Friday, December 19, 2008

Månadsrapport

Ber om ursäkt att decembers månadsrapport är en dag senare än normalt. Ni som "känner" mig vet ju att jag inte kan skylla på julklappsinköpen heller. Men här kommer den i alla fall...Blev ju en betydligt roligare månad än det varit senaste halvåren. Riktigt bra utveckling trots halvdåligt månadssparande och extremt lugnt med firman.

Aktieköpen i H&M (köpta på 265) och Kungsleden (köpta på 38) har båda utvecklats bra senaste månaden. Mekonomens utveckling är något mer blygsam.

Även aktiefonderna i framförallt Indien men även Kina har gått bra senaste månaden. Ryssland fortsatt segare.

Månadssparandet blev ingen höjdare i slutet av november. Men decemberlönen kommer bli en av mina bättre genom tiderna. Så det bör förutom avbetalning på lånet till aktieköpen på 5000 kr, fondsparandet på 7 000 kr bli möjligt att göra ett aktieköp som planerat i min kapitalförsäkring första dagarna i januari på ca 15 000 kr. Har lite för mycket kontanter på lönekontot så en del av aktieköpet kommer därifrån. Så i början på januari när jag har 22 000 kr till i aktie- och fondmarknaden är det bara för börsen att ticka upp 10% fram till nästa månadsrapport så blir det riktigt trevlig läsning. Vore om inte annat kul att ha nettoförmögenheten uppe i 640 000 kr i början av februri vilket skulle innebära en fördubbling sen första månadsrapporten 2 år tidigare.

Skulderna minskade lite snabbare än vanligt genom både avbetalning av aktielånet och CSN under november.

14 comments:

 1. Anonymous10:00 PM

  snyggt jobbat ! way to go !
  Du är en sann inspirationskälla - varje gång man tröttnar på snåleriet och gnetandet med utgifter tittar man in på din blogg och får nya krafter !

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:15 PM

  tycker det är ganska ointressant faktiskt... några tusen upp o ner varje månad, vem bryr sig?

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:03 PM

  Lär ju inte räcka långt.... Räknar man lite bakåt så inser man ju att all ökning kommer ifrån nyinsatta pengar... ca 15K/månad ger 360K på två år, fördubblingen är alltså inte mycket att hänga i julgranen, det är ju bara sparade (och lite förlorade) pengar. Fortsätt i den här takten så blir det aldrig några 10M

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:08 AM

  Trodde du skulle börja uppdatera aktivt efter några inlägg förra månaden. Men tji fick jag, du är lika seg på att uppdatera fortfarande. Trist.

  Enda man vet är att det kommer en månadsrapport någon gång mitt i månaden i bästa fall.

  Börja spy galla på alla som är ute och julstressar och spenderar enorma summor på julklappar åt ungarna. Eller varför inte någon historia om hur du snålar? "Nudlar i handfatet". Det var sånt som fick mig att börja läsa den här bloggen.

  Allvarligt miljonären, ger bloggen dig något över huvud taget? Kanske dags att lägga ner den? Du verkar ju ändå totalt skita i den ändå så det skulle inte vara någon förlust.

  ReplyDelete
 5. Usch vad jag är trött på alla negativa, och dessutom anonyma, kommentarer.

  Och anonym 3, världens börser har rasat, det drabbar även miljonären.

  Anonym 2, du bryr dig uppenbarligen, eftersom du läser.


  Anonym 4, han skriver väl hut mycket han vill.

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:27 PM

  Nu är sågspånen igång igen... Om börsen går ner med 50 procent varje år tills han är 40 så kommer han inte att få 10 miljoner.

  Tillbaka till skolbänken med er!

  ReplyDelete
 7. Anonymous12:59 PM

  Det liv jag beskrev är inte att jobba hårt. Utan man tänker om. Dessutom så är det ett lättare liv än ett normalt. För att ett normalt liv kräver arbete och tid genom att resa i onödan, handla i onödan osv.

  Frågan på vad jag ska göra med pengarna är svaret. Att jag ska använda de till försäkring, investering, förökning av pengar, säkerställa olika ting, kontrollera till viss del olika instanser och stödja de.

  Alltså jag ska använda pengarna till något större, mera viktigare, säkrare saker i och med att jag har mer pengar och kan leva säkrare genom att få pengar att växa säkrare osv. Än vad man får till att slösa de.

  På tal om att inte välja att bo med någon eller bilda något familje eller binda förhållanden. Så kommer jag att istället leva med någon som i sin tur lever nästn gratis hos mig som sälskap och som en laglig piga. Som städar, lagar mat osv, i utbyte mot att pigan får använda allt i min bostad som i sin tur är 100% gratis. Dessutom kan hon få en viss ersättning ändå. Detta gynnar bara min ekonomi då jag får mer tid till affärer.

  Dessutom kan jag anställa en högutbildad läkare till piga ifrån utlandet som exempelvis mitt hemland. Vilket då medför att jag lever i en säkrare sits än någon som lever i ett fårhållande eller med en familj, eftersom jag har en kompetent läkare närvarande ständigt.

  Det är också ett problem för er att ni kan inte ryska vilket är ett plus när det gäller att få billig arbetskraft för både privat bruk hemma och för affärsmässigt bruk. Men det är bara bonus med den beskrivning jag givit så blir ni ändå miljardärer.

  Att köpa en moppe eller mopedbil kan man göra extremt billigt genom att kompletera begagnat, födelsedagspresent, julklappspresent, lägga till egna pengar till en viss del, räkna ut ekonomiska vinster i i samband med tiden i förhållanden till dina investeringar och affärsmässiga samanhang. Med aktier, transporter av bortskänkta föremål, förhandlingar osv.

  Jag sa inte att man ska önska sig mat till 100% jag sa att man ska kompletera alla förmåner till att sänka matpriset dramatiskt.

  Jo faktiskt att leva med enbart pengar och sedan dö är mycket viktigare än att slösa på grund av alla dessa orsaker jag nämt. Dessutom så får du ta del av mycket teknik ändå i form av att det ger sen valuta. Exempelvis färd, affärer, köp och sälj osv.

  Jag har levt så till en början men inte för pengars skull. Utan för att jag vill ha ett lugnt avslappnande liv pallade inte med att resa hit och dit, sitta i krogen med syrran och snacka om massa värdelöst skit, träffa folk som inte har något att komma med och som bara snackar skit och som är tråkiga och inte kan något.

  Det verkar som att jag ger valuta till andra genom att vara social och träffa folk genom att tipsa och snacka om sånt de kan ta fördel av. Darför har jag bestämt mig för att lämna det korkade folket och sociala livet och istället söka mig ett socialt liv med likasinnade till en viss del åtminstonde när det gäller affärer, framtiden, värderingar osv och detta sker sällan kan jag bara säga.

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:00 PM

  Så här blir man miljardär som jag.
  Istället för att köpa möbler så tar ni gratis via blocket. Genom att skriva bortskänkes på sökrutan då dyker det upp massvis med gratis saker som bortskänkes.

  Istället för att bo sambo, skaffa barn, skaffa flick/pojkvän, bo med sin familj. Att bo med sin familj ska ni göra endast om det är gratis eller kostar ca 2000 kr i månaden. Det ni istället ska göra är att bo i egen bostad eller hyra i 2a hands ett rum som är billigt. Om ni nu bor i 1a kontraktslägenhet så kan ni hyra ut bostaden till någon annan och där med få tillbaka nästan hela hyran. Eftersom bostaden är möblerad och utrustad med saker som tv, bredband, telefoni osv. Allt detta är också gratis. Telefoni är ip, tv via en box som sänder dina föräldrars eller företagets tv gratis och du slipper betala licens och betalkanaler. Nu är frågan varför denna person som hyr in hos dig ska betala för något som är gratis.

  Saken är den att tekniken, start avgifterna, uthyrningen kostar soklart.

  tidningar osv behöver ni inte köpa sånt kan man läsa gratis i biblioteket, via nätet, osv. Kläder ska ni köpa en gång om året på extrem rea.

  Att jag köper kläder en gång om året ca 2 par byxor och 3 par tröjor gör jag inte för pengar bara och det gjorde jag aldrig för pengarnas skull i huvudtaget från början. Utan det gör jag för att jag spar tid och tycker det är onödigt att köpa ofta och byta ständigt kläder när man ändå kan tvätta de varige dag eller varannan dag.

  Att åka till och från jobbet gör ni med hjälp av en elektronisk mopedbil eller moppe. Då kostar endast batteriet som måste bytas ut och som man kan önska sig på födelsedagar, julafton osv.

  Mat, batteri, hygienartiklar, kläder sånt kan man önska sig. 2-3 gånger om året. Men en viss del får man stå för själv. Men sont är från fall till fall.

  Jag personligen använder endast 1 halv liter shampo om året och inget annat. Inte för att snåla men det bara behövs så mycket, jag använder även mycket tvål istället.

  Sedan så ska ni placera pengar i fonder osv och vara aktiva med att köpa och sälja för att då kan ni få en avkastning på minst 30%

  Att resa osv ser jag ingen valuta i och darför har jag aldrig rest. Där sparar man också mycket.

  investera i bostäder hyr ut ett andra lägenhet som är möblerad och i 2a hands så att ni även där håvar in lite pengar.

  Att köpa ständigt tekniska prylar är bara onödigt när det ändå kommer bättre och bättre. Även sont är en investering i sig. Det är bra att läsa om hur det blir och går för tekniken osv så att man vet att man inte behöver köpa onödiga prylar osv.

  Fast igenkligen är det liten skillnad mellan mig och er. På grund av att jag har en annorlunda livsstil och syn på människor. Jag har en aktivitetsersättning som ligger på ca 10 000 kr och som jag får samtidigt som min arbetslön när jag har den i vilande läge. Vilket betyder att man kan visstids jobba i upp till 2 år och samtidigt få aktivitetsersättning. Jag är asocial och ser ingen valuta i att träffa folk.

  Av min erfarnhet från mina syskon och andra och mig själv så har folk ingenting att komma med. Tvärtom så är det man själv som måste förse de med valuta i form av kunskaper och tips.

  Dessutom så lever har jag aldrig testat röka, dricka, snusa osv. De gånger jag fått jobb så låg de i samma förort som jag bor i. Darför slipper jag åka med något också.

  Allt jag har är liksom sont jag fått gratis eller hittat gratis via blocket osv.

  Dessutom för att både få en arbetslön och en annan inkomst så kan ni starta ett företag med en anställd som skjöter uppgifterna.

  Lägg ut 10 till 15 tusen i månaden med en avkastning på ca 30% i 50 år med ett likadant liv som mig så blir ni miljardärer.

  och då har jag inte räknat med aktivitetsersättningen och företag in och ändå kommer ni att bli miljardärer. Skall ni resa så gör ni det i affärsmässiga samanhang. Exempelvis om ni hittar ett företag med hög omsättning lika hög som i sverige men samtidigt skatte fritt nästan då ska ni resa. Köp en villa i sverige som ökar i pris samtidigt som du slipper skatt eftersom den är registrerad i ett skattebefriat land.

  Allt är 100% gratis i ert liv.

  Det klart det finns brott att göra vilket jag inte använde för att nå mina mål som att kopiera sl kortet och slinka igenom gratis i tunnelbanan, snatta tvål och toapapper ifrån olika företag, bibliotek osv. Skattefuska med hjälp av målvakter.

  För er som säger att det är lättare att köpa en lott säger jag bara att så kanske är fallet för er eftersom ni inte kan leva ett likadant liv som jag. Vilket jag gjorde från början för lugnets och avkopplandets skull.

  Det liv jag beskrev är inte att jobba hårt. Utan man tänker om. Dessutom så är det ett lättare liv än ett normalt. För att ett normalt liv kräver arbete och tid genom att resa i onödan, handla i onödan osv.

  Frågan på vad jag ska göra med pengarna är svaret. Att jag ska använda de till försäkring, investering, förökning av pengar, säkerställa olika ting, kontrollera till viss del olika instanser och stödja de.

  Alltså jag ska använda pengarna till något större, mera viktigare, säkrare saker i och med att jag har mer pengar och kan leva säkrare genom att få pengar att växa säkrare osv. Än vad man får till att slösa de.

  På tal om att inte välja att bo med någon eller bilda något familje eller binda förhållanden. Så kommer jag att istället leva med någon som i sin tur lever nästn gratis hos mig som sälskap och som en laglig piga. Som städar, lagar mat osv, i utbyte mot att pigan får använda allt i min bostad som i sin tur är 100% gratis. Dessutom kan hon få en viss ersättning ändå. Detta gynnar bara min ekonomi då jag får mer tid till affärer.

  Dessutom kan jag anställa en högutbildad läkare till piga ifrån utlandet som exempelvis mitt hemland. Vilket då medför att jag lever i en säkrare sits än någon som lever i ett fårhållande eller med en familj, eftersom jag har en kompetent läkare närvarande ständigt.

  Det är också ett problem för er att ni kan inte ryska vilket är ett plus när det gäller att få billig arbetskraft för både privat bruk hemma och för affärsmässigt bruk. Men det är bara bonus med den beskrivning jag givit så blir ni ändå miljardärer.

  Att köpa en moppe eller mopedbil kan man göra extremt billigt genom att kompletera begagnat, födelsedagspresent, julklappspresent, lägga till egna pengar till en viss del, räkna ut ekonomiska vinster i i samband med tiden i förhållanden till dina investeringar och affärsmässiga samanhang. Med aktier, transporter av bortskänkta föremål, förhandlingar osv.

  Jag sa inte att man ska önska sig mat till 100% jag sa att man ska kompletera alla förmåner till att sänka matpriset dramatiskt.

  Jo faktiskt att leva med enbart pengar och sedan dö är mycket viktigare än att slösa på grund av alla dessa orsaker jag nämt. Dessutom så får du ta del av mycket teknik ändå i form av att det ger sen valuta. Exempelvis färd, affärer, köp och sälj osv.

  Jag har levt så till en början men inte för pengars skull. Utan för att jag vill ha ett lugnt avslappnande liv pallade inte med att resa hit och dit, sitta i krogen med syrran och snacka om massa värdelöst skit, träffa folk som inte har något att komma med och som bara snackar skit och som är tråkiga och inte kan något.

  Det verkar som att jag ger valuta till andra genom att vara social och träffa folk genom att tipsa och snacka om sånt de kan ta fördel av. Darför har jag bestämt mig för att lämna det korkade folket och sociala livet och istället söka mig ett socialt liv med likasinnade till en viss del åtminstonde när det gäller affärer, framtiden, värderingar osv och detta sker sällan kan jag bara säga.

  ReplyDelete
 9. Anonymous2:25 PM

  varför betalar du inte csn via autogiro varje månad?

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:12 PM

  miljardären: starta en egen blogg där folk kan låta bli att läsa det du skriver...
  oerhört jobbigt att låta bli att läsa dina inlägg här.. dom tar upp så mycket fysisk plats att jag tappar lusten innan jag har ens scrollat halvvägs förbi inlägget... att då tro att någon orkar _läsa_ hela skiten ... hugaligen

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:51 AM

  Olle, jag märker att du är en man med stor verbal förmåga. Synd bara att du väljer att använda din talang till att skriva ologiska inlägg på en blog.

  ReplyDelete
 12. Anonymous2:21 PM

  Till andra och tredje inlägget.

  Ni är båda ärthjärnor som inte fattar något om hur finansmarknaden och investeringar fungerar. Jag vet inte vad ni ens gör här, det är ju jul ska inte ni två shoppa löss nu?

  Börsen har gått ner cirka 20% sedan högsta kursnoteringar i juli 2007 fram till 31 december 2007.
  Sedan fortsatte den neråt cirka 45% från 1 januari fram till idag.

  Många aktier och fonder har utvecklats värre än så.

  Så att miljonären har snart fördubblat sina pengar på två år trots ett fallande börs under tiden gör att han har gjort ett jätte bra jobb!

  Det gäller att aktie portföljen ska minska så lite som möjligt under lågkonjuktur, inte att man ska tjäna pengar. Så när börsen vänder att man har mycket pengar i spelet och då kommer stora vinster.

  Scenario A:
  Om du har 100.000 kr på toppen av en högkonjunktur och börsen börjar rasa i två år, och du sparar inget nytt kapital under tiden, så har du kanske 30.000 kr kvar när börsen ska vända upp. Under uppgången kommer du bara att tjäna tillbaka pengar som du har förlorat. (kanske lite mer)

  Scenario B:
  Om du har 100.000 kr och börsen rasar i två år, och du sätter in nya pengar hela tiden, så har du kanske fortfarande 100.000 kr när börsen ska vända upp. Och under uppgången så tjänar du flera hundra tusen kr.

  Miljonären har scenario B och kommer pga detta med största sannolikhet att nå 10 miljoner snabbare än han räknat med.

  ReplyDelete
 13. Anonymous1:33 PM

  Om du nu ska ha med lägenheten i sammanställningen så bör du nog skriva ner denna ytterligare igen. Kanske t.o.m. till samma nivå som den var 07. Inte många som får det de begär på bostadsmarknaden nu förtiden. Bara att se ett år tillbaka i tiden då det var så många intressenter på varje objekt så priset ofta pressades upp minst 10-20% från utgångspriset.

  Det här har givetvis diskuterats här åtskilliga gånger men jag är lite osäker på om jag tycker du ska ha med bostaden i kalkylen. Det här med bostad är ju egentligen ett nollsummespel i och med att om du säljer så måste duköpa något annat, du kan ju inte vara hemlös. Vad tycker ni andra?

  ReplyDelete
 14. Anonymous1:51 PM

  Vill bara tillägga till mitt tidigare inlägg att du är en grym inspirationskälla Miljonären, har själv som mål att vara miljonär innan jag är 35, vilket jag kommr lyckas med. Jag håller på att spara till min andra miljon nu i och med att jag misslyckades med den första ;).

  ReplyDelete