Friday, December 20, 2013

95% likvid

Nu har jag sålt nästan allt. Det enda som återstår är en del Rysslandsfonder som jag tänker behålla till RTS står i 2000 (drygt 30% upp från dagens kurs). För resten av kapitalet som nu ligger på några olika högräntekonton är det bara att invänta nedgången och sen börja pumpa in pengarna i svenska aktier och indexfonder igen. Har varit en fin resa upp senaste åren där jag sålde hälften i våras (till ca 10% lägre kurs än idag) och sista halvan nu i två omgångar i december.

Att allt känns så bra på börsen nu tycker jag inte är något problem. Snarare tvärt om. Klar säljsignal.

Ska bli kul att börja köpa tillbaka när svenska börsen gått ner 20% från framtida topp. Då köper jag Avanza Zero för 50.000 i månaden. Går det ner 25% blir det 50.000 i veckan och vid minus 30% från toppen köper jag för maxbeloppet 25.000 per dag tills jag är fullinvesterad igen.

Tror mer och mer på att fokusera på en svensk indexfond istället för att krångla med enskilda aktier och utländska fonder. Att köpa svenskt index efter en nergång på 20-30% känns som ett säkert sätt att kunna plocka 50-100% inom max 4 år. Eller så har jag bara haft tur när jag gjort det 2 gånger sen bloggens start.

11 comments:

 1. Anonymous8:42 AM

  Har du något bra exempel på högräntekonto?

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:04 PM

  Lycka till.

  ReplyDelete
 3. Santander har bra ränta nu https://www.santander.se/Privat/Sidor/spara.aspx

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:53 PM

  Låter som en bra idé. Jag hade funderat i liknande banor om jag hade lika mycket pengar som dig. Hur mycket är du uppe i nu? För min del blir det mer löpande investerande. Kommer kanske att försöka pricka in bättre när jag passerar en miljon.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:47 AM

  Tack för att du fortsätter skriva. Lycka till!

  ReplyDelete
 6. Anonymous2:40 PM

  Tack för en bra blogg. Varför tror du börsen kommer dyka närmsta tiden?

  ReplyDelete
 7. Player9:31 AM

  I teorin har du rätt. Du säljer när du anser att börsen är fullvärderad och inväntar sedan fallet för att köpa tillbaka på lägre nivåer.

  Frågan är dock Hur vi vet att den är fullvärderad och vad som är en låg nivå. Om jag hade lika mycket is i magen som du så hade jag försökt mig på något liknande, men sanningen att säga så ligger jag kvar. Det jag gör är att sluta köpa aktier och istället hamstra likvider. På så vis missar jag varken upp eller nedgång, med allt vad det innebär + att jag får utdelningar från innehaven.

  Det bästa är kanske om man säljer av lite grann och sedan bygger upp likvider för nedgången. Vad vet jag :)

  ReplyDelete
 8. Anonymous4:03 PM

  Om svenska börsen skulle stiga låt säga 50 procent till innan den sjunker 20-30%. Då köper du ju till minst 20 procent dyrare kurs än dagens nivå. Hur tänker du kring det?

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:03 AM

  Tack för en mycket bra blogg fortsätt skriva och gärna lite snål/spar tips , mattips :)

  ReplyDelete
 10. Krösus12:49 AM

  Hej miljonären,

  Läst igenom hela din blogg följt den sen 2010.
  Tror starkt på din filosofi att investera i indexfond efter nedgång och kommer göra samma sak vid nästa ras. Var fattig 2011 men har sparat ihop 600000 kr nu på hårt enträget arbete att byta till mig en blivande bostadsrätt i 08-land netto 0.5 miljon vinst. Inte bara aktier man kan bli rik på=)

  nåja, min fråga var en undran varför du har likvid i högränte sparkonto och inte korta räntefonder som i dagsläget ger något högre avkastning. Ser du någon risk med såna fonder eller, nyfiken...Har själv mitt kapital på hoist bank men funderar på köpa räntefond

  ReplyDelete
 11. Varför satsar du inte på Atlant Stability eller Catella Avkastning där du kan få lätt 3,5% i ett ISK konto istället för högräntekonto. PÅ ett sparbankskonto för du ju 2,3*0,7=1,6% netto.

  ReplyDelete