Friday, September 20, 2013

Nu är man sjukt säljsugen!

Bara 1,5% uppgång kvar tills jag säljer resten av mina svenska aktier och fonder. Hoppas verkligen att det går upp lite nästa vecka så det kan bli klart.

Behåller tillväxtmarknadsfonderna där jag tror vi kan ha en fin höst och vinter framför oss. Inledde ju ett mindre månadssparande i Ryssland i början av sommaren som nu gått upp en del sista veckorna. Tanken med Ryssland är att köpa fram till index 1500 och sen sälja vid index 2000. Trodde jag skulle hinna köpa rätt många månader, men redan nu är vi rätt nära 1500. Följer planen så får vi se om köpet i sept blir sista i Ryssland eller om det stannar av och jag hinner med fler köp där.

15 comments:

 1. Tobbe5:48 PM

  Vad baserar du ditt sälj på?

  ReplyDelete
 2. Inget mer än jag följer den långsiktiga planen och att det gått upp under flera år. Kan mycket väl gå upp 20-30% till. Jag har ingen aning.

  ReplyDelete
 3. Jag har personligen svårt att förstå de som säljer av en sådan anledning, Börsen kan likväl fortsätta upp i 1-2 år som att den toppar ut under hösten. Tror inte det är lönsamt i längden att försöka sälja på toppen utan jag hade inväntat någon form av säljsignal, svaghet och inte gått enbart på att nu har börsen stigit x% så den borde nu falla. Men men - blir intressant att följa din handel över tid.

  Vad är det förresten som får dig att tro mer på tillväxtmarknaderna än Sverige?

  -cmj
  Trading the OMX

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:05 PM

  Är väl inte konstigt att sälja när P/E stigit och sen köpa när den sjunkit?

  ReplyDelete
 5. C.M.J: Tron på tillväxtmarknadsfonderna bygger jag på samma ovetenskapliga grund. Dvs att de har gått sämre och jag har mindre vinst att plocka hem.

  Tror man kan plocka 30-40 ganska enkla % vid varje längre uppgång om man inväntar en nedgång på 20% och sen köper så mycket man kan varje månad under ett par år och sen säljer och tar hem vinsten i 1-3 olika etapper.

  Men vet att köp och behåll är en mycket bra strategi också. Ju större kapital jag får desto mer kommer jag gå över till den strategin och leta utdelning mer än kursuppgång. Troligtvis redan i nästa omgång när jag ska in med runt 2 miljoner efter nästa nedgång.

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:10 PM

  Ensam är inte stark

  Kul blogg, tycker om att spara precis som du och tyckte om tanken att vara "miljonär" bara något år efter man var klar med studierna och det lyckades jag med.

  Fick ihop 1 miljon ca 2 år efter studierna var klara, vid 24 års ålder tack vare ett välbetalt jobb utomlands. Nu är jag tillbaks i Sverige, snart 25 år, träffade kärleken och förstod att enklaste sättet att bli dollar miljonär innan 40 är att vara gift och ha en gemensam kontrollerad ekonomi. Vi har netto ut ca 50k i månaden, lever gott och sparar 35 000k i månaden. Vi investerar alla pengar i bostäder, köpt en i Sverige och en i kina. vi har 1,9 miljoner i kapital tillsammans nu (25 och 28 åring) som vi har sparat ihop tillsammans. Nu sparar vi ihop handpenning för att köpa en tredje lägenhet. Beräknar vara dollarmiljonär vid 34 års ålder och första barnet är på gång just nu :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:35 PM

  Hej, jag heter Malin och skriver för Compricer. Vi har precis presenterat ett antal finalister i vår blog award och en av dessa bloggarna är din! :)

  Här kan du kika in på tävligssidan: http://www.compricer.se/blog-awards/

  Stort lycka till i tävlingen! : )

  /Malin

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:53 AM

  Vilket index och vilken notering är det väntar på för försäljning i Sverige? Du överväger inte att dela upp dina försäljningar ytterligare. Det är ju t ex tänkbart att du säljer häften igen nu och sedan hälften igen om det går upp till nästa trappnivå?
  Apropå nyköp i Ryssland, vilka övriga index kikar du på och vilka nivåer har du som köpsignaler?

  Jag skulle gärna läsa om din vardag och ditt sparande igen om börjar skriva igen.

  /M

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:40 PM

  Hello, snälla börja skriva igen.

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:53 AM

  Har du följt din strategi och sålt nu?

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:50 AM

  Håller med föregående talare. Nu är det dags att du berättar om och när du sålde.

  ReplyDelete
 12. Anonymous9:43 AM

  www.goldentowns.com?i=82322 Nytt spel där man kan tjäna riktiga pengar genom att sälja resurser ingame.

  ReplyDelete
 13. Anonymous9:35 PM

  Nu är det dags att uppdatera sajten. Börjar lukta rädsla för att du inte vågat följa din strategi...

  ReplyDelete
 14. Ber om ursäkt för dåligt med uppdateringar. Men har sålt nu som framgår av senaste inlägget.

  ReplyDelete