Friday, October 10, 2014

Börsras och Qviberg på Twitter

Börsen går verkligen inte bra just nu. Jag har ju stått utanför svenska börsen ett bra tag och missat en fortsatt uppgång. Men därmed också sluppit sista veckornas nedgång. Planen är ju att köpa vid en fortsatt nedgång på runt 10% från dagens nivå. Men erkänner att det verkligen rycker i köpfingret redan nu i bolag som tex Kungsleden, Ratos, Sandvik och Mekonomen. 4 bolag som jag ägt tidigare och sålt på högre nivåer än dagens kurs.

Har också ägnat ett par minuter på morgonen idag med att googla på "Qviberg Twitter fake" utan några resultat. Betyder det att kontot som startades för ett par dagar sedan i finansmannens namn är på riktigt?

11 comments:

 1. Anonymous12:05 PM

  Ja, jag kunde inte låta bli mekonomen. Köpte igår på 147:- och ligger inte sömnlös över det, blir kanonbra förmodligen redan i närtid.

  ReplyDelete
 2. Johanna Schreiber2:02 PM

  Hej!
  Jag heter Johanna Schreiber och är reporter på Dagens Industri. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig - skicka mig gärna ett mejl på johanna.schreiber@di.se !

  Ha en fin helg!
  Häls,
  Johanna

  ReplyDelete
 3. Dubaibo4:17 PM

  Qviberg kontot är äkta.

  Nog om det, han verkar endast vara ute efter hämnd på SvD verkar det som.

  Fråga 1:
  RTS är i skrivande stund endast 60 punkter ifrån mitt tidigare mål som jag skrivit om dvs ca 980-1000. Vilket också tangerar din inköps kurs. Hur kommer du agera om vi når dit inom kort inom ca 30 dagar?

  Fråga 2:
  Ratos ger ju nästan 6% bara i avkastning om utdelningarna fortsätter...vid vilken nivå kommer du gå in? Har du någon annan favorit utdelnings aktie?

  /Dubaibo

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:44 PM

  Hej,
  Tack för en spännande blogg!
  Vad är anskaffnings värdet på din portfölj och vad är värdet idag? I vilken takt har du ökat månadsspar samt hur mycket?
  Köper du ryssland nu?

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:17 PM

  Tjena

  Håll koll på Alfa Laval, gjorde ett stort förvärv i våras men inte levt upp till förväntningarna så värderingen är låg. Så sent som idag fick dom en rekordorder värd en kvarts miljard, så potentialen finns där...

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:15 AM

  Är också nyfiken vad du tänker om Ryssland just nu med index kring 1060. Nöjer du dig eller går du in med mer nu (eller kanske under 1000?).

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:35 PM

  När köper du Ratos/Mekonomen/Kungsleden och Sandvik, vilka priser siktar du på innan du går in? Nyfiken.

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:37 PM

  tjena,

  skulle vara kul att se åtminstånde kvartalsvisa nulägen på ditt totala resultat, gärna månadsvis om du orkar.

  Med vänlig hälsning/F

  ReplyDelete
 9. Hej. Skulle du kunna berätta lite varför du är så sugen på Kungsleden? Och varför du tror just Kungsleden kommer klara sig bra?

  Mvh Finansvalp

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:23 PM

  RTS nere på årslägsta nu! 1054! Kommer nog att gå in med en ordentlig satsning när vi är under 1000 (om det nu sker). Sedan gör vi en resa till 1500-1700 åtminstone tycker jag och kammar hem en fin fin vinst. Vill ha nytt inlägg från dig nu angående Ryssland och hur du tänker kring det och svenska börsen! Främst nyfiken på om du överväger att gå in med mer nu i Ryssland med tanke på hur lågt index står eller om du är nöjd med det du har där? Hur skulle du ställa dig om det gick ner under 1000? Öka eller räcker det som det är? Också nyfiken på när du anser det är läge att gå in i Ratos, till vilket pris.

  ReplyDelete
 11. ÄR DU BEHOVET KRISTISK LÅNGT LÅN IGÅNG ELLER ÄR DU BEHOV LÅN ATT STARTA HAR EN SÄKERHET @ 2% RENTER FÖR FÖRETAG OCH PRIVAT
  SYFTEN? OM SÅ ÄR FALLET:
  Fyll och returnera
  Namn: ===
  Belopp som behövs: ===
  Varaktighet: ==
  land ==
  Syfte: ===
  Mobiltelefonnummer: ===
  Identifikationskort: ===
  Kontakta oss för mer information christloanfunds@gmail.com

  ReplyDelete