Tuesday, September 22, 2015

Fortsätter köpa...

Idag blev det 700 aktier i Sandvik. Kurs 71,70.

Sandvik har inte varit med på min köplista med larm hos Avanza. Men en aktie jag tittat länge på. Så inte fullt lika mycket impuls som det kan se ut som. Även sugen på att fylla på med ett köp till i Atlas och HM närmar sig 300 gränsen.

Känns bra just nu. Har ju mycket pengar kvar att köpa för.

12 comments:

 1. Anonymous7:21 PM

  Hej Miljonären, gillar din blogg och har samlat på mig några frågor, hoppas om du har tid att svara..
  1/ Investerar du i utländska aktier endast i USA eller även europeiska? Jag tänker att om det är stora multinationella bolag så spelar det inte så stor roll om aktien är listad i NY eller t.ex. Frankfurt (bortsett från valutaexponeringen på aktiekursen då).
  2/ Förstått att du har som strategi att ackumulera kontanter ibland för att kunna köpa in dig i aktier på lägre nivåer efter större korrektioner. Kollar du på fall i enskilda aktier eller väntar du bara på att hela marknader ska gå ner? Såklart högre risk att enskilda aktier inte kommer tillbaka upp igen, som man ju får förmoda att indexen alltid gör, men samtidigt större potentiell reward.
  3/ Vad tror du om aktier i banksektorn nu, är det bra eller dålig timing att köpa?

  ReplyDelete
 2. Snyggt!

  Skördetid för dem som sparat sitt krut.

  Imponerad över att du hållit dig kall. Såg inte så roligt ut ett tag där om du skulle få vänta ytterligare 2-5 år innan du kunde kliva på igen.

  Hälsar Utdelningsseglaren
  utdelningsseglaren.blogspot.se

  ReplyDelete
 3. 1. Grundtanken har länge varit bara svenska. Men har fått upp ögonen för amerikanska stabila utdelare. Tror inte det blir några europeiska bolag utanför norden.
  2. Tror inte jag kan analysera enskilda aktier bättre än marknaden. Så vill helst att allt går ner innan jag köper.
  3. Bankerna gör ju bra vinster och har hög utdelning just nu. De bör också gynnas om minusräntan försvinner närmaste året. Nackdelen är att utdelningarna generellt sett inte är lika stabila som i vissa andra storbolag.

  Utdelningsseglaren: Tack. Nu skulle det sitta fint med 25% upp i Ryssland. Så jag kan sälja lite där och köpa svenska aktier för.

  ReplyDelete
 4. Ja, vi får hoppas Putten i Ryssland lugnar ned sig. Kanske bra chanser till det nu när oljan står lågt. Borde bli kännbart för honom förr eller senare.

  Under tiden kan vi vara tacksamma för att vi slipper 14 års fängelse för att vi söker jobb i ett annat land.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/ryss-sokte-jobb-i-sverige-domd-till-14-ars-fangelse/

  ReplyDelete
 5. Hallar9:37 AM

  Snart är Industrivärden och H&M nere. Jag är 68% likvid

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:13 AM

  Visst är det billigare nu än i våras, men varför köper du ändå i nedtrend? Du har hållit dig kall så länge så varför inte vänta tills en tydligare botten, eller uppgång, syns? (lättare sag än gjort, jag vet..).
  /Fredrik

  ReplyDelete
 7. Jag tror det är svårt att köpa för 1,5 miljon pang bom under en vecka och just då pricka botten. Så min taktik är regelbundna köp under ungefär 1 år om kurserna håller sig på denna nivå eller lägre. Att invänta att botten har jag försökt med senaste åren men då missat köptillfälle när börsen gått ner 10-15% och sen upp igen. Så nu började jag hellre köpa lite för tidigt än inte alls.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:08 PM

  Hur ser din fördelning ut mellan aktier/ryssland/kassa nu?

  ReplyDelete
 9. Anonymous7:08 PM

  Läge att köpa VW kanske? Skämt åsido, vad tror du on de bolag du redan äger? Ännu en Telia mutskandal skulle slå hårt på kursen tillexempel...Är något som VW upplever just nu något som oroar dig, och hur skulle du hantera det?

  ReplyDelete
 10. Om man vill ta risken är VW inte helt fel. Köpte själv tyvärr i nedgången före skandalen.
  De hade en kassa på 243 miljarder SEK ( enligt automotive news) för ett tag sedan. Alltså mycket mer än de belopp som reserverats. Amerikanska marknaden är bara några % kanske 5 eller mindre av globala försäljningen. Tyvärr har jag inga mer pengar nu. Köpte Tesla för sista slantarna.

  ReplyDelete
 11. Har postat nytt inlägg med aktuell fördelning. Avrundad till hela 50.000.

  Ingen aning om VW men gissar att de överlever detta och kommer vara en av världens största biltillverkare även om 10 år. Inte oroad för enstaka aktiers tillfälliga nedgångar.

  ReplyDelete
 12. Du har klivit på tåget allt för tidigt. Först lämnade du för tidigt och nu kliver du på för tidigt. Kanske skall jobba med ditt tålamod lite.

  ReplyDelete