Thursday, January 02, 2014

Nuläge

Ja då drar vi igång. Såhär är läget nu, har använt samma benämningar som vid bloggens start och de tre kolumnerna visar bloggens start, bloggens sista månadsrapport i fas 1 och sen nu första rapporten från fas 2.

Lägenhet och lånet är väl inte så mycket att säga om. Beskrev det förra året när jag köpt nya lägenheten. Har skrivit upp värdet med 100.000 sen köpet vilket är försiktig värdering.

Fonderna är Rysslandsfonder där en del är från bloggens början och sen köpte jag för 35.000 som månadssparande från lönekontot under sista halvåret 2013.

Likviderna låg på 100.000 för ett år sen. Sålde sen aktier och fonder för ungefär 1,7 miljoner i ett par etapper under 2013. Sparade även 235.000 kr i likvider under förra året (totalt 270.000 kr i sparande från lönekontot under året).

Frågor?

11 comments:

 1. Anonymous4:03 PM

  Kul! Var ligger Pengarna? Sparkonto? Är planen att investera mer Fonder/Aktier under 2014 eller sitter du still i båten?

  ReplyDelete
 2. Du är inte rädd för en "bail-in" typ Cypern som EU verkat skrivit in i regelboken...

  /H

  ReplyDelete
 3. Anonym: Pengarna ligger på några olika sparkonton. Det intressanta är att jag till och med har lite högre ränta på sparpengarna än jag betalar i ränta på bolånet.

  Håkan: Nej.

  ReplyDelete
 4. Det skulle vara intressant med någon form av sammanfattning för de som börjar läsa nu. Det är som man ser på bilden stor skillnad på 2005 och nu, men tänker att det vore intressant med lite fakta som löneutveckling genom åren, procentuellt sparande från disponibel inkomst och liknande :-)

  Kul att du är tillbaka, gogo!

  //B2 http://uturskuldtrasket.wordpress.com/

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:29 PM

  Hur många år har du kvar till målet 10 miljoner? Det var väl målet från början? Eller har något ändrats där? Sjukt kul att du börjat blogga igen :-)

  ReplyDelete
 6. Mycket bra utveckling och det ska definitivt bli intressant att fortsätta följa dig nu när du dra igång ditt skrivande igen.
  Precis som B2 skrev så skulle det vara intressant med en sammanfattning över åren.

  ReplyDelete
 7. Anonymous7:22 AM

  Kul att det går bra för dig. Måste vara sjukt skönt att ha gjort den här resan när så många tvivlade på din psykiska hälsa. Jag misstänker att du börjar känna att börsen börjar nå sin fulla värdering och därför är försiktig med dina investeringar. Känns som om Mr Market redan har räknat in ett bra år för ekonomin i dagens värderingar. Sköter du dina kort rätt i nästa börskrasch så kommer du vara betydligt närmare 10 miljoner.

  ReplyDelete
 8. Mycket imponerande investeringsbeslut, hela vägen ut. Har du vaknat upp en morgon och undrat - hur blev jag miljonär? Hur förhåller du dig till faktumet att du är på god väg att bli ekonomisk oberoende?

  Ett toppenbeslut att du började blogga igen!

  ReplyDelete
 9. Jag tänker inte så mycket på nuvarande läge utan det är fullt fokus på att jobba på, investera klokt och spara hårt tills jag har 10 miljoner.

  ReplyDelete
 10. Det var några år sen jag tittade in här på bloggen. Bra gjort!

  ReplyDelete
 11. Anonymous5:36 PM

  Hej,
  Ist för att dina pengar ska ligga på sparkonto och inkassera 2% per år, vore det inte enklare att nå ditt mål genom att lägga ut mer på börsen? Jag tänker i form av breda indexfonder. En avkastning på närmre 8%, som börsen presterat i snitt, lär göra ditt jobb väldigt mycket enklare.

  ReplyDelete