Monday, June 16, 2008

Jag lever...

...och mår bra. Har varit borta med jobbet, stressad och när jag haft tid över inte haft motivation att skriva. Men allt är sig likt, jag äter mina böner och jobbar över.

Återkommer med månadsrapporten i övermorgon senast.

8 comments:

 1. Det är väl ändå bönor och inte böner som du äter va? Man kan ju inte leva på bedjan :P

  ReplyDelete
 2. Skönt att se att du är tillbaka var orolig där ett tag.

  En fråga till alla er ekonomiexperter. När man läser på DI och de pratar om räntehöjningar är det alltid någon som kommenterar "tillbaka till 70 talet" eller liknande. Vad hände på 70 talet någon som kan berätta för oss som knappt var födda då..

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:03 PM

  kolla ekonomifakta.se.. helt enkelt ständigt hög inflation och ränta. Dock tror jag inte det blir så igen.

  ReplyDelete
 4. Intressant sida, men jag hittar ingenstans det står om vad som hände på 70talet. Var det inte hög ränta i början på 90 talet med förresten?

  ReplyDelete
 5. Jodå, det var inte längesen vi hade både hög inflation och hög ränta. I stort sett hela 70- och 80-talet var det så, samt i början av 90-talet innan inflationen "knäcktes" efter finanskrisen.

  Nu kan det vara dags igen... Priserna har hållts låga av globalisering, billiga industrivaror, billig energi och sjunkande matpriser. Nu håller alla dessa faktorer på att vända, plus att många industriländer (ex USA, Storbritannien, Japan) har en rätt sunkig offentlig ekonomi (och USA + UK har problem med handelsbalansen).

  Vi får se vartåt det barkar... Håll ett öga på bostadspriserna i Sverige de närmaste två åren.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:01 AM

  http://www.brillig.com/debt_clock

  Med tanke på ovan tror jag att det kan vara bra att köpa guld. Jag tror på valutasäkrade guldcertifikat (abnamromarkets.se) och kanske fysiskt guld om det vill sig riktigt illa. Det finns en bra film på tavex.se som förklarar varför. Klicka på guldseminarium.

  ReplyDelete
 7. Anonymous7:17 PM

  Tror att miljonären varit intagen för näringsbrist :D

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:55 PM

  Jag har lite information om inflation och annat från 70-talet på min blogg På öret som har adressen http://tjikosing.blogspot.com/

  ReplyDelete