriven och intressant och med en hel del bra poänger. Att den till stora delar inte är sann säger en del om författaren men inget om boken. Klart läsvärd!

  ReplyDelete
 84. Anonymous7:55 PM

  Månadsrapport?

  Nuförtiden måste man alltid påminna den 17:e, förr kom den punktligt.

  ReplyDelete