Saturday, January 23, 2016

Blir det Rysslandsköp?

Tanken var ju att köpa Carnegie Rysslandsfond varje månad så länge den ligger under 40 kr, vilket jag trodde skulle bli ett tag. Men bara igår gick den upp över 7% och ligger nu precis under 40. Menmen alltid svårt att tajma marknaden, och att göra det i ett land som Ryssland där man dessutom har ett par dagars fördröjning på köp och sälj via fonder.

Nu blir det ett köp i januari till att börja med, så får vi se sen.

11 comments:

 1. Anonymous2:59 PM

  Följer du Morningstar? Senaste PPM-portföljen innehåller Latinamerika. Brasilien m.m. har gått ner jättemycket. Stora ekonomiska problem i landet men ändå stora resurser. Vet att du följt Ryssland och inte Latinamerika men är du inte lite lockad av den branta kurvan nedåt? Bästa hälsningar

  ReplyDelete
 2. Om man ska köpa i ETT investmentbolag, vilket tror du då på? (Kul att jämföra andras åsikter.) Mindre belopp och 20 år, typ.

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:08 PM

  Du har inte kollat upp Volati Pref? 8,55 % direktavkastning på stängningskurs igår.

  ReplyDelete
 4. Är inte så lockad av Latinamerika. På sikt är jag lockad av 95% Sverige och USA och 5% indexfonder mot till stor del tillväxtmarknader. Vill bara komma ur resten av Ryssland med ok vinst bara.

  Jag har ju köpt Industrivärden så det är väl den jag tror mest på.

  Har kollat på lite olika preffar. Men inget som ligger jättenära köp. Håller mig till vanliga aktier istället som ju borde ge bättre avkastning över tid. 8-10 % tyder ju på viss risk.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:29 PM

  Är du inte sugen på att plocka upp någon bankaktie? Du har ju lite via industrivärlden, men reor du det blir något mer?

  ReplyDelete
 6. Så nu har jag gett dig lite reklam för din blogg på Facebook gruppen aktier ang styrkan i månadssparande ....
  Varsågod !

  ReplyDelete
 7. Kan bli lite Nordea innan sommaren, fin utdelning. Men är ju som sagt rätt mycket bank i de investmentbolag som jag vill ha mycket av på sikt. Så inte högsta prioritet med mer bank just nu.

  Tack för fb-länkning. Tycker det inlägget med tillhörande kommentarer är bra att läsa för många.

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:43 PM

  Funderat något över Realty Income?

  ReplyDelete
 9. Funderat på men valde HCP istället. Har någon dålig magkänsla kring Realty Income som förmodligen är helt fel från Lundaluppens gamla inlägg om bolaget. Utdelning per månad eller kvartal är skit samma så tror HCP eller Realty Income båda funkar.

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:13 PM

  Vad tror du om index ner 20-30% ? Varför inte investera kapitalförsäkring traditionell årlig avkast ~8% varför just avkastning aktie?.

  ReplyDelete
 11. Förstår inte frågan tyvärr.

  ReplyDelete