Monday, August 03, 2009

Är jag miljonär??

Vet faktiskt inte om jag är miljonär eller inte för tillfället. Det är i vilket fall som helst väldigt nära just nu. Anledningen att jag inte vet är att fondkurserna är fördröjda och svåra att veta exakta värdet på just nu.

Tittar man på sammanställningen på mitt Avanzakonto saknas det några tusenlappar men då är tex inte dagens uppgång på 3,79% i Nordea Ryssland som ett exempel medräknad. Och att sitta och räkna manuellt och plussa ihop känns inte helt meningsfullt.

Frågan har uppkommit i kommentarsfälten hur stor del av uppgången de senaste åren som beror på att jag är en snål jävel och hur stor del som kommit tack vare att jag är en lysande investerare. Själv tycker jag inte det spelar någon större roll då målet har varit att få ihop en miljon, inte att visa att jag ska klara att slå index med en viss marginal varje år i mina investeringar. Dock kan man med ganska enkla medel se att ökningen varit runt 22.000 kr i månaden sen jag började med månadsrapporterna, vilket är mer än jag tjänat netto per månad. Så sparandet kan inte vara hela förklaringen.

Jag är helt klart nöjd med den tillväxt jag fått både på fonder och aktier eftersom det varit en ganska tuff period på börsen. Det som gått bra är inte att jag valt exakt rätt aktier eller fonder som varit så mycket bättre än index. Den främsta orsaken till att jag lyckats hyffsat med investeringarna är att jag haft turen att lyckas tajma in de större svängningarna ganska bra.

- Under 2006-2007 när börsen gick väldigt starkt sparade jag ca 40% av mitt månadssparande i en räntefond. Kritik mot det meningslösa att spara i räntefonder med någon enstaka procents avkastning per år var en av de vanligaste kommenterarena under denna period. Genom att sen öka månadssparandet i aktiefonder till 100% och dessutom ha pengar att successivt föra från räntefond in i aktiemarknaden när andelarna var billigare gör att jag idag ligger ungefär +-0 i mitt sparande i Rysslandsfonder trots att index står längre än hälften mot toppen. Och att jag ligger på stort plus både vad gäller Kina och Indien, trots att man även där har en bit kvar till toppen.

- Jag tog under hösten 2008 ett banklån på 100.000 kr för aktieköp i H&M, Kungsleden och Mekonomen. Sen dess har Kungsleden gått upp ca 5%, H&M upp ca 60% och Mekonomen upp ca 80%. Till detta kommer utdelningarna. Nu i efterhand visade sig denna tajming med lån för aktieköp hösten 2008 väldigt lyckad.

Återkommer med rapport så snart jag vet säkert att jag är över miljonen. Kanske blir det imorgon eller om 2 år, eller så är jag redan över utan att veta om det?

164 comments:

 1. Grattis! :)

  Vad är nästa milstolpe eller är det allt på rött som gäller nu?

  ReplyDelete
 2. Begåvningsreserven10:59 PM

  Ja, vad fan är det med avanza nu under sommaren? De glömmer att uppdatera känns det som. Sitter också och väntar...:( :(

  För övrigt är det som du själv säger, väldigt enkelt att själv gå tillbaka o se hur bra du investerat.

  970 000 just nu MINUS 270 000kr som du började med. Sen ska det divideras med antal månader sedan du började, vilket snabbt uträknat bör bli runt 34mån. Det blir en summa på 20 588kr i snitt per månad.

  Sen kommer du givetvis att få försvara lägenheten igen...då du skrivit upp värdet med 45000kr under denna resa....
  Skulle man ta bort denna "bokföringsmässiga" ökning så blir resultatet följande.

  970 000-270 000-45 000= 655 000
  655 000/34mån= 19 264kr/mån nettosparande (ökning).
  Sen vet ju inte jag hur stor del av detta som är lön...men som du själv säger så är det ju samtidigt under en finanskris som dragit ner värdena REJÄLT. Du står troligen inför en rejäl uppgång.

  Grattis!

  ReplyDelete
 3. 30 månaders bör det vara sen första månadsrapporten.

  ReplyDelete
 4. Begåvningsreserven11:50 PM

  Jaha, jag kanske räknade fel då...
  jag tittade på det ANDRA inlägget som någonsin gjorts. Det är från 2006-11-01.

  Två år (24mån) senare borde ju onekligen infalla 2008-11-01 och efter detta har vi sett ytterligare 9 mån passera. Så ja, jag räknade fel. Det borde således vara 33mån.

  30mån?? say what..?

  ReplyDelete
 5. 30 månader sen första månadsrapporten syftade jag på. Dvs den kolumn som alltid finns med längst till vänster i tabellen, feb 2007. Dvs inte sen bloggen startades.

  ReplyDelete
 6. Begåvningsreserven12:39 AM

  Nej, så klart...varför ska man räkna ifrån att bloggan började för..SUCK

  FINE, vi räknar på ditt vis. Det är ju trots allt dina surt förvärvade slantar.

  976000-320000= 21 860kr/mån
  Tar man sedan bort den bokföringsmässiga värdeökningen som du har funnit i lägenheten så blir det följande:

  976 000-320 000 - 45000= 611 000kr
  Dvs. 20 360kr/mån.


  Jag tycker att man kan ifrågasätta en hel del med ditt uträknande bara med detta. Varför räkna från när du skapade en excel-kalkyl över det hela när man kan ta SAMMA SIFFROR fast skriva i textform från FÖRSTA DAGEN i bloggens histoia. Obegripligt. Men det är klart, det ser väl kanske bättre ut för din del vad gäller hur du förvaltar dina pengar antar jag, men du sa ju att det inte spelade någon roll...så jag ställer mig lite frågande där.

  Du har varit med om en "förkortad" högkonjuktur och en duktig lågkonjuktur med din portfölj och sett från OMX 30 Index så stod den i 1100 vid start, ökade till 1300 men sen föll den kraftigt till 700 o står nu i 900. Samtidigt kan vi ju alla konstatera att OMX 30 index KNAPPAST skulle kunna anses vara en giltig värdemätare med alla dina indienfonder.

  Det skulle däremot MSCI Emerging Markets index kunna vara. 2006-10-31 stod index i 814 för att sedan öka till 1337 och sedan tokrasa ner till 454. Samma index står nu idag i 874. Dvs. sedan start har index gått +7% lite drygt. Om du varit så hyfsat duktig på att tajma dina investeringar så som du säger i inlägget ovan. Ja då hade du kunnat gå ut vid maximalt 1337,dvs. mellan 814-1337 men det gjorde du inte. Du kunde köpt på dig nytt som lägst vid 454 och upp till 814 för att fortfarande köpa "billigt" och det gjorde du.
  Sen får du själv avgöra om du agerade bra eller dåligt.

  Ganska intressant inlägg eller hur?

  Hur mkt har du i SNITT sparat sen starten i februari?? Säger du 14000 så kan ju alla se att du fått en bra avkastning. Säger du 20 000 så är det mindre bra avkastning. Dvs. jag tror nog att du lyckats ganska hyfsat ändå, sen kanske du inte hängt med i svängarna alltid heller men godkänt ändå, eller vad säger du själv givet index?

  ReplyDelete
 7. Anledningen att jag valde att räkna från första månadsrapporten är att i bloggens första inlägg var inte siffrorna särskilt exakta. Vilket man nästan ser att de är avrundade. Syftet i det inlägget var då att ge en ungefärlig överblick eftersom jag då inte bestämt hur privat info jag skulle gå ut med i bloggen.

  Kommer inte ihåg exakt hur jag avrundade, men rimligtvis var någon siffra uppåt och någon nedåt så totalen stämmer kanske rätt ok ändå.

  ReplyDelete
 8. Fille4:54 PM

  Stort jävla grattis!

  Ditt lån, läskigt, men lyckat!

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:07 PM

  Det är bra, Slå dig på bröstet. :)

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:14 PM

  "Tittar man på sammanställningen på mitt Avanzakonto saknas det några tusenlappar"

  Fast måste vara lite jobbig och påpeka att vi kanske inte ska överdriva. Saknas väl en sådär en 200 tusenlappar innan du har nått så långt.. ;)

  ReplyDelete
 11. Anonymous11:53 PM

  Fan vad roligt!

  Hur ska du fira?

  ReplyDelete
 12. Anonymous9:32 PM

  bra jobbat. men hur ska du skydda förmögenheten nu? skulle vara tråkigt att förlora allt nu om det kom ett börsras. Vinsthemtagning? Såg också att du inte äger något guld? http://www.richerdaddy.com/2009/05/10/never-a-bad-time-to-invest-in-gold/

  ReplyDelete
 13. Anonymous1:20 AM

  Grattis - själv tar jag mig förbi Mille-strecket under mitten av 2010.

  ReplyDelete
 14. Stort grattis Miljonären!!

  Dags för dig att sätta ett nytt mål. 1 miljon är drygt 10ggr mer än vad medelsvensken har sparat, men det räcker inte riktigt för att bli rentiär...

  Du har tidigare sagt att du ska nå 10 miljoner innan du blir 40, du kanske behöver definiera upp delmålen lite tydligare?

  Själv har jag 2 år kvar till miljonen... Exkluderar dock både lägenheten och lånet på lägenheten då. Mest för att jag blir mer inspirerad av att se exakta siffror än att uppskatta lägenhetsvärdet som kan variera 300-400k. Har dessutom inte någon plan på att sälja och flytta till hyresrätt / föräldrarna...

  ReplyDelete
 15. Anonymous12:27 PM

  Stort grattis! Verkligen imponerande!

  Kan du inte visa vilka fond samt aktieinnehav du har.
  Vore oerhört kul att se!

  Kämpa på.

  ReplyDelete
 16. Anonymous3:05 PM

  Stort grattis, även om det är i förskott. =)

  Jag hoppas att du fortsätter att rapportera på bloggen hur det går. Även om mitt eget sparande är lite mer modest så har det varit inspirerande att följa dig på resan. Tror du tex att du kommer komma upp i en miljon i fonder/aktier (aka realiserbart kapital) totalt innan 30? Det är nog det jag själv skulle ha räknat. Då skulle man i teorin kunna gå ner på stan och köpa sig en porsche utan att sälja lägenheten. =)

  ReplyDelete
 17. Anonymous12:02 PM

  Som börsen går nu så är nog svaret på ovanstående fråga nej.

  Varför sålde man inte allt man äger och har i måndags?

  suck..........

  ReplyDelete
 18. Begåvningsreserven1:07 PM

  Jag sålde av 30% tidigt denna vecka och sålde av ytterligare 15% inför igår och hittills har det varit en lyckad strategi. Långt ifrån alltid det är bra strategi från min sida. Jag har nog torskat mer på att hitta vecko-svängningarna än vad jag tjänat på det...på måndag går det säkert +3,3% o då står jag där med hatten i handen igen...men jag tror ändå på en korrigering.

  ReplyDelete
 19. Begåvningsreserven3:14 PM

  O där vände det på en femöring igen. -1.0% blev huxflux +1,0% tack vare jobbsiffrorna. Man blir ju lite trött, men shit happens. Det är framförallt olje-relaterade innehav jag sålt och där ser jag just nu inte en "jätte" uppsida direkt, snarare en korrigering nedåt igen. Oljan är historiskt väldigt hög o det spekuleras förbannat mkt.

  ReplyDelete
 20. Anonymous7:45 PM

  Grattis!!

  Ser fram emot att läsa om dina framtida mål och statusrapporter. Inspirerande läsning.

  There is no point at which you can say, "Well, I'm successful now. I might as well take a nap."

  ReplyDelete
 21. Marcus10:06 PM

  Gratulerar! Jag räknade med att det skulle ta åtminstone ett par månader till innan du skulle nå fram - men efter den här fredagen, kan jag inte tänka mig annat än att du är miljonär.

  Efterlyser nu även jag konkreta mål för hur du ska nå till 10 miljoner. Med tanke på hur bra din nuvarande strategi lyckats, blir det spännande att se vad du har för planer för framtiden.

  ReplyDelete
 22. Anonymous3:08 PM

  helt sjukt...! vad ska du göra med pengarna då??

  ReplyDelete
 23. Anonymous2:58 PM

  Stort grattis!

  Jag har en fråga ang. reklamintäkter ifrån bloggen.

  La du de pengarna i en speciell fond eller så? vore intressant och se om du tjänat ihop någon större peng där också!

  ReplyDelete
 24. Markus12:11 AM

  Grattis, inspirerande. Mycket nice att du gjort detta nu innan du är 30. Själv är jag 35.
  Fram till för ett år sen hade jag i princip +-0 kr. Inga lån, inga tillgångar. Jag spenderade alla pengar under månaden. På prylar, mat etc. Detta trots att jag haft inkomst en del över medelsvensson.
  För ett år sen bestämde jag mig precis som du att satsa mot en miljon. Startade en blogg om det men skrev bara ett inlägg. Sen dess har jag gått o köpt 2 datorer, en iphone + en massa tv-spel =P Men jag har lyckas spara ihop till ca 100000 i fonder/aktier okså.
  I varje fall, att du lyckas kommer inspirera mig till att försöka lite hårdare. Jag kommer inte räkna in boende eller pension.
  Dags att börja föra bättre dagbok över utvecklingen.

  ReplyDelete
 25. Anonymous1:56 PM

  Stort grattis!!!

  (fortsatt garna skriva om du orkar)

  ReplyDelete
 26. Anonymous11:03 AM

  Är jag homosexuell??

  /Ungefär lika intelligent fråga

  ReplyDelete
 27. モバゲーより確実に逢えるスタービーチ♪今まで遊びをしてこなかった人でも100%であいが堪能できます。理想の異性をGETするなら当サイトにお任せください

  ReplyDelete
 28. 高松宮記念の最新予想!オッズ、厳選買い目は?!レースの鍵を握る馬は裏情報を特別公開

  ReplyDelete
 29. 聖なる場所スタービーチで愛を育てませんか。メル友や恋人、セクフレなど貴方が理想としている関係がスタビでは築けちゃいます。素敵なであいから発展させていきませんか

  ReplyDelete
 30. 2010 競馬予想 各厩舎・調教師から届けられる最強の馬券情報を限定公開!本物の オッズ 表はコレだ

  ReplyDelete
 31. 友達3:27 PM

  よく「彼氏いるでしょ~?」って言われるけど、イナイよσ(‾^‾)トモダチ集めてホームパーティーなんかしたりするのがマイブームでして♪♪好きな人ができてもハズかしくて告れない…(>_< )しゅりのココロをゲットしてぇ~☆コドモっぽい性格だから年上でお兄ちゃんみたいな人がタイプだよ(*^m^*) h-13-i-12@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 32. 全国から出会いを求めて女の子達が多数登録!無料自由参加型の出会いコミュニティ

  ReplyDelete
 33. 遂に復活!!スタービーチで素敵なであいをお楽しみ下さい

  ReplyDelete
 34. 今や女の子のオナニーは常識。しかもお金を払って実際にオナニーを見てもらい、恥ずかしがるのや褒められるのが興奮のツボ!そんな彼女達とオナメールやHなことしてみませんか

  ReplyDelete
 35. 誰でも楽しめるモバゲーの新感覚コミュニティー!ネットでもうひとつの生活を始めませんか

  ReplyDelete
 36. セレブラブなリッチセレブリティ達のアダルトコミュニティーサイト!お金と時間に優雅なセレブ女性達はアダルトコミュで男性との秘密交際を楽しんでいるのです

  ReplyDelete
 37. 友達2:44 PM

  変わってるって言われるけどわりといい人だよ(笑)!!お笑い好きな人だったら話盛り上がりそうだねO(≧▽≦)O 色んなことに興味深々でおっちょこちょいだからそばで支えてくれる人募集中σ(゜-^*)自分の年齢的に年下の男の子はアウトだからごめんね(*_ _)人 u-3-ummm52@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 38. 満を持してのスタービーチ復活劇!!ここから刻まれる、新たな一コマ。スタービーチがあなたの歴史を生み出します

  ReplyDelete
 39. 【緊急】突如として消えたスタービーチが復活!長い年月をかけて不死鳥の如く蘇ったスタビをお楽しみください【緊急】

  ReplyDelete
 40. 最近の不景気は、今一度自分の人生を見直すのに良い時期が来てます。こんな時代だからこそ人生の値段チェッカーで、人生の勝ち組に成る為のアドバイスを貰いませんか?ぱっと思い立った時こそ人生の分かれ道ですよ

  ReplyDelete
 41. 今年も桜の季節に三冠レースの初戦が始まります。このレースで勝ち馬券を当てて、次のオークスに続ける為の、験担ぎの意味も込めて桜花賞必勝の情報を手に入れよう

  ReplyDelete
 42. モバゲーより遊べるスタービーチ!ここで自分好みの女の子を探してGETしちゃおう

  ReplyDelete
 43. 新しくなったスタービーチは新しいであいのカタチを提案します★ あなたに出逢いたい人がここにいます

  ReplyDelete
 44. モバゲーよりすごいスタービーチで最高の恋をしよう!!素敵な仲間を探したい!!信頼出来る友達が欲しい…理想のパートナーと出会って理想の恋をしたい…そんなアナタに最も最適なスタビで恋の幸せ掴みとりましょう♪

  ReplyDelete
 45. 今迄モテたのに最近イマイチな人、これからもモテる気配の無い人、モテて人生変えたい人、一度モテる度チェッカーを体験しませんか。良くある出合いサイトにリンクされるのでは無く、親身なアドバイス結果が出ます。これで人生が変わった人がいますよ

  ReplyDelete
 46. 皐月賞・競馬予想!各厩舎・調教師から届けられる最強の馬券情報を限定公開!本物のオッズ表はコレだ

  ReplyDelete
 47. モバげーとスタビ、異性とのであいを探すならやはりこの2つのサイトは外せない。Mixiよりも遊べるサイトで楽しもう

  ReplyDelete
 48. セフレ掲示板で大人の恋愛をしてみませんか?割り切ったセフレと快楽のみを求めた恋愛をしてくださいませ

  ReplyDelete
 49. 数多くある出会い系の中でも簡単に出会えるのはココ!女の子の登録人数が多いのであなたの地域のカワイイ娘もゲット出来ちゃうんです

  ReplyDelete
 50. 新しくリニューアルオープンしたスタービーチでは、新しいであいのカタチを提案します☆日本で一番有名なであい系、スタビならあなたに出逢いたい人が必ず見つかります

  ReplyDelete
 51. 合コンの必須うアイテムと言えば、エッチ度チェッカーと言うぐらいの知名度です。エッチ度をチェックして、気になる娘と親しくなるチャンスをつかもう。奥手の方でもその日の内にお持ち帰り出来るように、診断結果にはアドバイスも

  ReplyDelete
 52. 似非スタービーチサイトが増えて来たので、愛好家で作ったサイトで口コミだけのヒッソリ運営では、出合いを求めてる方が辿り付かない現状を見かねて少し宣伝します。間違っても似非サイトには登録しないで、コチラのサイトで素敵な出合いを求めて下さい

  ReplyDelete
 53. スタービーチで友達探し!出逢い広場は簡単な無料登録するだけで使い放題でメンバー同士、気軽にメッセージのやり取りが出来るよ!女の子と出逢いのチャンスがあるかも!?詳しくはTOPページにアクセスしてみよう

  ReplyDelete
 54. 釦覀꟣莑볣莈諣莼鋦躢鷣膆臨ꪰ苣膌藣膡飣膳鿣芹뿣莼鏣莼臣膮ꧦ뒻臯벁诣莥볣芹뿣莼鏣莼臣膧ꫤ붓鏣膮꟣膂蓣芒鿦蒟韣膦诣膕

  ReplyDelete
 55. さいきん、お仕事が4:46 PM

  お友達な状態です!!楽しいメールしたいので、はるによっかたらメールしてください♪ lovuv-555@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 56. いつでもであい放題&即逢いOK!スタビで暇な時間にであいを探そう!!であいが今までなかった人も当サイト、スタービーチなら簡単検索機能であなたの理想の方と出会えちゃう!?簡単登録で今すぐご利用いただけます

  ReplyDelete
 57. スタービーチが完全リニューアルして復活しました!!あの伝説級の出会い系サイトが満を持して再降臨。煌めくような今この瞬間にあなたの胸にもときめきをお届けします

  ReplyDelete
 58. 天皇賞 春 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?この時期のメインイベントの一つのレースがやってきた!!今年の狙うべきポイントは

  ReplyDelete
 59. 友達4:38 PM

  OLしてます☆気軽にメールくれたらほんと嬉しいです♪仲良くなったら遊びにいきたいなぁ☆ hello-kxt@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 60. モバゲーで探せるご近所掲示板で簡単であい!ゲーム攻略やおススメ小説情報もここでGET!ここでしか見れない裏技も公開中

  ReplyDelete
 61. スタービーチは誰にもでも幸福をもたらしてくれる。ここでだからこそ見つかるであいはきっと一生の思い出に変わります…そんな体験をあなたに。思う存分スタビをご堪能してください

  ReplyDelete
 62. 2010年NHKマイルカップの鍵を握る馬の、厳選裏情報を特別公開!!情報を元に当たり馬券の量産をしよう

  ReplyDelete
 63. 一時代を築いたスタービーチは閉鎖になってしまいましたが、もう一度楽しい思いをしたい、もう一度遊びたいと思う有志により再度復活しました。本家以上に簡単に会えて楽しい思いを約束します

  ReplyDelete
 64. NHKマイルC 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の狙うべきポイントを限定公開!

  ReplyDelete
 65. 友達3:45 PM

  彼女募集中の人やフリーの人は絶対絡んでください☆ゆきとメールしよ♪ chu-chu-chulip@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 66. 日本最大、モバゲーより面白いであい系スタービーチがついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?趣味の合う理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビで遊んでみよう

  ReplyDelete
 67. ついに帰ってきたドキドキスタービーチで素敵な恋をGETしよう♪会員数も50万人突破で以前よりも直ぐに理想の相手にであえちゃう!!恋人募集中!!友達仲間を増やしたい方必見!!素敵なであいをお楽しみ下さい☆

  ReplyDelete
 68. 簡単な設問に答えるだけであなたの隠されたH度数がわかっちゃうHチェッカー!あの人のムッツリ度もバレちゃう診断を今すぐ試してみよう

  ReplyDelete
 69. 今話題のツイッター、mixiやモバゲーなんか目じゃない。規制が無いに等しいから、今がチャンスなんです!!ホンマ体力が持たない位の入れ喰い状態が続いて、ツイッターを放置してた事を後悔してます

  ReplyDelete
 70. ヴィクトリアマイル 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?人気が平然と馬券に絡む理由とは

  ReplyDelete
 71. 恋人4:25 PM

  ちょっとこんなところに書き込むのはちょっとおかしいんですけど…GWは色々楽しめました??私は結婚しているんですけどどこにも連れて行ってもらえませんでした…旦那は友達(?)とマカオに遊びに行ってます…怪しいですよね…私もスカッとパーっとしたいです♪良かったらメールしてくれる人居ませんか? sara-sarar@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 72. ヴィクトリアマイル 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!大穴狙いのギャンブラー必見激アツ情報

  ReplyDelete
 73. モバゲータウンでであいを求めているなら当サイトへ!当コミュニティサイトは本家のモバゲータウンよりはるかにであいやすい、まさにユーザー様の為のサイトとなっております。であいをお楽しみください

  ReplyDelete
 74. 飲み会やコンパで必須のSM度チェッカー、お手軽SM度診断!実は真面目な娘程、間逆なドS女王様、遊んでそうな娘はドMな奴隷願望が有るとか。診断結果を元に隠れた性癖を暴いて盛り上がろう

  ReplyDelete
 75. オークス 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!優駿牝馬はこれでもらったも同然

  ReplyDelete
 76. オークス 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で万馬券も夢じゃない?人気が平然と馬券に絡む理由とは!?今年の優駿牝馬は荒れるのか

  ReplyDelete
 77. 友達5:33 PM

  もぅすぐ夏ですね☆一緒に海に行ったりしたいなヾ(>▽<)o himawari-yumeland@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 78. 最近、話題のトゥイッターから始まる理想の関係…理想の恋をこの場で見つけていきませんか

  ReplyDelete
 79. スタービーチは誰にでも出逢いという奇跡をもたらしてくれる。スタビで理想の関係作りしてみませんか

  ReplyDelete
 80. 自分の名言を一つは残しませんか、しかし考えると意外と難しい。そんな時に名言チェッカーならあなたの本当の性格を見抜けちゃいます。世界の偉人達が残した名言にはどことなく重みがあるものです

  ReplyDelete
 81. 第77回 日本ダービー 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!結果を出す前に結果がまるわかり

  ReplyDelete
 82. スタービーチから始まる新たな恋をしませんか?スタビ掲示板を利用して新たな恋をしていきましょう

  ReplyDelete
 83. エロセレブとの出会いを完全無料でご提供します。逆援助で高額報酬をゲットしよう

  ReplyDelete
 84. モバゲータウンでいろんな異性と交流を深めあいませんか。異性に対して経験がない方でも簡単にお楽しみいただける、シンプルかつ効率的に優れているサイトとなっています

  ReplyDelete
 85. 全世界で大ブームを巻き起こしているツイッター!!それを利用して今まで経験したことがないような恋を経験してみませんか

  ReplyDelete
 86. モテる度チェッカーが今回リニューアルしました!!今迄と違い診断内容にモテない人と診断された方を救済する、速攻効果が出るモテる為のアドバイスが付きます、またモテる診断された人には、より一層のモテ・テクニックを手に入れませんか

  ReplyDelete
 87. 第60回 安田記念 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で万馬券をズバリ的中!絶対なるデータが確実に当てるための秘訣

  ReplyDelete
 88. 今話題のツイッターで理想の関係を築きませんか。ツイッターで自分の出来事をリアルタイムで表現して相手にその想いを伝えましょう

  ReplyDelete
 89. 第60回 安田記念 2010 予想 オッズから展開と結果をズバリ当てる!出走馬、枠順など全てを考慮にいれた緻密なデータをもとに検証

  ReplyDelete
 90. 友達8:29 PM

  気楽に遊べる人募集です♪まずはお友達からヨロシクね!! freedum@docomo.ne.jp

  ReplyDelete
 91. スタービーチで素敵な愛を掴みませんか?愛に対する理想や想いを現実にしていきましょう

  ReplyDelete
 92. モバゲータウンでは今までとは一味違う出逢いを体験する事ができるのです。これまで良い出逢いがなかった人にはもってこいの無料登録型の掲示板です

  ReplyDelete
 93. ゲーマー達のステイタス、ゲーマーチェッカーであなたのゲーマー度数を測定!!測定結果を元に自分と同レベルのオンライン対戦も出来ます。ゲームが得意な人もそうでない人もどちらも楽しめますよ

  ReplyDelete
 94. 日本最大級のであいコミュニティ「スタービーチ」で恋人を探しませんか。素敵なであいを経験して理想の人と楽しい思い出を作りましょう

  ReplyDelete
 95. スタービーチが完全リニューアルして復活しました!!あの伝説級のであい系サイトが満を持して再降臨。煌めくような今この瞬間にあなたの胸にもときめきをお届けします

  ReplyDelete
 96. であい系の元祖はやっぱりスタービーチ!初めてであい系にチャレンジする娘も多いここならゲット率は最強

  ReplyDelete
 97. モバゲータウンでであいを楽しみませんか。気軽に誰でも楽しめるであいサイトとなっています。こんな事をしてみたいなど希望の事が実現できる、そんなであいコミュニティサイトです

  ReplyDelete
 98. greeで楽しめちゃうであい掲示板実現!ここで楽しみませんか?いろんなであいをここで見ていきましょう

  ReplyDelete
 99. 簡単な設問に答えるだけで、自分の隠されたH度数がわかっちゃうHチェッカー!まさかの結果が待ってるかも。気になる人に上手く使えば、即美味しい展開に持ち込めるかも

  ReplyDelete
 100. 誰もが知ってるツイッターがあなたにであいを!?ツイッター利用者増加=であえる確立急増中!!相性ぴったりの方とお付き合いしてみてはいかがでしょうか

  ReplyDelete
 101. あなたの人生が大きく変わります!薔薇色の不倫であなたの望む不倫体験ができる!割り切り~契約型など、あなたの理想を現実に変える!当サイト独自システムだから誰にもばれずに、安心してご利用頂けます

  ReplyDelete
 102. 第51回 宝塚記念 2010 予想データを完全攻略!出走馬 枠順などからはじきだすデータは文句なし!これで平成22年の宝塚記念はもらったも同然!波乱の展開もあり

  ReplyDelete
 103. スタビでの出合いは最高の思い出になる事は間違いありません。運命の人に出逢うまで完全サポートいたしますのでどなたでも気軽に利用する事ができます

  ReplyDelete
 104. お酒の席には必須のSM度チェッカー、実は真面目な娘程、間逆なドS女王様、遊んでそうな娘はドMな奴隷願望が有るとか。お手軽SM度診断結果を元に隠れた性癖を暴いて楽しもう

  ReplyDelete
 105. 宝塚記念 2010 予想データから完全攻略!出走馬 枠順などからはじきだすデータは最強!これで平成22年の宝塚記念はもらったも同然!波乱の展開もあり

  ReplyDelete
 106. ツイッターから始まる人間関係!今話題のツイッターなら新しい出逢いがすぐに見つかります

  ReplyDelete
 107. 全国からメル友募集中の女の子達が、あなたとのであいを待ってるよ!無料エントリーで自由な恋愛を楽しんじゃお

  ReplyDelete
 108. スタービーチがどこのサイトよりも遊べる確率は高いんです。登録無料で新しい恋をGETしてみませんか

  ReplyDelete
 109. 出会い系サイトで逆援助生活をしよう!エッチなセレブ女性たちが集まっています

  ReplyDelete
 110. モバゲーを使ってご近所さんと知り合えちゃう!新感覚のコミュニティサービスを利用してみよう

  ReplyDelete
 111. 今の時代簡単に金持ちになる方法は中々無いけど、可能性は誰しも秘めてます!!そう一番手っ取り早いのは玉の輿です。この玉の輿度チェッカーをキッカケに金持ちになった方が、意外と多いのです。是非あなたも一段高みを目指しませんか

  ReplyDelete
 112. 一流セレブたちが出会いを求めて集まっています。彼女たちからの逆援助でリッチな生活を楽しみましょう

  ReplyDelete
 113. 芸能人のプライベートな流出画像など、色々なヤバい写真も見れる。無料登録で思う存分楽しんで下さい

  ReplyDelete
 114. セレブの為の出会い系、セレブの雫では女性会員数も増え、男性会員様が不足するという状態となっております。そこで先着順に、男性会員様を募集しております

  ReplyDelete
 115. 日本で一番会員数が多いのはやっぱりスタービーチ!若い娘から熟女まで好みのご近所さんがすぐに見つかる☆無料期間中に試してみませんか

  ReplyDelete
 116. お金持ちの女性と出会い、彼女たちとHするだけで謝礼がもらえるサイトをご存じですか?高収入の女性ほど、お金を使っていろいろな男性と遊んでいます

  ReplyDelete
 117. 流行のモバゲーで友達たくさん!運命の出会いがあるかも!?まだ初めていない人も無料ゲームで遊ぼう

  ReplyDelete
 118. みんなでワイワイやるならHチェッカー!!これ一つ有れば偶然を装いつつ、気になる人の隠れエッチ度も分ちゃいます。お近づきアドバイスも付いてるから、これを機会に親密になろう

  ReplyDelete
 119. 副業 在宅 でも出来る モニターアルバイト 募集!数ある副業の中、馬券モニター程稼げる副業はない!初心者の方でも簡単にできるのが最大の特権です

  ReplyDelete
 120. スタービーチで幸せ掴みませんか?楽しめる出.会.いをしたいならここしかない!今までとは一味もふた味も違う出.会.いを体験していきましょう

  ReplyDelete
 121. 女の子に逆援助してほしい、女の子と真剣にお付き合いしたい、複数プレイをやってみたい、童貞・処女を卒業したいのなら新感覚コミュニティ・ラブフリーでメル友を探そう

  ReplyDelete
 122. 大人気モバゲーが遂に出合いの場所に!モバゲーだから気軽に出会える!出合いに縁がなかった方も是非ご利用くださいませ

  ReplyDelete
 123. スタービーチは誰にでも出逢いという奇跡をもたらしてくれる。スタビで理想の関係作りしてみませんか

  ReplyDelete
 124. 井の中のカ○ズ君8:46 PM

  流行りの検索ワードの番組、井の中のカ○ズ君で紹介された在宅ホスト倶楽部っていうワードで簡単にお金稼ぎました。携帯からgoogle検索にアクセスして在宅ホスト倶楽部って検索してみてください☆男性の方なら家でいるだけで1日2万円ぐらい稼げちゃうから本当に楽ちんだよ。誰か一緒にこの仕事で盛り上がろう

  ReplyDelete
 125. モバゲーでは友達から恋愛まで、様々な出 会いを探せる無料のコミュニティサイトです。常時サポートスタッフが掲示板をチェック、サクラや業者を排除しておりますので安心してご利用いただけます

  ReplyDelete
 126. 日本最大級の出会いコミュニティ「スタービーチ」で探しませんか。素敵な出会いを経験して理想の人と楽しい思い出を作りましょう

  ReplyDelete
 127. スタービーチなら好みの女性がきっと見つかる!会員数ナンバーワンのスタビでご近所さんを探そう

  ReplyDelete
 128. 日本最大級の出会いコミュニティ「スタービーチ」で探しませんか。素敵な出会いを経験して理想の人と楽しい思い出を作りましょう

  ReplyDelete
 129. 出会い専門のモバゲーSNSが誕生!メル友、恋人、セフレetc…貴方の理想に合った関係になれちゃいます。素敵な人と過ごしたいならココで見つけてみませんか

  ReplyDelete
 130. 最近スタービーチが女の子のコミュニティーサイトで話題中みたい!!夏休み目前ってのもあり登録比率に女性の数が半端ね~、やっぱり夏に一人は辛すぎや~とか思ってたら、暇な娘多すぎ・彼女簡単に出来ちゃった

  ReplyDelete
 131. 出 会いを探しているのなら会員数ナンバーワンのスタービーチ!開放的な夏休みはここで新しい出 会いを見つけよう!

  ReplyDelete
 132. 夏休み目前になり、一人で大事な休みを過ごすのは誰でもイヤと違う?そんな時にモテる度チェッカーで簡単診断、この夏アナタも彼氏・彼女と過ごすための貴重なアドバイスが手に入りますよ、もうアドバイスに対しての感謝のメールが毎日!!アナタもこの夏を乗り遅れるな

  ReplyDelete
 133. グリー発信!!出会い専門SNS誕生、今話題のgreeから出会いをGETしよう。greeにしかできない事が盛りだくさん!!気軽にメールするだけで出会えるサイト・・・貴方の理想の異性と出会いませんか

  ReplyDelete
 134. 話題のgreeで新しい出会いを見つけよう!夏休みに入ってヒマしてる女の子が急増中!無料期間中にご近所の女の子をGETしちゃおう

  ReplyDelete
 135. セフレを探しているならここ!割りきった体の関係を探している女性と出会いのチャンス!セックス目的なので会ってすぐにヤれちゃいます

  ReplyDelete
 136. モバゲー専門の出会い掲示板が誕生!出会いを求めている方にはオススメのサイトです。幸せな時間を過ごしたい方、淋しい思いをしたくない方はぜひご覧ください

  ReplyDelete
 137. 逆援助でお金持ちになる事が可能なこの時代。セックスのテクニックさえあれば簡単に大金をゲットする事ができます

  ReplyDelete
 138. スタビでできる新しい恋・・・素敵な出合いをするならスタビから始めてみませんか?女性に面識のない方でもサポート機能があるから安心してご利用できます。是非一度利用してみて下さい

  ReplyDelete
 139. モバゲー出会い掲示板は色々な種類の出会いを扱っております。登録無料で新しい恋の始まる事は確実です

  ReplyDelete
 140. 今話題沸騰中!?新感覚出会いをツイッターで体験しませんか?リアルタイムで相手が何をしてるか分かるから、理想の人かどうかが簡単に分かる。貴方の理想の人をGETしませんか

  ReplyDelete
 141. 素敵な出 会 いで愛を育む♪理想の人と楽しめる関係を築きませんか?mコミュでしか味わえない幸せを掴みましょう

  ReplyDelete
 142. スタービーチで会える!?理想の異性をGETしよう☆素敵な出会いばかりだから求めている関係も作りやすい!!貴方が求めているのはどういった恋ですか?

  ReplyDelete
 143. 他の人が言ってる名言や格言って良い事言ってるな~とか思ってる方、名言チェッカーで今日から自分に相応しい言葉を見つけませんか!!これでどんな人にも一目置かれる存在に為れますよ

  ReplyDelete
 144. mixiをも凌駕する出会い率!!出会いをするならここしかない♪mixiより出会えてしまうこのサイト。一度ハマれば辞めれません。スタービーチで素敵な出会いをしちゃいましょう

  ReplyDelete
 145. モバゲーで出会いをすれば楽しい事は間違いありません。暑いからこそ出会いを楽しむべきなのです。登録無料で簡単に利用可能!

  ReplyDelete
 146. モバゲータウンでは恋愛から出合いまでのキッカケをつかめる無料のコミュニティサイトです。常時サポートスタッフが掲示板をチェック、サクラや業者を排除しておりますので安心してご利用いただけます

  ReplyDelete
 147. スタビが今一番アツイのはご存じでしょうか?夏休みで出会いを探している娘とすぐに会えちゃうんです。登録無料でここまで出会える所は他には存在しません。今登録して良いパートナーに巡り合おう

  ReplyDelete
 148. 出会いのシーズン、夏到来!スタービーチでご近所さんと知り合っちゃおう!ひと夏の体験も女の子は求めている

  ReplyDelete
 149. モバゲーでついに出会いができる!?楽しめる出会い、求めていた出会いはココから始まる。素敵な出会いでまずは関係づくりwしていきましょう

  ReplyDelete
 150. greeで素敵な時間を過ごしたい・・・そんな願望を叶えてくれるサイト誕生!!今までにないドキドキ感と興奮をこのグリーで楽しみましょう

  ReplyDelete
 151. スタビで出会いができる!!いつでもどこでも出会いが可能なスタービーチで最高の出会いをしてみませんか

  ReplyDelete
 152. 簡単な出逢いはココでできる☆素敵な出逢いをmコミュで体験していきませんか?楽しめる出逢いを経験するならここしかない!!まずはお試しを

  ReplyDelete
 153. 新時代突入!ツイッターで始まる出逢い…ここでしかできない出逢いが新しい風を巻き起こす!!素敵な巡りあわせを体験していこう!

  ReplyDelete
 154. あなたの秘められたSM度がわかるSMチェッカー!簡単な質問に答えるだけで自分の隠された部分が分かります!みんなで試してみよう

  ReplyDelete
 155. 今やモバゲーは押しも押されもせぬ人気SNS!当然出 会いを求めてる人も多い!そこで男女が出 逢えるコミュニティーが誕生!ここなら友達、恋人が簡単にできちゃいますよ

  ReplyDelete
 156. もう夏休みも終わりに近づき、この夏最後の思い出を作りたいと焦ってる方が、モバゲーのコミュニティーに書かれてましたよ!!折角なんで夏の思い出作りに協力して自分も美味しい思いをしてみるのはどうですか?大手スポンサーサイトが付いてるので全部タダですよ

  ReplyDelete
 157. 最近はどこのSNSサイトも規制ばっかりで、ちょっと出 合いに関して書き込みするとアク禁食らうけど、夏休み終盤に差し掛かり色々なサイトを調べた結果、グリーだけはどうも規制が緩んでるみたいです。今がチャンスの時期ですよ

  ReplyDelete
 158. ツイッターで出 合 いを求めるのです。気の合う異性と交流して楽しいひと時をお過ごしください。登録無料で使えるので気軽さは100点満点!

  ReplyDelete
 159. mコミュでならご近所さんと出会える確率99%!友達や恋人を探してる人はここで見つけてみませんか

  ReplyDelete
 160. 夏休みももう終わりに近づきこのまま一人は寂しいのちがう?そこでモテる度チェッカーを使い自分がなぜモテないか診断してもらいましょう。10~20代の女性アドバイザーが多数在籍してるので、アドバイスを参考に夏終盤を楽しもう

  ReplyDelete
 161. 訳アリで家出した少女が神様の救いを待つ神待ち掲示板です!家に帰りたくない、帰れない少女達に愛の手を差し伸べてあげませんか

  ReplyDelete
 162. 今年のクリスマスも後少しですね。グリー内でもクリスマスに備えて異性と交流を持つコミュニティが活発で、自分も今年のクリスマスにお陰で間に合いました!!みなさんもイブを一人で過ごさなくても良いように、グリーで異性をGETしよう

  ReplyDelete
 163. 冬休みを利用してのプチ家出中の少女が集う家出掲示板登場!困っている彼女達を救えるのはアナタしかいません。もちろん救ってあげた貴方の好きなようにして下さい。救ってもらった負い目が有るから性奴隷も思いのまま

  ReplyDelete
 164. facebookでは様々な出会いや新たな仲間を探すことができる出会いのソーシャルネットワークサービスです。facebookを通じて新しい出会いをたくさん見つけましょう。あなたにぴったりの人と出会えるはず!

  ReplyDelete