Thursday, October 04, 2007

5 snåltips

Här kommer mina 5 bästa tips för att få ett så högt månadssparande som möjligt. Jag personligen har som mål att spara 70% av min nettolön varje månad.

1. Spara först handla sen. Såfort lönen kommit in på kontot så för över det som du tänkt spara till ett annat konto eller köp fonderna direkt. Dvs betala först dig själv, sen räkningar, sen mat och sist nöjen. Mitt fondsparande sker alltid runt den 26:e-27:e.

2. Ät billigt. Jag har vissa fasta kostnader som el, hyra etc. Dessa betalar jag direkt efter fondköpet. Men efter det är mat min överlägset största kostnad, och det är också här det därför finns störst potential att spara mest pengar. Jag siktar på att ingen måltid får kosta över 10 kr.

3. Ät gratis. Ta varje chans att få en gratis måltid. Försök boka in lunchmöten med jobbet, hjälp en kompis flytta, åk hem till din mormor och hjälp henne att skaka mattorna. Bara fantasin sätter begränsning för hur du kan få en gratis måltid. För att inte tala om frukt och annat som man får ta på jobbet. Jag försöker äta 2 frukter per dag på jobbet och har inte handlat frukt själv på säkert 1 år.

4. Handla sällan, men storhandla inte. Det här tipset kan låta lite konstigt men jag är helt övertygad om att man kan skjuta alla köp minst 2-3 dagar. När du får slut på diskmedel vänta några dagar med att handla nytt, det går att diska flera gånger på mer eller mindre inget diskmedel alls bara vatten du fyllt upp i den tomma flaskan med ml diskmedel kvar. När toapappret är på väg att ta slut håll dig eller gå på toa på jobbet. Kan man på detta sätt skjuta alla större inköp 2-3 dagar varje gång man ska handla blir det i slutändan 1-2 köp mindre per år av toapapper, diskmedel, påsar till dammsugaren etc. Storhandla tror jag inte på, är övertygad om att de flesta äter mycket mer om kylskåpet är överfyllt.

5. Sätt upp mål. Starta en blogg, utmana din kompis eller sätt upp ett tydligt mål för dig själv om hur mycket du ska spara varje månad. Med ett uttalat och tydligt mål, gärna som någon mer än du själv känner till så blir motivationen mycket starkare. Själv har jag ökat mitt månadssparande med minst 50% sen jag startade den här bloggen.

36 comments:

SixesAndSevens said...

Men kära nån. Om du till och med börjar undvika att gå på toa hemma så har det väl gått lite långt..? Diskmedel och sånt kan man väl spara på in i det sista....Men att gå och hålla sig? Nja...

Anonymous said...

OK, du tänker för smått.

Varför Lånar du inte 500 000 och köper in dig i marknaden med ?

räkna på vad det kostar dig efte ränteavdrag, se räntan som månadspar och få lite hävstång.

HSBC Indien har givit 1595% på 10 år, tror du att du kan hålla enn femhundring vid liv i 10 år ? kostnaden per år är inte mkt

Anonymous said...

Alltså? Räknar du med din lägenhet i din NW? Ej ok! lägenhet man bor i är ingen asset

Albin said...

nja jag vet inte hur du tänker storhandla men jag menar jag köper alltid bigpack xxxxl av det billigaste den dagen jag handlar... tror jag tjänar på det

Anonymous said...

Nu förstår jag varför du funderar på att ta det där extraknäcket på lördagar - perfekt att få helgens stora toalettbesök avklarat. Bara att hålla sig till måndag morgon. Skulle det krisa är det kanske läge att storhandla på söndagen och börja nummer två där. Eller gör som en (fd) polare gjorde när han bodde hos mig en vecka: använd allt toapapper, köp inget nytt utan sno servetter på McDonalds. Skitsmart!

olle said...

Anonym:

Som miljonären redan har förklarat ungefär 10 gånger så räknar han med lägenheten i sin förmögenhet eftersom att han har planer på att sälja den och flytta utomlands när han får tillräckligt med pengar.. eller liknande.. catfish?

Torkel said...

haha! otroligt komiskt!

det här var droppen som fick bägaren att rinna över... :-)

Anonymous said...

Men du, det gäller att leva medans livet är. Undrar hur gammal du är? Mitt råd till dig är att leva nu med, du vet aldrig vad framtiden har till dig.

Dina vänner måste vara trött på dig och ditt snålande, med gratis måltider... Låter som en parasit, bjuder du någonsin dina vänner på något?

Anonymous said...

En blivande miljonär som inte har råd att skita! Det låter som om du har problem. Håller med om att du borde leva livet lite mer.

"Dagarna som gick inte visste jag att det var livet"

Pengar är inte allt i livet, det kommer du säkert bittert att få lära dig.

Albin said...

Det låter ungefär som du lever som en vanlig student, hett tipps är ju att ta peppar och salt på mcdonalds och dylika restauranger. Ps det är dom här inläggen som får en att återvända till den här bloggen.

Per Penning said...

Tips ett är mycket bra, tycker jag. Även nummer fem är intressant. De övriga är i mina ögon snikenhet.

Äta gott är viktigt, men det behöver inte bli så dyrt. Men en måltid under 10 kronor? Varför?

Äta gratis? Nja.. ingen lunch är gratis, heter det! :-)

Nummer 4? Förstoppning kostar också pengar! ;-)

Tack för tipsen!

Anonymous said...

Miljonär innan 30:

Angående just toapapper så finns det stora besparingsmöjligheter. När du torkat dig på en sidan, så viker du pappret på mitten och kan därmed torka dig med andra sidan. Du fortsätter att vika ihop pappret så länge du kan hålla i det. På detta sätt kan du mer än halvera konsumtionen av toapapper.

olle said...

Anonym:
Jepp.. och ifall det värsta händer medan man viker så har man iaf nöjet av att leka lite med bajset.. Score!

Anonymous said...

Miljonären, du är så jäkla skön. Kör hårt.

Anonymous said...

Jesus Christ! Skaffa ett bra jobb istället. Tjänar du nån 100 tusing i månaden kan du både spara och leva...

Anonymous said...

Det här liknar ju en av dedära "notbuyingit"-bloggarna.

bizarro said...

skit under arbetstid så får du dessutom lön för nöjet.

Dollar Millionaire said...

Du är min idol!

Helt rätt tänk, vi väljer själva vilket liv vi vill ha och nu har jag inte valt din väg men jag tycker det är kul att läsa din blogg.

Anonymous said...

Du är helt sjuk, stackars

maja said...

fy helvete jag skulle aldrig kunna vara vän med dig!
dina vänner kommer överge dig en efter en. du kommer dö rik men ensam. utan att ha njutit av livet.
inte meningen att vara elak. men så tror jag att det kommer att bli.

Anonymous said...

Du kommer aldrig leva i 30 år till ifall du drar ut på att köpa toalettpapper bara för att spara en slant.
Alltså, hur fan tänker du? Din teori är alltså. "Jag håller mig några dagar. Skiter på jobbet ifall toalettpappret inte tagit slut på en helg och om 30 år har jag (med 10% ränta) 150 spänn" Jippi!

Anonymous said...

Farbror Joakim är enslösare jämfört med dig. Du är cool och det jag beundrar hos dig är att du kör ditt race. Skiter i vad andra tycker. Man kan inte vara vän med alla. You can not please everybody. lev väl

Anonymous said...

Torka dig inte alls istället.
Duscha dig ren istället, spar du 100% av pappret. Du betalar säkert inte för vattnet iaf.

Du påminner om en snål fd kompis vid namn Micael Carlsson som jobbade på volvo innan och på Samhall nu. Men han är 40 och har inte några kompisar kvar.

Lycka till!

// Älskar att äta god mat.

klay thompson said...

Hallå

Ansök om ett lån är ett snabbt och bekvämt sätt att betala räkningarna och starta ett nytt projekt finansiering till räntor som är mer än 3% inte, kontakta oss idag på: klayfirm11@blumail.org. Det behövs en låneerbjudande lån Vår minsta är $ 1,000.00 urval låna lite pengar jag är en certifierad långivare Legit och anmälan, kontakta oss idag, om du har någon. intresserad av att få ett lån, kontakta mig för mer information om lånet processen, process som kreditvillkor och villkor och hur lånet kommer att överföras till dig. Jag behöver din akut svar om du är intresserad.

Mrs Farida Stephen said...


God dag, jag är ett registrerat privata pengar långivare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella ställning över hela världen, med mycket minimal årlig Räntor så låg som 2% inom ett år till 30 år återbetalning varaktighet tid för att någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5000 € till € 100.000.000. Våra lån är väl försäkrad för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserade bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com)

Har du fått avslag av så många banker
behöver du finansiering för utbyggnaden av er verksamhet,
behöver du ett personligt lån

Ansöka om ett lån, skicka ner i detaljerna nedan:
1. Fullständigt namn
2. Adress
3. Mängd
4. Varaktighet Period
5.Phone Antal
6. yrke

Fru Farida Stephen

Sophia Wright said...

God dag,
Jag är Mary William med namn och jag bor i USA, jag kommer att vilja prata om Guds godhet i mitt liv efter så många månader för att försöka få ett lån på internet och blivit lurad så jag blev desperat i att få ett lån från en legit långivare på nätet. Men eftersom Gud skulle ha det, såg jag en kommentar från en vän som heter William Ken och han talade om detta legit lån företag där han fick sitt lån snabbt och enkelt utan stress så han introducerade mig till en man som heter fru Sarah Tsinajine som styr en firma heter Coleman Loan Company, så jag ansökt om ett lån summa ($ 170,000.00USD) med låg ränta på 3%, så lånet godkändes och insatta på mitt bankkonto på mindre än 48 timmar, det var så jag kunde få mina lån för att hålla min brutna verksamheten igång och även att betala mina räkningar så jag råda alla er som är intresserad av att få ett lån snabbt och enkelt att vänligen kontakta dem via e-post: {colemanloancompany@gmail.com} att få någon form av lån du behöver i dag, tack när du läser den största vittnesbörd i mitt liv.

mrs cruz berry said...

Hej Mary Gerald mayuk, är det namnet. Jag är glad att leva i Colorodo fram till maj dyrbara familj och hans fru igen, och II är nu en stor kvinna som jag använder detta medium för att vittna om mig och min familj var säker skuld när allt mitt företag brändes och lägga sina händer och blev dålig situation, jag trodde kommer att hänvisa till någon som frågar om kredit, som gav mig lycka till mig och min familj. 390,000.00Eur gudfruktiga människor som lånar lån till mig för investeringar för att börja mitt liv igen uppfyllda. kontakta dem och berätta för dem är Mrs. Mary Larry att de gav lån för två månader sedan Reefer dig till de. E-post: goodnewsloaninvestment001@gmail.com Gud välsigna människor i stora hjälpare, tack Mrs Celena Gomez och företag.

hanusi77 said...

Du behöver ett lån före slutet av Ramadan Kareem ?
Du behöver en brådskande hypotekslån ?
Du behöver en snabb företag lån ?
Du behöver en säkrad personligt lån ?
Du behöver en 24 timmar lån företag ?
Du måste seriosly att köpa en bil ?
E-post : hanusiinfo1@gmail.com

Hence Perry said...

Hallå,
  Vi är kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov av hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom ekonomiska svårigheter eller om du är i någon ekonomisk oreda, och du behöver pengar för att starta ett eget företag, eller om du behöver lån till betala din skuld eller betala dina räkningar, starta en fin affär, eller du har svårt att få kapital lån från lokala banker, kontakta oss idag via e-post
dreamsharecompany@yahoo.com för Bibeln säger "Lukas 11:10 Alla som frågar får, den som söker finner, och för den som bultar, dörren öppnas". Så låt inte dessa tillfälle passera dig av eftersom Jesus är densamme i går, i dag och för evigt mer. Vänligen dessa är endast allvarliga sinnade och gudfruktiga människor.

Fyll i formuläret nedan ansökan helt så att vi kan öppna ett lån bearbetningsprofil för dig i mitt företag, om du är intresserad av att få ett lån från oss

  FÖRSTA INFORMATION SOM KRÄVS

Fullständiga namn:........
Personliga telefonnummer: .....
Land:.......
Adress:....
Ange:.........
Ålder:.........
Kön:..........
Har du ansökt om ett lån innan:? ...
Civilstånd: .....
Lånebeloppet krävs: .........
Lån Varaktighet: ....
Ockupation:.........
Månadsinkomst:.......

Tack för din tid och förståelse !!!

Alla svar via e-post: {dreamsharecompany@yahoo.com}

Mr George Winston said...

lån erbjuda gäller nu

Bästa kund, jag George Winston, jag ger ut lån med 2% ränta ..
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form
av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, välkommen att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig .
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska bördor kvarstår?

Kontakta oss via mrsgeorgewinstonloancompany@gmail.com

1. Den sökandes namn ..............
2. Residential Country ............
3. bostadsadress: ........
4. BUSINESS ADRESS: ..................
5. ÅLDER: ..........................
6. YRKE: ................
7. lånebeloppet KRÄVS ..............
8.Loan Varaktighet ..............
9. syftet med lånet: ............
10. Telefonnummer: ..........
11.LOAN DURATION ................

FYLL I Ovanstående information och skicka den till kontaktuppgifter nedan:

OBS: Alla svar ska skickas direkt till: mrsgeorgewinstonloancompany@gmail.com

Unknown said...

kära kund
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din
affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
bördor kvarstår?

1. Den sökandes namn .............................

2. Residential Country .....................

3. bostadsadress: ........................

4. BUSINESS ADRESS: ...........................

5. ÅLDER: ........................................

6. YRKE: .....................

7. lånebeloppet KRÄVS ..................

8.Loan Varaktighet .......................

9. syftet med lånet: .........................

10. Telefonnummer: .......................

11.LOAN VARAKTIGHET ........................

FYLL I ovanstående information och SKICKA
DET TILL kontaktuppgifter nedan:

E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

Unknown said...

kära kund
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din
affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
bördor kvarstår?

1. Den sökandes namn .............................

2. Residential Country .....................

3. bostadsadress: ........................

4. BUSINESS ADRESS: ...........................

5. ÅLDER: ........................................

6. YRKE: .....................

7. lånebeloppet KRÄVS ..................

8.Loan Varaktighet .......................

9. syftet med lånet: .........................

10. Telefonnummer: .......................

11.LOAN VARAKTIGHET ........................

FYLL I ovanstående information och SKICKA
DET TILL kontaktuppgifter nedan:

E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

Unknown said...

kära kund
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din
affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
bördor kvarstår?

1. Den sökandes namn .............................

2. Residential Country .....................

3. bostadsadress: ........................

4. BUSINESS ADRESS: ...........................

5. ÅLDER: ........................................

6. YRKE: .....................

7. lånebeloppet KRÄVS ..................

8.Loan Varaktighet .......................

9. syftet med lånet: .........................

10. Telefonnummer: .......................

11.LOAN VARAKTIGHET ........................

FYLL I ovanstående information och SKICKA
DET TILL kontaktuppgifter nedan:

E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

Unknown said...

kära kund
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din
affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
bördor kvarstår?

1. Den sökandes namn .............................

2. Residential Country .....................

3. bostadsadress: ........................

4. BUSINESS ADRESS: ...........................

5. ÅLDER: ........................................

6. YRKE: .....................

7. lånebeloppet KRÄVS ..................

8.Loan Varaktighet .......................

9. syftet med lånet: .........................

10. Telefonnummer: .......................

11.LOAN VARAKTIGHET ........................

FYLL I ovanstående information och SKICKA
DET TILL kontaktuppgifter nedan:

E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

Unknown said...

kära kund
Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
Vilka är dina finansiella behov?
Behöver du ett företag lån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du att refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?
Behöver du en stor kapital för att börja din
affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
bördor kvarstår?

1. Den sökandes namn .............................

2. Residential Country .....................

3. bostadsadress: ........................

4. BUSINESS ADRESS: ...........................

5. ÅLDER: ........................................

6. YRKE: .....................

7. lånebeloppet KRÄVS ..................

8.Loan Varaktighet .......................

9. syftet med lånet: .........................

10. Telefonnummer: .......................

11.LOAN VARAKTIGHET ........................

FYLL I ovanstående information och SKICKA
DET TILL kontaktuppgifter nedan:

E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

Rebecca Mark said...

Вы в необходимости срочного кредита? Вы в долгах? вы в срочной необходимости кредита для финансирования вашего бизнеса, и вы отказывали вашими банками, вы не хев о чем беспокоиться, потому что наши услуги быстро и легко обеспечили ваши кредиты в настоящее время ни при каких обстоятельствах. Занять до $ 2000 - $ 50,000,000 (погода в долларах или евро) на контакт теперь для нашего кредита составляет 100% GAURANTEE по электронной почте: waizlenders@aol.com
Примечание: Вы ожидаете, что предварительный ответ и финансирование в течение 24 часов