Wednesday, January 27, 2016

Omnämnd i podcast

Hade lite åsikter på Twitter om Unga Aktiesparares nya podd #pratapengar och fick min kommentar uppläst och besvarad i fjärde avsnittet. Min känsla är kvar att det här kan bli bra och att Niklas Andersson är intressant och kunnig. Men tyvärr har inte podden lyft än tycker jag.

Kanske är för gammal för att tillhöra målgruppen för Unga Aktiesparare?

Har ni inte hört podden och saknar länk? Googla vettja.

13 comments:

 1. Tycker också den har grymt bra potential och gillar Nicklas otroliga koll på aktier och olika bolag. Mkt matnyttigt helt enkelt!

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:27 PM

  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg.
  Jag tänkte bara fråga dig hur man bör se på diversifiering av portföljen. De flesta svenska aktiesparare jag följer verkar ha en tendens att överhängande placera i svenska bolag, vilket också är mönstret i din portfölj. Hur tycker du man bör tänka där, spelar det någon roll egentligen då de flesta largecapbolagen i sverige ju har sin försäljning över hela världen? Tror du att det spelar någon roll att man enbart köper svenska largecapbolag eller ska man även försöka placera i asiatiska eller afrikanska aktier vars marknader ur ett lekmannaperspektiv kanske har bättre framtidsutsikter?
  Tack

  ReplyDelete
 3. Tror man kommer väldigt långt på svenska bolag. Som du säger kommer framtida utveckling för SCA, ABB och H&M mer bero på utvecklingen i Asien än i Sverige.

  ReplyDelete
 4. Anonymous4:27 PM

  Hur går tankarna kring dina aktieköp, t.ex. H&M, Atlas etc, som fullständigt slaktas på börsen efter helt OK rapporter. Köper du och snittar ner dig, eller sitter lugnt i båten, eller förbannar du dig själv för att du inte avvaktade något ytterligare?

  /Jay

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:02 PM

  Även hans Volvo klappar ihop fullständigt, tyvärr.

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:01 PM

  klarar inte av att lyssna mer än 10 minuter av podden. allt dåligt. han som babblar mycket är visserligen den mest intressanta men han låter som en överfrälst pingstvän. sen är ljudkvaliten och produktionen kass. planeringen av avsnitten känns inte heller speciellt klockrena. men kanske kan bli något om några år... 10 kanske.

  ReplyDelete
 7. Inte det minsta oroad över börsutvecklingen. Köper bara för utdelningen och förutom att inte H&M höjde med 25 öre som jag hoppades på utan låg kvar har det inte varit några besvikelser. På måndag köper jag för 50.000 kr till.

  ReplyDelete
 8. Anonymous8:46 AM

  Vad sager du om Telias besked att I framtiden sänka till 2:- ?

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:15 AM

  Om ni skulle placea pengar i en aktie för skojs skull till en systerdotter och låta dom vara i 20 år. Vilket bolag hade ni valt? Jag har funderat på ett stabilt investmentbolag som Kinnevik, åsikter?

  ReplyDelete
 10. Har inte hunnit titta så noga på Telia idag men var väl minst 2 kr under nästa år med förhoppning om mer både nästa år och framförallt framåt?

  Ska man köpa lite aktier för skojs skull på 20 år sikt kanske man kan köra lite högre risk än ett stabilt investmentbolag? Typ Tesla eller något annat som kan bära eller brista.

  ReplyDelete
 11. Anonymous1:59 PM

  Jo fast jag vill samtidigt ha ett stabilt bolag så att jag garanterar en viss avkastning till min systerdotter när hon blir vuxen. Annars finns ju risken med att mitt tal till min gåva blir likt:
  "jag investerade pengar till dig när du var liten ska du veta, och nu när du blivit vuxen ska vi titta på vilken avkastning du fått....bolaget har gått i konkurs..."
  jag menar inte ett skojbolag, utan att det är skoj att visa henne vilken avkastning man kan få att investera klokt.
  Med detta sagt får det nog bli en mindre summa i fem investmentbolag.

  ReplyDelete
 12. Då låter investmentbolag toppen. Har en släkting som jag tipsat om Spiltan Investmentbolag som månadssparande till sin son kommande 18 åren. Så det blir ju väldigt likt din tanke.

  ReplyDelete
 13. Jag själv oroar inte mig om Atlas Copco bra rapport delar ut bra stabilt företag....
  Telia tycker jag att det dyker för mycket strul gällande mutor o lån mm känns märkligt därför avstår jag bolaget.
  Fast svårt att undvika Telia med deras härliga utd förstår er som satsar på bolaget.

  ReplyDelete