Friday, July 04, 2008

Målet med sparandet

Får ibland frågan vad jag ska göra när jag fått ihop miljonen. Då det "slutgiltiga" målet inte är 1 utan 10 miljoner är svaret "fortsätta spara".

Men vad ska jag då göra när jag fått ihop 10 miljoner? Eftersom det ligger 13-14 år fram i tiden så är det ju inte helt lätt att veta exakt vad jag har för intressen då. Men som jag skrivit tidigare är det friheten att kunna göra vad jag vill som lockar. Skulle jag idag vara i den situationen kan jag tänka mig att jag hade levt i ett varmare land där den typiska dagen hade sett ut såhär.

08.00 Uppstigning
08.15 Lätt löprunda på stranden + dusch
09.00 Buffefrukost på hotell i närheten av min bostad
09.30 Sola innan det blir för varmt, avslutas med bad och snorkling.
10.30 Läsa bok i skuggan + fixa dagens svåra soduko + umgås med frun
13.00 Lunch lagad hemma i min bostad
14.00 Internetaktivitet, läsa svenska tidningar samt kolla mailen. Kolla placeringarna och jobba 1 timme med mitt företagande som jag mest har för att hålla kontakten med sverige och bara tar uppdrag som känns riktigt roliga.
16.00 1 timme träning, varannan dag konditionsträning, varannan dag styrketräning. Träningspasset avslutas med 250 meter simning i poolen.
18.00 Umgås med fru och vänner.
20.00 Middag på restaurang med frun och vännerna
22.00 Läsa bok, umgås med vänner, lösa korsord, kolla tv
24.00 Läggdags

Här kommer en jämförelse med hur en jämnårig bloggläsares liv kommer se ut samma dag. Denna person har hela tiden "levt i nuet" istället för att spara (för man kan ju bli överkörd av en bil imorgon).

06.30 Uppgång samt väckning av barn
06.45 Fixande av frukost, tjata på barnen att de måste äta frukost
07.30 Skrapande av bilrutorna då det snöat under natten
07.45 Tjata på barnen att det är bråttom och leta efter yngsta sonens vantar
08.15 Lämna barnen på dagis, sonen gråter
08.45 Jobba på ett jobb man helst hade sluppit
12.00 Lunch, sitta och längta till semestern
12.20 Jobba vidare med budgeten i excel
16.00 Ringa frun (inte skilda riktigt än, men snart då bråket om barnen och pengarna håller på att ta knäcken på förhållandet) och fråga om hon kan hämta på dagis och handa middag
18.00 Kommer hem från jobbet, helt slut
18.15 Laga middag
18.45 Äta blodpudding, bråka med barnen om att man inte får dricka mjölk till blodpudding då det hämmar järnupptaget
19.30 Diska
20.00 Tjata på barnen om läxorna
21.00 Jobba, kolla mailen, svära över korkade chefen, bråka med frun om att man måste köpa en elbil nu när bensinen kostar 50 kronor litern.
22.00 Gå och lägga sig, imorgon måste man vara på jobbet kl 6 för att kunna sluta tidigare och hämta barnen redan vid 16, det är ju skridskoskola för dottern kl 16.30

81 comments:

 1. Anonymous9:01 AM

  Tycker nästan det låter som att det är barnen (inte brist på pengar) som är den största skillnaden mellan de två dagarna. ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:19 AM

  Sedan ska man ju inte glömma att bristen på barn kan vara en anledning till skilsmässa också.. Det är ju inget som säger att din fru kommer vara fullt nöjd med att sitta vid sidan av sin rike make utan att ha presterat ett smack och utan barn, många kvinnor vill trots allt ha barn när de börjar bli runt 30..
  Sedan ska man inte heller glömma att din fru kan känna att livet är så förbannat trist att hon börjar tröstshoppa, vilket i sin tur leder till gräl om pengar med dig eftersom det är DINA pengar.. Också blir det skilsmässa!

  Man måste liksom ha mening med sitt liv ÄVEN om man har pengar.

  ReplyDelete
 3. Haha! Ett riktigt skojigt kåseri. :)

  MEN det blir ändå aldrig som man tänkt sig, det är en livets garanti.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:42 AM

  Vad blir det för hotellfrukost? Sitter du bredvid gråsparvarna och snor åt dig en bit omelett någon turist tappat ur mungipan? Och middagen på restaurangen kanske består i en varmhållen pizzaslice? Så får du ännu mer pengar att skänka till allmäna arvsfonden...

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:18 AM

  Anonymous (nr2) och m:
  Måste man vilja ha barn om man är kvinna? Miljonärens "fru" kanske har presterat en hel del om tio år och liksom miljonären är helt nöjd utan barn. Eller har du insikter om henne som inte jag har?

  Och att miljonären skall gå till restaurang och äta varmhållen pizza, löjligt. Det är ju precis det han sparar för nu för att slippa sen. Rabblar du jantelagen varje kväll?

  Hoppas att miljonären lyckas bra så att han lever som han vill om tio år, så kan alla som klagar gå och vara avundsjuka sen.

  ReplyDelete
 6. Att barn är ett otyg är vi nog alla överens om. Däremot är det lite förvånande att mångmiljonär efter 40 är gift. Vad skall man med pengar till om man inte får umgås med unga, vackra fotomodeller?

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:50 AM

  Haha vilken fjant du är :) Ursäkta ordvalet, men du skriver som en riktig sådan. Det har jag i och för sig märkt tidigare också. Men jag uppskattar ditt engagemang, trots att jag anser att du är småaktig och grinig kring smågrejer, och trots att jag anser att du inte har tillräcklig kunskap eller erfarenhet för att vara klok i dina investeringar. Men det är ju bara mina åsikter!

  Du framkommer som otroligt fördomsfull i detta inlägg och vinklar saker snett. Till att börja med är det ju inte vinter och snö 365 dagar om året, men du verkar tro att det är det. Kanske är det så att du är frusen jämt pga. näringsfattig mat, men det ska jag inte gå in på.

  Sedan verkar du tro att barn är plågor och därmed basta. Om DU var ett sådant barn som gnällde och ställde till det för dina föräldrar, är det ju inte så att ALLA barn är likadana. Så fördomsfull trodde jag då inte att du var, fast det har lyst igenom några av dina tidigare inlägg också.

  Det här med den snälla, tama frun som ger upp alla sina livsambitioner (som faktiskt kan innefatta att någon gång skaffa ett barn) är ju bara för roligt.

  Men lycka till. Vore roligt att se hur det verkligen slutar. Dessvärre måste jag hålla med någon av de tidigare som skrev att förmodligen blir den allmänna arvsfonden någon miljon rikare, OM du nu kommer upp i det ens och jag tror som jag en gång för länge sedan skrev, att du inte kommer att KUNNA och VETA HUR du ska njuta av dina pengar.

  ReplyDelete
 8. Anonymous12:19 PM

  Vilka fonder och vilken fördelning är det du har?
  Har för mig att ditt Indieninnehav är i Simplicity...kan inte vara så kul en vecka som den här...

  ReplyDelete
 9. Anonymous12:25 PM

  Haha, I love you man. Fortsätt som du gör bara. Här är iallafall en som håller på dig och även inspireras av din syn på livet. Att du får så mycket kritik bevisar bara för både dig och mig det vi redan visste, att människor i allmänhet är fruktansvärt korkade och avundsjuka. Alla som vill kan ta tag i sitt liv och leva som man innerst inne drömmer om istället för att följa samhällets hjärntvättsmönster med villa, fru, volvo, hund och barn innan 25 års ålder. Tragiskt är vad det är. Jag har inget emot att man väljer att leva så om man själv vill det men oftast så är det bara för att det förväntas av en. Gå en sväng på stan eller i den lokala snabbköpsbutiken och räkna dom barnfamiljer vars mor eller far verkar vara lyckliga över sina beslut i livet. Dom är inte många kan jag lova.

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:03 PM

  Tja!

  Du har en riktigt skön stil. Du vet verkligen vad du vill, och jobbar efter en plan för att nå dit.
  Ta ingen skit!

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:12 PM

  Tänk att så många avfärdar kritiker som avundsjuka? Är vi avundsjuka på att äta bönor och sno toapapper? Avundsjuka på att han inte har eller vill ha barn? Nej jag tror att de flesta kritiker vill den här killen väl, att han kan få njuta lite av livets goda i sin bästa ålder. Och har man en gång blivit maniskt snål, kommer det inte att vara lätt att en dag börja unna sig lyx.

  ReplyDelete
 12. Anonymous2:47 PM

  Det finns stora skillnader på konstruktiv kritik och kritik av modellen "så lever ju inte jag så då måste det vara fel sätt att leva".

  Alla är vi olika med olika mål, drömmar och värderingar. Att kräva att andra lever som oss tyder på bristande livserfarenhet.

  Om muiljonären vill leva på detta sätt för att nå sina visioner är det upp till honom. Jag tror att han får ett lyckligt liv.

  Jag har själv gjort en liknande resa. Jag lever det liv som beskrivs överst i inlägget. Enda undantaget är att jag har två barn som jag värderar mer än min förmögenhet.

  Handen på hjärtat lever jag ett fantastikt liv och varje gång jag varit i Sverige och sett hur fd kollegor eller gamla vänner har det så känner jag att jag och min fru har verkligen haft tur i livet.

  Så kör hårt miljonären. Hoppas du når alla dina mål. Världen behöver fler lyckliga människor som vågar sträcka sig efter sina drömmar. Negativa människor utan visioner finns det tretton på dussinet i Sverige.

  ReplyDelete
 13. Anonymous4:49 PM

  Respekt till milli-mannen!

  ReplyDelete
 14. Anonymous6:55 PM

  Tycker att du har en skön ambition men hur vore det om du lyfte blicken lite. Människorna som du skriver ner i ditt försök till kåseri är samma personer som driver upp din förmögenhet. Det är dom som köper det där kylskåpet som gör att E-lux går med vinst. Det är dom som köper toapapper på ICA och skulle aldrig komma på tanken att bara bajsa på jobbet. Det är dom som kör volvo, dricker outspädd juice, grillar oblygt stora biffar på sin nyinköpta klotgrill. Alla företag tjänar på att vi konsumerar och följdaktligen också du som jag som väljer att placera i aktier. Att du sen väljer att inte göra det (jag konsumerar också minimalt) är din strategi, en bra sådan tycker jag, men att andra gör det tjänar du ju på i det stora perspektivet. Inte sant?

  Därför tycker jag att ditt föraktfulla inlägg faller sig ganska platt och visar på brister på kunskap snarare än list.

  I övrigt tycker jag att du skriver en läsvärd blogg.

  Mvh

  Abc123

  ReplyDelete
 15. Kom ihåg att barnen ska försörja en då allt vi vet har kolappsat :D

  ReplyDelete
 16. Anonymous11:16 PM

  Fan, det här var ett riktigt bra inlägg! Mycket inspirerande!

  Det låter fin-fint det du skriver.... frågan är dock om du tänker dra en "månadsbelopp" från dina 10 miljoner, eller vill du leva på räntor och aktieutdelningar?

  Jag har i veckan haft semester från jobbet, och har i princip gjort det du beskrivit i ditt inlägg. Tyvärr bär det tillbaks till jobbet på måndag, men jag skulle lätt kunna fortsätta i den här stilen!

  Go grabben go! Skit i alla medelmåttor som försöker trycka ner dig!

  ReplyDelete
 17. Anonymous5:36 AM

  Skönt inlägg, kunde inte låta bli att le stort! :)

  ReplyDelete
 18. Anonymous12:27 PM

  Fundering nr 1: Det låter som ett trevligt liv. Ett liv som en annan gärna skulle vilja ha ett par månader på varje år, men inte året om...Tristessen blir nog överväldigande i det läget. Man måste utmana sig själv och det gör du ju själv just nu genom att pressa dig själv att öka intäkterna o skära kostnaderna. Vad blir din nya utmaning i det varma landet? samla snäckor? kom igen.

  Fundering nummer två: Det känner ruskigt missvisande de två exemplena emellan då du inte har barn på din paradisö medan personen i snöiga sverige sitter med barn...
  Överdrivelsen är ju för att få igenom din poäng med att du vill till paradiset och slippa vardagssysslorna. MEN det blir ju klart missvisande. Hade själv föredragit att du använt en bild av ditt liv JUST NU som perfekt exempel på hur du INTE vill ha ditt liv. För ärligt talat, är det inte det du beskriver? minus barnen då förstås.
  Du vill äta gott, snorkla, bo i ett varmt klimat, inte jobba osv. Dvs. alla saker som du just nu inte gör. Du hatar ditt eget liv just nu och vill eftersträva en förändring, en total förändring. Det är lovvärt och jag hoppas att du lyckas. Frågan är om du inte bara ska krydda ditt eget liv PÅ VÄGEN till dina 10milj (som jag inte tror att du kommer uppnå då du besitter alldeles för lite kunskap, du behöver tur i mängder just nu) genom att unnan dig exempelvis en 3mån semester i thailand. Känna efter om det är DITT liv och känna efter om det verkligen är DET du vill. Bo på samma ställe i 3mån och se för dig själv hur utmanande detä r på en skala. En pensionär klarar det, men inte du. Trust me.

  Fundering nr 3: Du har inte pratat aktier på länge. Du har inte heller pratat fonder eller indien på länge. Beror detta på raset på sistone? där du ligger klart minus på allting? Trist att du är lite som alla andra svenne-bananer. Skryter när det går bra men håller käften när det går dåligt. Visar på dålig öppenhet. Finns nog en och annan som låter sig luras men men...

  För övrigt. Lycka till och jag hoppas att du får det liv du en dag söker efter.

  ReplyDelete
 19. Anonymous12:30 PM

  Hmm, märke att det gick lite hastigt i texten där. Har skrivit lite knasigt på sina håll och kanter. Inledningen på fundering 2 och avsluts hälsningen t.ex. Ni hajar nog vad jag menade ändå. Blev lite korrigeringar i texten o ändrade visst inte alla ord ;)

  ReplyDelete
 20. Anonymous3:54 PM

  Nu har jag klagat några inlägg, men nu är det dags för beröm.

  Det här inlägget var sjukt intressant, även kommentarerna var roliga att läsa. Man får sig helt klart en tankeställare, hur man "ska" leva?

  Men en sak jag funderat på Miljonären:

  Du lever i ett varmt land och lever som du själv beskrev. Visst, det är väldigt slappt och skönt, kan man tycka - men blir det inte långtråkigt i längden? Du har förut beskrivit vikten av att ha olika mål. Du har flera tydliga mål tills du blir 40 år gammal. Sen ska du leva ditt liv i ett varmt land utan några som helst krav och mål? Låter det så sunt?

  Känns som det måste finnas något mer än det du beskrev? Hur resonerar du?

  Uppskattar svar. Tack.

  ReplyDelete
 21. Ta inlägget för vad det är, ett grovt förenklat exempel på hur mitt liv kan se ut om 10-15 år i jämförelse med medelsvensson i 40-årsåldern. Inte en exakt beskrivelse av hur varje dag från jag fyller 40 till 70 ska se ut. Är inte det minsta orolig att det ska bli mer långtråkigt att leva bara för att man har 10 miljoner.

  Jag klankar inte heller ner på folk som konsumerer, jag beskriver bara hur livet kan komma att se ut i framtiden beroende på valen idag.

  Sen att jag skulle mörka att börsen och mina fonder går ner för tillfället tycker jag inte stämmer då jag fortfarande gör en månadsrapport varje månad.

  ReplyDelete
 22. Anonymous5:37 PM

  Men kom igen miljonären. Ge mig ett bryt. Du har i upprepade inlägg i din blogg pratat negativt om vanliga människor som konsumerar och som inte lever det asketiska liv som du gör. Att avfärda kritiken med att du bara beskriver hur vardagen ser ut beroende på vilka val du gör...känns lite lite genomskinlig. Gör det inte det?

  Det är snyggt att kunna erkänna att man har fel, men din maniska personlighet kanske inte tillåter det.

  Som sagt i övrigt en inspirerande blogg.

  Mvh

  Abc123

  ReplyDelete
 23. Personligen förstår jag inte varför en människa skulle vilja sluta jobba, för mig är det helt otänkbart. Planerar själv att jobba så länge jag bara kan (dvs 68 år med _nuvarande finska pensionssystemet_), detta av en enkel orsak: jag tror att människan inte mår bra av att inte jobba.
  Detta var en kommentar till dom som tycker att man ska börja slappa när man inte _BEHÖVER_ jobba. Inte specifikt till miljonären, däremot oroar jag mig då han inte vill ha barn. Barn behöver inte kosta om man inte vill, vi lever på studiebudget fast vi har flera barn och jobb. Inte anser jag att barnen kostar nåt, klart det går åt lite mer mat och så men inte så mycket som folk försöker få det att se ut. Barnbidraget räcker mer än väl till det barnen behöver.

  ReplyDelete
 24. Anonymous10:08 PM

  kan för övrigt ge ett roligt exempel.

  en snubbe på mitt jobb jobbar deltid (han är pensionär), för att få in lite extra cash.

  han har redan pensionerat sig två gånger från företaget efter cirka 40 års tjänst (och har därmed två olika tjänstepensioner). därtill läggs hans månadslön, han jobbar 50%. han har inga huslån längre eller några andra låneförpliktelser.

  vid frågan om: varför flyttar du inte till tropikerna, eller bara slutar jobba så får man svaret : "nä, jag skulle bli uttråkad".

  Iofs skulle inte jag handla så, men det är intressant att se hur andra tänker.

  ReplyDelete
 25. Anonymous1:57 AM

  Jag vet att det är många som uppriktigt talat skrivit att du är en idiot som lever ditt liv som du gör.
  Jag har följt din blogg sen starten och har alltid respekterat ditt mål och dina drömmar. Däremot blir jag en aning provocerad när du angriper hela svenska folket och samlar dem i en liten låda över hur deras liv kommer se ut i framtiden, i alla fall hur deras liv kommer se ut enligt dig.

  Du målar upp den bilden som att det är en form av misslyckande och att alla som lever så vantrivs.
  Du är en minoritet, det är få som lever som du, många skulle kalla det vansinne och fullständig galenskap.
  Du har därför ett ganska svagt mandat att uttala dig om människor som enligt dig lever enligt mallen.

  Jag tror även att du har missuppfattat ordet "leva i nuet" en aning. Du refererar flitigt och ofta till detta ordspråk och vad jag kan utläsa av dina poster på bloggen, är en person som lever i nuet någon som "Spenderar varenda krona av lönen och aldrig tänker på morgondagen".
  Detta är fel!
  Där passar ordspråket "Ur hand, i mun" bättre in.

  Du kanske bara var förbannad när du skrev inlägget, många irrelevanta samt elaka kommentarer kanske? Vad vet jag, tror bara du blivit en aning introvert och gör ett stort misstag när du attackerar dina läsare på ett sådant sätt.

  Lycka till med ditt sparande alla fall, som jag sagt innan är det självklart du kommer lyckas, dock tar livet vändningar som ingen kan förutse.

  /Mattias

  ReplyDelete
 26. Anonymous9:15 AM

  Härligt inlägg! Man får leva precis hur man vill. Har man råd att inte jobba så varför inte?

  ReplyDelete
 27. Anonymous7:14 PM

  hej!
  jag sparar på vanliogt bankkonto med hög ränta(4%)
  min livsstil är "frivillig enkelhet"
  se:
  http://www.frivilligenkelhet.nu/
  jag har 8.000 kr i inkomst varje månad,men jag lever väldigt bra ändå.varför? därför att mycket i livet är gratis.
  exempel:
  *kasta frisbee med sambon
  *sitta på klipporna(bor på västkusten)
  *cykla
  *gå en promenad
  *spela spel
  *diskutera
  *picnic
  för mig är det enkla bäst även att man har pengar!
  allt är inte pengar här i livet.

  se gärna:
  www.kjellhaglund.com

  ReplyDelete
 28. Anonymous8:55 PM

  Jag läser din blogg då och då som ett nöje. Det känns lite som om du lever i en drömvärld, 10 miljoner om ~15 år kommer inte att vara mycket pengar. Är inflationen på 2% är nuvärdet (värdet på pengarna idag) ~7½ miljon, en avkastning på dessa om 4% motsvarar ungefär 300.000, det är efter skatt 200.000 kronor att leva på vilket motsvarar en lön på ungefär 17.000:- Samtidigt skall dina tillgångar inflationsjusteras varje år och mitt uppslag med en inflation på 2% är extremt låg, 3% är att ses som mer normal i det långa loppet!

  Du är även farlig ute som värderar din bostad som en tillgång, du måste bo någonstans. Flyttar du kommer du att bli tvungen att köpa ett nytt boende eller betala en "dyr" hyra som gör att pengarna är att ses som "döda pengar" vilka du inte kan eller bör använda till andra äventur...

  ReplyDelete
 29. Anonymous9:30 PM

  nå ja, förakt och elitism är starka drivkrafter. Ingen behöver ta illa upp, det är ju faktiskt så att vissa är bättre än andra! (menar inget illa - men så är det).

  ReplyDelete
 30. Herregud vad Jantelagen är djupt fostrad i många. Så man skäms för att vara svensk!
  Kan folk inte bara vara trevliga och önska varandra välmående och framsteg?!?

  Lycka till Mr. Miljonär. Jag tror och hoppas att du får ihop dina pengar, och önskar lycka till med livet efter ditt mål är uppnått!

  /Viktor

  ReplyDelete
 31. Anonymous8:20 AM

  Jag har svårt att få ihop hur din miljon ska kunna växa till 10 miljoner på 10 år.
  Om du sparar 180'/år från din lön när du är 30 och har en avkastning på 10%/år fick jag ihop det till 6 miljoner. Eller räknar du iskallt med en avkastning på mer än 10%/år som är den historiska avkastningen?

  ReplyDelete
 32. Anonymous10:47 AM

  Att få ihop en miljon är ju inga direkta problem, det kommer du ju lätt att lyckas med (vilket i princip vem som helst som har tillräcklig vilja kan fixa).

  Den stora frågan är hur du ska få miljonen till att bli 10 miljoner. Dina sparade "nyinsatta" pengar varje månad kommer inte att räcka speciellt långt, där handlar det istället om att maximera avkastningen på befintligt kapital över tid.

  Hur har du tänkt fixa den avkastning som krävs?

  ReplyDelete
 33. Anonymous1:37 PM

  Jag hoppas du tränar regelbundet redan idag för en välbärgad 40-åring BÖRJAR inte träna hur mycket fritid han än har.

  ReplyDelete
 34. Anonymous1:42 PM

  Kul att läsa ditt inlägg. Så som du beskriver dagen är också så jag vill leva.
  Jag har levt så stundtals i mitt liv när jag unnat mig ledighet och det är bara för underbart!

  Långtråkigt.. Det är bara upp till en själv. Där är vi människor sååå olika. Jag har aldrig långtråkigt när jag har ledighet. Ja, ok möjligen utomlands där jag inte har med mig "alla" vanliga objekt som jag kan sysselsätta mig med. Men det beror juh på att jag inte har något hem där utan bara har med resväskan. Klart man kan bli lite rastlös då. Sakna riktigt Internet etc. Jag måste alltid ha olika projekt för mig, det är därför jag stör mig så mycket på att jobba. Det är tid som tas från mina andra roliga projekt.

  Jag lever inte lika extremt som du verkar göra om jag läser din blogg, men jag försöker undvika att köpa alltför mycket skit.

  Jag tror mig dessutom lätt kunna tjäna pengar framöver på god invenstering så jag trycker in så mycket jag bara kan på denna placering just nu!

  Visst är den en chansning att hålla igen lite för framtiden, men så är juh livet ett spel. Sometime you win some, sometime you lose some.

  Stå på dig, men fastna för guds skull inte i vanan. Det är svårt att bryta vanor! Därför kommer det göra "ont" när du börjar bränna pengar på "onödiga" saker. Men det är präglingen om förändring som spelar en ett spratt. Har sett alltför många som inte kan bryta vanan att snåla.
  Alla kommer ihåg dem som snåljåpar som riktigt gjort bort sig med sitt snålande.
  Följ strategin / målet du satt upp.

  Lycka till!

  \PD

  ReplyDelete
 35. Anonymous1:54 PM

  Hejsan!
  Själv hoppas jag bli miljonär innan 50 :-) Vilket otroligt gnäll på denne unge sympatiske man - det är väl klart att man inte vet hur det är att ha barn innan man har dem, men hur kan någon begära en sådan insikt då?

  ReplyDelete
 36. Anonymous7:28 PM

  du verkar fått bra respons mannen!

  kan du skriva något om dina politiska och religösa värderingar? och, hur detta samspelar med ditt storhetsvansinne... jag menar drömmar..!

  ReplyDelete
 37. Anonymous11:51 AM

  Hoppas för guds skull du lever och har hälsan när det är dags att brännna pengarna!

  Kul blog. Och inspirerande! Skönt med folk som väljer att avvika från den stereotypa Svenssonnormen. Hoppas du når ditt mål. Själv har jag inga sådana planer. Sthlms drinkar är alldeles för goda... och dyra.

  ReplyDelete
 38. Anonymous4:04 PM

  Jag är imponerad av ditt engagemang. Kör hårt och skit i de som är avundsjuka. tror att de bli så provoserande just för att de känner igen sig själva i ditt exempel. Mattias

  ReplyDelete
 39. Anonymous7:27 PM

  Herregud säger jag bara. Hur kan en människa se på livet som du gör? Att du kan göra en sådan jämförelse är helt otroligt. Det märks att du inte har någon som helst uppfattning om hur ett vanligt liv i Sverige ser ut.
  Det verkar som att det är barnen du stör dig på mest, att det är dom som gör livet så jobbigt. Jag kan lova dig att den dagen du får barn så kommer dina prioriteringar i livet att förändras totalt. (Om dom inte ärver dina tvångstankar kring pengar dvs).

  Det finns många som trivs med sina liv i Sverige, och att sitta under ett parasoll i 40 år och lösa sudoko kommer göra dig ännu mer knäpp i huvudet och jag kan lova dig att du kommer tröttna och slå dig ner i Sverige en vacker dag. Synd att du inte kan se njutningen med livet och ta dagen som den kommer. Det måste svida jävligt hårt för dig att se andra vinna 120 mille på lotto. Dom har investerat ett mindre belopp och du en halv livstid.

  Sorlig är vad du är, mycket sorglig

  ReplyDelete
 40. Anonymous8:00 PM

  "Synd att du inte kan se njutningen med livet och ta dagen som den kommer." Det är det som kallas för sms-lån och den taktiken har ju visat sig vara bra idéer i lyxfällan och i USA. Sen när det går åt helvete i USA och de som "tar dagen som den kommer" blir av med sina jobb och inte har en buffert som miljonären har så kan vi se vem som skrattar längst.

  ReplyDelete
 41. Anonymous8:04 PM

  jag håller med föregående! de största kritikerna på forumet är alla fembarnsmammor som går på soss! va läser ni bloggen för om ni iinte gillar investeringar o grejer? e ni avis eller på att miljonären har CASH?

  ReplyDelete
 42. Anonymous11:30 PM

  du måste ändå hålla med om att det låter väldigt orättvist, det du beskriver. att du ska vältra dig i pengar, borde du inte skänka till VÄLGÖRENHET???

  ReplyDelete
 43. Anonymous12:18 AM

  HAHAHA "miljonären har cash". Det har han väl för fan inte alls. Killen sparar sin månadslön och äter bönor för att spara mer...

  Han sitter med en lägenhet värd 300 000kr men i rena pengar så har han just nu inte särskilt bra avkastning ens om han satte in det på bankernas högsta räntor. Istället satsar han (felaktigt) allt på ett och samma högriskkort. Emerging markets fonder och han har istället förlorat all sin forna vinst och ligger nu back.

  Han kommer ABSOLUT att bli miljonär genom att äta nudlar o bönor. Det kommer han att lyckas med. Han kommer däremot ALDRIG i livet få ihop 10milj inom ytterligare 10år då han inte vet det minsta om investeringar. Han har ingen som helst koll på marknaden och sitter just nu o upprepar mantrat "jag har köpt på lång sikt, spelar ingen roll om fonderna går ner". Så uttalar sig bara en nybörjare som råkat ligga lång, lite för länge o nu ångrar sig.

  Redan i höstas borde han dragit sig ur o avvaktat på ett bankkonto med stålarna (som iaf jag gjorde) och väntat ut nedgången, eller iaf merparten av nedgången. Då hade nog "miljonären" varit oerhört mkt rikare idag. Om man nu ska kalla honom "miljonären" med endast ett par hundra tusen i reda pengar i aktier, fonder, bankkonto.

  Avis? absolut inte.

  jantelag? visst finns den, men de personer som reagerar i denna tråd representerar inte den.

  Vad borde denne bloggperson göra?
  Förmodligen borde han ta o inse att livet är kort. Alldeles för kort. Han talar om att leva...vilket han sen inte alls gör. Han talar om investeringar som en 100% garanti för att lyckas och han har först på senare tid börjat utforska aktier.
  Sprid dina risker lite och ta logiska beslut. Ibland kan den bästa investeringen vara att INTE INVESTERA ALLS.
  Bloggpersonen borde läsa böcker. Wise up. Läs ekonomiböcker och inga jävla "how to get rich" böcker av kiyosaki som endast gjorts för att tjäna pengar utan RIKTIGA böcker i utbildningssyfte.
  Han borde kanske själv skaffa sig en utbildning, eller åtminstone ett bättre jobb och en karriär för att på så vis kunna lyfta mer lön. BYT JOBB OFTA brukar ju löna sig sägs det...

  Bloggpersonen saknar inte visioner, men han saknar taktik och finess för att uppnå dessa visioner.

  Han är ung och inser just nu inte att livet förändras och att han kanske inom en framtid vill ha barn så jag ska inte hacka på honom för det. Viktigt är att man känner sig själv och sin flickvän, annars riskerar man att förlora det enda lilla man bryr sig om förutom sina indienfonder då vill säga.

  Återigen. Lycka till. Om du är smart, vilket jag inte tror att ud är om du tolkat detta inlägg korrekt...så skulle jag föreslå att du öppnar upp nästa inlägg i bloggen med förslag från folk på hur DU kan börbättra dina chanser för ärligt talat. Du står vid ett vägskäl just nu.

  ReplyDelete
 44. Anonymous12:58 AM

  Jag är nog annorlunda eller bara Svensson för jag föredrar alternativ 2 helt klart.

  ReplyDelete
 45. Anonymous8:47 AM

  steffe, nu ska ru inte va sån. alla vet ju att indienfonderna kommmer gå upp på lång sikt (efter regn kommer solsken etc) !!! - och då kommer han sitta där med fett mkt cash

  ReplyDelete
 46. Anonymous9:14 AM

  Stefan:
  -Vad är en riktig bok? De flesta böcker skrivs i vinstsyfte...

  ReplyDelete
 47. Anonymous1:27 PM

  hahaha, klockrent.. :)

  ReplyDelete
 48. Anonymous6:54 PM

  visste väl att jag skulle få mothugg på böcker med vinstsyfte. Satt bara och väntade på att få utveckla tanken.

  Det finns personer som skriver "get rich" böcker UTAN att vara rika själva, men som genom att skriva dessa böcker BLIR rika. Det är vad jag menar är FEJK. Ren och skär skit.
  Sa någon Robert Kiyosaki? ;-)

  Sen har vi en hel drös med böcker som skrivits, givetvis i vinstsyfte, men också för att uppnå något annat. Förmedling av kunskap. Där kommer dels enklare böcker som Eklunds "vår ekonomi" (tror jag den heter) till de mer avancerade böckerna om investment strategy,eller varför inte teknisk analys, företagsvärdering osv osv. Ja, absolut. Dessa skrivs med vinstsyfte MEN ärligt talat. Hade de velat hamna på N.Y best-seller listan så hade de ju fan inte valt att skriva de böckerna då de är för smala för allmänheten. De är helt enkelt för avancerade.

  Här måste jag tyvärr ge många, miljonären likaså, en känga. Jag tror inte att ni någonsin plockat upp en sådan bok och läst och begrundat vad fan ni sysslar med rent ekonomiskt.
  När ska man investera i vad? och varför?

  är ett par frågor som kan vara bra att få svar på genom att köpa lite vettiga böcker från erkänt duktiga "kapitalister".

  Trump är väl undantaget som bekräftar regeln. Han är rik som ett troll men skriver likförbannat usla böcker...

  ReplyDelete
 49. Anonymous7:32 PM

  stefan - vad läser du själv för böcker?

  kan du rekommendera nåt?

  (förutom "vår ekonomi" - vilken är sketa-tråkig som vi säger på västgötska)

  /mvh
  herr 80p i nationalekonomi

  ReplyDelete
 50. Anonymous11:09 PM

  Bara för att man kan skriva begripligt för vanliga människor betyder det inte att man är en FEJKförfattare som du påstår Stefan. Robert Kiyosaki har redan bevisat sig inom det akademiska området där han är högst respekterad för sina teorier inom det ekonomiska området. Ser inget fel med att läsa och följa hans böcker. Det har redan förändrat livet för tusentals människor.

  ReplyDelete
 51. Anonymous4:26 AM

  Jag hyser stor respekt för Miljonären och hans ambition och vision.
  Själv är jag en vanlig knegare som sparar ganska maniskt hela året för att sedan bränna större delen av kapitalet under en och en halv månads vistelse i Thailand under vintern. Jag brukar spara ihop ca 50.000 kr och på detta kapital lever jag sedan som en riktig miljonär under min semester. Lever då det liv som Miljonären hoppas på framtiden, men kanske lite mer vräkigt med brudar och hålligång varvat med avslappning.
  Jag tänker som så att livet kan ta olika vändningar med bland annat hälsan och då kan man inte vänta för länge med det goda livet.
  Men jag har stor förståelse för Miljonärens strävan och önskar honom all framgång och lycka.

  ReplyDelete
 52. Anonymous1:42 PM

  Det är grymt skönt att läsa om så extremt fokuserade och målinriktade personer som dig, stå på dig miljonären, du är en idol för många. Jag använder själv ofta dig som exempel på grymt fokuserade männsikor som vet vad de vill och visar hur långt man kan nå om man bara har ett klart mål framför dig. I mitt jobb som bl.a. innefattar att utbilda och motivera säljare är din blogg en självklar inspirationskälla! /Andreas

  ReplyDelete
 53. Anonymous6:10 PM

  Just nu har jag visserligen snöat in på ledarskapsböcker och läser en del sånt. De teoretiska böckerna har jag läst på universitetet, nu läser jag mer praktiskt ledarskap.

  Den enda ekonomiinriktade boken jag just nu läser är "samtal med sveriges bästa kapitalförvaltare och traders" av torbjörn iwarsson. Den är intressant ur ett litet annat perspektiv än just privatekonomi.

  Ang. Robert Kiyosaki så är han skicklig på att skriva böcker. Inget snack om det. Han är OERHÖRT skicklig på att överdriva och ljuga om saker och ting. T.ex. hur han köper svindyra bilar och drar av på skatten...det funkar inte i USA och funkar inte i Sverige så varför ens läsa sån dynga? Dessutom står han ju fast vid ett enkelt mantra som han upprepar gång på gång (och som alla följare också lärt sig, något mer får man knappast ut av hans böcker) dvs. köp tillgångar som ÖKAR dina tillgångar. Undvik att köpa saker som MINSKAR tillgångarna. I det fallet tycker jag att man hellre ska läsa böcker av David Bach än t.ex. Kiyosaki.

  Läs även
  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kiyosaki#Criticism_and_controversy
  För att inte tala om denna sajt...där finns mkt matnyttigt att läsa för den som kan klara av smärtan att se Kiyosakis ballong krossas.
  http://www.johntreed.com/Kiyosaki.html

  ReplyDelete
 54. Anonymous7:16 PM

  Stefan,

  jag leasar en bil genom mitt aktiebolag.

  det fungerar utmärkt och registreras som en kostnad (leasingavgift, bensin osv), innan skatten dras. sparar mig massor jämfört om jag hade kört den privat.

  ReplyDelete
 55. Anonymous4:51 PM

  Du har en så härligt skön attityd där alla som lever i nuet är loosers. Personligen tror jag att det är nödvändigt för att orka med det du gör, och jag hejar på dig! Att det gör bloggen rolig att läsa gör inget heller. :D

  ReplyDelete
 56. Anonymous6:42 PM

  anonymous> Att leasa en bil i företaget är ett klokt val i många fall. Det har dock ingenting gemensamt med att köpa en "lyx-sportbil" t.ex. Porsche i företagets namn och tro att man kan skriva av den så som Kiyosaki säger sig ha gjort. Det går bara inte. Samma sak med flera av hans fastighetsaffärs-råd. Det är löjligt att tro på hans "värdeökningar" och hans avdrag som inte är tillåtna.

  För att återgå till ditt exempel. Leasing av bil är i många fall klokt då du kan dra av det mesta som kostnad i företaget. Du får enligt skatteverkets mening inte dra av för personliga resor i leasingbilen misstänker jag, men sånt är ju givetvis svårt att kontrollera ;)

  ReplyDelete
 57. Anonymous7:42 PM

  när kommer månadsrapporten miljonären?

  går du plus den här månaden så kommer jag att skita knäck... :-P

  ReplyDelete
 58. Anonymous11:52 AM

  Citat från J.T. Reeds "hata Kiyosaki websida":

  "Some readers have said that if I am going to criticize Kiyosaki’s book, I must offer a version of how to better yourself that does not have the flaws of Rich Dad Poor Dad. No problem. That would be my book Succeeding, which, somewhat to my surprise, is my top seller of the 30+ different books I sell."

  Man bör vara medveten om att Reed är själv en (misslyckad) författare om fastighetsinvesteringar och inte tål att någon annan lyckas med marknadsöringen av sina böcker. Jämför för övrigt med Peter Englunds ilska mot Herman Lindqvist bok "När Sverige blev stormakt" i sin historieboks-serie. Lindqvists reaktion på Englunds kritik var bara - jag lämnar snart 1600-talet dvs Englunds specialområde.

  Visst är Englund kunnigare än Lindqvist, men det är roligare att läsa Lindqvist.

  Problemet är att Kiyosaki inte lämnar Reeds specialområde.

  ReplyDelete
 59. Anonymous1:37 PM

  hehe... nice!

  där fick Steffe en rejäl känge i rumpan!

  ReplyDelete
 60. Anonymous7:11 PM

  Anonymous> fick jag känga i rumpan? När?

  Ang. kiyosaki finns det mkt att säga och mkt att kritisera.

  Du hakar upp dig på något väldigt relevant. INTRESSE.
  Kiyosaki väcker intresse, liksom möjligtvsi lindqvist gjorde/gör då han faktiskt skriver på ett intressant sätt.
  DET ÄR DOCK ABSOLUT INTE SAMMA SAK SOM ATT DET ÄR RÄTT DET HAN SKRIVER. Där har du kärnan i vad jag pratar om och det jag upprepat hela tiden. Det verkar vara känsligt att kritisera vissa personers "gud", då det omkullkastar allt vad man tror på...men det är inget jag kan göra något åt. Jag har gett ett par exempel på hur han ljugit.

  Framförallt så innehåller hans böcker bara "berättelser" och tomma ord. De som inte insett det är ju helt insnöad.

  Konkreta råd som Kiyosaki ger är "starta egen firma (9 av 10 går omkull första året), köp aktier (risk för värdeminskning), köp fastigheter (kräver oerhört mkt kapital, annars måste man låna stålar och det kostar ju pengar vilket motsäger allt vad kiyosaki står för,dessutom risk för nedgång och långsam värdeökning i jämförelse med t.ex. aktier.)"...

  Duuuh...no shit einstein. Detta torde väl vilken a-lagare som helst förstå!?

  Konkreta råd från andra ekonomiböcker FÖRUTSÄTTER att läsaren begriper enkla ekonomiska samband, som ovan nämnda saker och ter sig mer konkreta. Som en bok om trading-strategier t.ex. En bok om teknisk analys skulle inte bli mkt av en bok utan konkreta exempel. Kiyosaki bidrar inte med några alls, utan han berättar storys från när han var liten för att på så vis väva in SJÄLVKLARA citat som funnits i över hundra år.

  ReplyDelete
 61. Anonymous1:04 PM

  Steffe:

  "Konkreta råd som Kiyosaki ger är "starta egen firma (9 av 10 går omkull första året), köp aktier (risk för värdeminskning), köp fastigheter (kräver oerhört mkt kapital, annars måste man låna stålar och det kostar ju pengar vilket motsäger allt vad kiyosaki står för,dessutom risk för nedgång och långsam värdeökning i jämförelse med t.ex. aktier.)"..."

  Har du nagra egna forslag pa hur man skall narma sig miljonarstroskeln da du sagat i princip allting som alla andra gor? vad gor du sjalv tex?

  ReplyDelete
 62. Anonymous10:45 PM

  Den senare versionen beskriver mina föräldrars pensionärstillvaro! Kul!

  Ett liv utan barn blir outhärdligt tråkigt i längden. Men alla måste inte skaffa barn. De som inte vill ska naturligtvis inte ha några eftersom de mest sannolikt inte blir några bra föräldrar heller.
  Mina egna underbara barn sporrar mig till att ständigt bli bättre och prestera mer. Det tycker jag är härligt!!

  ReplyDelete
 63. Anonymous7:39 AM

  anonymous> men du verkar ju bara inte lyssa...

  Jag säger ju det. Han upprepar de mest självklara saker i sina texter och det är ju EXAKT det jag säger hela tiden och påpekar i mina kommentarer i denna tråd.
  Jag påpekar också att det är exakt SÅ långt hans råd går. Dvs. det är aldrig mer konkreta exempel på hur du får ditt företag att lyckas och därmed slippa bli ett av de 9 som går omkull första året. Kom igen nu, läs vad jag skriver så blir det lite mer givande.

  ReplyDelete
 64. Anonymous9:16 AM

  Stefan:

  Det han skriver är självklart för dig eftersom du redan kan det han skriver, men det är ju inte självklart för alla (lyxfällan). Jag tycker att rich dad-poor dad är en bra grundläggande bok men eftersom han ger en del andra lästips i boken så kan man arbeta sig vidare från den.

  ReplyDelete
 65. Anonymous10:23 AM

  det är en myt att man skulle bara slöa och läsa böcker,samt umgås med vänner när man har fått ihop sina miljonär. Kanske kul ett tag, om ens det, men sen vill man nog göra någonting med mening i. Annars skulle inte Donald Trumph och andra superrika jobba längre utan skulle de bara lägga ner och njuta av pengarna.
  Klart allting är ju lättare om man har en trygg ekonomi, men man stannar inte upp för det. Det är rena döden.

  ReplyDelete
 66. Anonymous12:44 AM

  Jag skrev för länge sedan att den blivande miljonären tyvärr inte har tillräcklig kunskap kring investeringar, för att kunna göra sin miljon till tio miljoner. En miljon kommer han säkerligen upp i, för det är inte nåt ouppnåeligt mål alls, särskilt inte med hans fallenhet för bönor & annan billig mat :)

  Nu vill jag däremot inte låta som att jag har all kunskap i världen. Det har jag absolut inte, för ekonomi är så oerhört stort och investeringsområdet är så otroligt stort. Jag har läst en del och är en ekonom med magisterexamen, men det är ju ingenting i sig, utan erfarenhet som kompletterar utbildningen.

  Vad gäller hans investeringar, tror jag att han har gjort helt fel val.
  Jag tror säkert att hans Indienfonder kommer att återhämta sig så småningom, MEN isället för att sitta där hemma och logga in på Nordnet eller Avanza 20 ggr om dagen och bita på naglarna varje gång han ser nedgångarna, hade han kunnat göra annorlunda.

  Mina fonder gick plus 74 % förra året. Sålde av dessa alldeles innan årets slut (har självklart en kapitalförsäkring så det blir inga skattekonsekvenser, mer än avgiften för kapitalförsäkringen, som inte är någon skatt) och nu ligger de på ett vanligt sparkonto med strax över 4 % i ränta. Det är inte mycket, men hellre det än att sitta & bli nojig över nedgångarna som har varit.

  Att han fortsätter spara i fonderna och handla på "rea" som någon kallade det hade han ju ändå kunnat fortsätta göra. Indien ligger ju på ca. -40 % i år, i stort sett hos alla fondförvaltare, +/- någon procent.

  Jag förstår inte varför ni tror att kritiken automatiskt är avundsjuka. Det är det absolut inte i mitt fall. Jag är bara realist och det här är mer konstruktiv kritik. Ja, förutom det som jag skrev tidigare, om att han hela tiden vinklar saker till sin fördel.

  ReplyDelete
 67. Anonymous11:22 AM

  Det är familj och bran du inte vill ha så du vet.

  ReplyDelete
 68. Anonymous1:18 PM

  jag har barn och vi har med våra bara löner kunnat spara ihop till 200.000:-
  Hanpenningen till huset är betald o vi har inga krediter eller andra lån.
  Att ha pengar på kontot gör faktiskt att man inte bråkar med barnen =)
  det tog visserligen 2 år att spara ihop de pengarna. utan barn hade det gått snabbare. Men allt är inte svart eller vitt. Man kan leva i nuet o fortfarande vara besatt av framtiden o framtida pengarna på kontot

  ReplyDelete
 69. Anonymous11:30 AM

  Den här jämförelsen är underbar! Preis så resonerar jag! Jag ser fram mot att inom 10 år i alla fall ha möjligheten att leva ett sådant liv och är på god väg!

  Har du funderat på lämpligt, varmt land? Jag kan tänka mig att vara borta oktober-april och sedan njuta av sommaren i Sverige. Skulle den svenska sommaren vara usel är det bara åka tillbaka eller se fram mot vintern... :-)

  ReplyDelete
 70. Anonymous8:00 PM

  hehe mycket rolgt.

  ReplyDelete
 71. Anonymous8:23 AM

  Men att gifta sig.. hmm.. ok om din sambo har lika mkt pengar som du.. Allt annat är idiotiskt! Du blir bara av med dem vid en skiljsmässa.

  Själv kommer jag aldrig gifta mig om inte tjejen har lika mkt pengar som jag.. (hittals har jag bara träffat panka tjejer s.k. "shopping tjejer", dock en del med täta föräldrar men det uppväger inte).

  Japp, jag tror inte på den s.k. livslånga kärleken, men vem vet, man kanske ändrar sig..

  Jag är mer inne på Gustav linje :) Om man inte träffar tjejen i sitt liv dvs..

  Nils, hörde att Filipinerna kanske kunde vara något.. Där ska man tydligen leva som en kung för 10 papp i månaden. Dock kanske risk för rån och liknande då man är ganska ensam som vit.. Vi får fundera vidare. Jag är helt inne på din linje Nils. Sverige är bra på sommarn.
  \The man , the myth, the legend

  ReplyDelete
 72. Anonymous1:27 PM

  Miljonären 50 år.

  05:00 Vaknar upp med en jävla huvudvärk och lite ångest efter bråket med exet. Hennes advokat har lyckats se till att hälften av mina pengar ska vara på hennes konto innan veckans slut. Äktenskapsförordet var inte giltigt. Stor blunder.

  09:00 Kollar mail. Ingen har hört av sig idag heller. Vännerna försvann på vägen när de skaffade barn.

  09:05 Försöker koka ett ägg. Hur var det man gjorde nu?

  09:06 Äter ett rått ägg. Samt en burk bönor. Sparar burken. 12 kronor i råvarupant.

  11:00 Kollar börskursen. Indien och pakistans krig har verkligen inte varit någon framgång för fonderna. Ligger på minus som vanligt. Kanske skulle bytt 2018.

  11:08 Kollar min blogg "Hur jag glömde skaffa mig ett liv innan 30". Några uppmuntrande kommentarer.

  12:00 Lägger mig i länsstolen och stirrar. Mobilen är fortfarande tyst. Det har den varit nu i 3 veckor, om man bortser från exets samtal, den häxan.

  15:03 Orkar inte stirra mer. Gör en sit-up.

  16:00 Kollar börskursen igen och skriver ett inlägg i min andra blogg "Hur jag lever som miljardär". Drar till med att jag nyss köpt en Lexus vätgas-hoover och hängt med BlondinBellas dotter i Dubai. Känns lite vågat och oekonomiskt att dra till med. Pengarna finns ju där, men sparsamhet är en dygd.

  17:01 Hyresettans väggar känns lite tomma. Men det är billig hyra. Dags att fixa lite toapapper. Går ner till återvinningen och letar.

  18:43 Varför är det så tyst?

  21:06 Försöker läsa lite. Dagens bokval: Europes economical disaster. Gottar mig lite åt att Sverige numera bara består av pensionärer som måste överleva på självhushåll. Trivs ganska bra i Mombasa. Lite ensamt. Men billigt.

  21:41 Somnar.

  ReplyDelete
 73. Anonymous4:15 PM

  Heheeh, den var bra :)

  Fler sånna..

  Man får tänka på att det är fler som har roligt än det är som lider, som vi alltid sa i lumpen när vi hade roligt på någons annans bekostnad :)

  \Tha man tha myth and so on.

  ReplyDelete
 74. Anonymous4:25 PM

  Äktenskapsförord..Njee svårt att tro på det. Kanske fungerar för en tjej där killarna inte direkt står i kö,, men knappast för en puma (med killarna lined up) som vill leva gott på dina pengar, skulle man komma dragandes med ett sånt fick man höra:
  "Men herregud ett sånt ska väl inte behövas, vi älskar juh varann. Menar du att du inte vill leva livet ut med mig??".. Kräver man äktenskapsförord börjar hon leta nästa man hon kan draina innan hennes ålder gått för långt. Sen är det försent att naila någon. Lyckas man hålla inkomsterna stora och ökar tillgångarna stannar hon. Börjar det gå dåligt försöker hon rädda vad som räddas kan, lämnar det sjunkade skeppet.

  De flesta är i grunden golddiggers.. även om man vill ge sken av något annat.

  Pengar är för människor samma sak som hundgodis för hundar.. Vi gör vad som helst för dem. Dont tell me diffrent..
  \Tha man..

  ReplyDelete
 75. Anonymous5:41 PM

  Hur man än gör så är det ekonomiskt dumt att spara. Inflationen äter upp värdet av pengarna... Och om man istället investerar i någonting har man svårt att plocka ut det i framtiden... Men visst kan man spara ihop till 10 miljoner på några år, men man får räkna med att de bara är värda ca 63% efter 15 år (3% inflation)... Då kan man istället Jobba 2 år, sedan leva upp pengarna till deras fulla värde. För att sedan återgå till arbetet (som man kommer längta tillbaka till efter något år av ledighet)

  Frågan är bara vad man ska arbeta med... för man ska ju trivas för att det ska räknas som att leva...

  Här har jag hittills gått bet i mina funderingar...

  ReplyDelete
 76. Anonymous5:52 PM

  glömde räkna med att det går +-0 med lite ränta och aktieutdelningar... Men man kan leva goot hela livet om man planerar lite annorlunda...

  ReplyDelete
 77. Anonymous1:21 PM

  Japp, risken är klart överhängande att man coolar vippen i förtid (med en massa outnyttjade pengar)

  Men å andra sidan har jag ingen lust att leva om jag inte kan bli arbetsfri i en framtid.

  \Trött på att bli hunsad på jobbet

  ReplyDelete
 78. Anonymous9:55 PM

  sjuk blogg! tack vare kyosaki kommer jag också bli miljonär, roligt för mina barn när jag levt klart detta underbara liv...

  ReplyDelete
 79. Lite småkul inlägg.

  Men en sak funderade jag på. Varför jobba ihop ett kapital där du kan leva på räntorna, om du inte tänker skaffa barn? Varför inte leva upp kapitalet istället?

  Om jag skaffar barn, tänker jag förstås lämna kvar en slant till dem när jag lämnar in. Men om det visar sig att jag inte får några barn - ja, då tänker jag förstås leva upp varenda krona!

  ReplyDelete
 80. Anonymous8:48 PM

  hah. jag vete fan! tittat in på din blogg endel förr. ett råd. lev i nuet. Jag har ett bra jobb. Bor på en karibisk ö. Har ett intressant jobb. Jag är yngre än dig, har lika mycket pengar och har alltid levt för dagen. Att leva NU medan man är ung har alltid varit viktigt för mig. Kommer troligen kunna pensionera mig vid 40-45 och leva mycket väl men det är liksom inte MÅLET med livet. Fånga dagen för droppa en kliché!!!. Kul blogg BTW

  ReplyDelete
 81. Fantastiskt bra inlägg! :D

  ReplyDelete