Monday, December 22, 2008

Kungsleden

Kungsleden har gått upp ca 75% den senaste månaden. Tyvär köpte jag lite tidigare och fick först vara med på en liten nedgång innan det vände uppåt igen.

Gör inga anspråk på att förstå hur börsen fungerar, men dagens uppgång på 20% känns lätt överdriven för en lekman. Men bara att tacka och hoppas det håller i längden.

18 comments:

 1. Anonymous10:06 PM

  jo, den var du väl värd! själv sålde jag kungen med förlust, vilket kändes snopet nu.

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:55 AM

  Haha, du är en typisk speltorsk. Du ligger minus totalt men så har du tur och lyckas vinna en stor pott. Då slår du dig på bröstet och känner dig glad. Fast du ligger fortfarande minus på dina investeringar. Du är som pokerfiskarna jag spelar dagligen med. Vågar du fortfarande inte säga hur mycket plus eller minus du ligger på dina investeringar?

  Börja inte jibbla om att du inte vet och att det är så komplicerat. Du är den mest pengakåta människa jag vet, du vet exakt vart vartenda korvöre av dina stålars har tagit vägen.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:05 AM

  Bara för att försöka hjälpa dig att "komma ut ur garderoben" så ska jag berätta hur det har gått för mig. Jag ligger minus -41,274:- för året. Det är ett innehav i Avanza Zero som gick fel. Roligt, nej men kan erkänna det för mig och andra. En person som inte kan erkänna sin förluster är speltorsk. En person som jagar förluster och lånar pengar är en speltorsk. En person som inte har en stopposs är en speltorsk. Vart är din gräns? Hur mycket får börsen gå ner innan du säljer av allt? Man måste ha en stoploss när man spelar och investerar pengar.

  Ha det och lycka till!

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:32 AM

  Det är bara att hålla med föregående talare. Miljonären vet EXAKT hur mkt han gått minus på sina investeringar men det vet vi ju alla hur intresserad han är av att visa det, eller hur!?

  Han är precis som en vanlig svensson som skryter om sina vinster, men hemlighåller sina förluster...
  Lyssnar man på ens kompisar så är ju alla "vinnare" på något vis eller annat, men ändå står de o stampar i samma jävla kaninhjul dag efter dag. De har skelett i garderoben, likaså miljonären.
  Ett ganska patetiskt inlägg som synades DIREKT. Stor humor.

  Missförstå mig inte. Jag är glad för din skull och inte missunnsam. Jag tycker bara att det är ett för stort sammanträffande att du väljer att prata om investeringar när du klart o tydligt sagt nej tack till det för två inlägg sedan.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:25 AM

  Äg inte fastighetsbolag på väg in i en lågkonjuktur, du köper dem under lågkonjukturen!

  Jag tror f ö att miljönären är girig, och en girig man blir aldrig rik!

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:14 AM

  HAHA nu har begåvningsreserven börjat blanda ihop poker med aktier. Lär er att skilja mellan äpplen och päron - men då kanske man behöver mer än en grundskoleutbildning i ryggsäcken...

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:17 AM

  Sågspånen måste lära sig att skilja på börskurs och företag. Om ex. HM gått ner till 1 kr/aktie hade ni alltså sålt i stället för att köpa mer?
  Tror att det varit bättre om man inte publicerat börskurser - då hade ni inte behövt bli så förvirrade.

  ReplyDelete
 8. Anonymous12:58 PM

  Alla framgångsrika investerare/spelare jag känner använder sig av stopploss. Finns en hel del exempel i historien där folk har blivit ruinerade när man har fortsatt och köpt, köpt & köpt tills inget har varit kvar. Det senaste här i Sverige är Carniege. IT bubblan är en annan som ruinerade många. Snart kommer biltilverkarna gå i konkurs. Vi har Lemhan brothers plus massa andra banker. Visst, aktierna blev billiga, folk köpte mer. Tillslut försvann allt. Med stoploss hade det undvikits. Det finns en anledning till att företagen blir billigare och går ner.

  Angående börsen och pokern så har jag varit yrkesspelare i 5 år. Och det är samma grej. Samma färdigheter som gör dig framgångsrik inom pokern gör dig framgångsrik inom börsen.

  Och det är inte "sitt stil i båten" och "ha is i magen". Det är vad bankerna lurar på småspararna.

  ReplyDelete
 9. Anonymous3:34 PM

  Grattis till Kungsleden. Jag köpte själv ett gäng aktier en kort tid efter att Du gjorde det.

  Lycka till framöver och lyssna inte på alla negativa förståsigpåare. Följ Din egen väg!

  Lev Väl & God Jul!

  Spaniard

  ReplyDelete
 10. Anonymous6:11 PM

  Att Kungsleden steg 20% efter den fina affären var ingen överdrift!!!7,5 miljard för ca 25% av fastigheterna indikerar ett totalt värde på kungsleden om ca 30 miljarder-20 miljarder i lån=10 miljarder netto det blir ett "värde" på ca 75 kr/aktie.

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:22 AM

  Hur man kan se olika på saker och ting ! Jag köper Kungsleden kontinuerligt och tycker det är jobbigt när den går upp - hindrar mig att komma in billigt. Men så bryr jag mig inte så mycket om priset på min aktieportfölj, bara vad den genererar i utdelning räknat som procent av mitt satsade kapital... ty CASH(FLOW!) IS KING.

  ReplyDelete
 12. Anonymous3:58 PM

  Själv har jag en snittinköpskostnad på Kungsleden på 37 kr, vist hade det varit kul att haft en på 30 kr, men det känns bra ändå, jag räknar aldrig med att träffa exakt rätt på toppnar och bottnar.

  God jul!

  ReplyDelete
 13. Anonymous8:53 PM

  Jag känner mig tvungen att försvara miljonären,

  Stop loss/vänta med köp - jaha det säger ni, det roliga är att börsen vänder nästan alltid under lågkonjuktur, när lågkonjukturen är väl över så har börsen stigit minst 30-50%.

  Ett bra bolag är bra oavsett om priset sjunker, ni klänger fast er för mkt på att tanka vid bottnar.

  Jag antar alla ni som postar under "Anonymous" är TA experter som snackar om stoploss på kvalitetbolag enbart p.ga "pris", jag råder er kila ner till ert lokala universitet och be om råd av statistiker med inriktning ekonomi. Stoploss,TA,köpa vid bottnar, stirra blint på "pris" har avfärdats 10000000 gånger av statistiker och skickliga investare som Peter Lynch, Buffet etc till den enkla anledningen -> EMH. Att sälja av skitiga aktier är en annan femma men då ska man ändå kasta i väg skiten direkt, eller hur?
  If you have a hard time owning it 10 years don't even own it 10 minutes.

  Miljonären HAR gjort riktigt bra investeringar långsiktigt, jag är dock skeptisk till hans fond innehav. ( gillar inte tanken att fondförvaltare fortfarande kommer undan med sina skyhöga avgifter! )

  ReplyDelete
 14. Anonymous9:25 AM

  Varför köper du inga hyreshus?

  ReplyDelete
 15. Anonymous11:52 AM

  Ja det är hyreshus du ska äga. Spring genast till banken och låna ett par miljoner utan säkerhet. Spring sedan runt i liljeholmen och köp hyreshus för allt vad tygen håller...

  ReplyDelete
 16. Miljonär innan 30, då kanske du kan ha nytta av mina spartips:
  http://billigtochbra.blogspot.com/

  ReplyDelete
 17. Anonymous3:14 PM

  Hur ser din plan ut för 2009 dels med avseende på investeringar och inlägg i bloggen? några förändringar?

  ReplyDelete
 18. Anonymous5:29 PM

  Samma som senast?

  "År 2008 ska vi slå värden med häpnad, bli inte förvånade om jag når miljonen redan 2008 eller tidigt under 2009."

  ReplyDelete