Tuesday, June 18, 2013

Livstecken

Inser att jag varit dålig på att uppdatera bloggen. Kom kanske aldrig igång tillräckligt med bloggandet efter min comeback så det har mer eller mindre fallit i glömska. Men här kommer ett litet livstecken...

Jag blir inte riktigt klok på börsen och vart den är på väg, men så är det väl för de flesta. Svenska börsen ligger några procent under där jag sålde rätt mycket för några månader sen. Men inga stora förändringar på några månaders sikt även om det rör sig rätt mycket upp och ner under vissa veckor.

Jag har ju inte fört in något månadssparande alls i aktiemarknaden sen årsskiftet, vilket tillsammans med försäljningen av aktier och fonder gör att jag börjar få rätt mycket likvida medel. Har inte amorterat så mycket på lägenhetslånet då jag har nästan samma ränta på mitt sparande som på lånet. Inget problem i sig med likvider då det kommer bli fint att stoppa in i börsen vid nästa större nedgång. Men har idag bestämt att av månadens 22.000 kr i sparande kommer jag spara 5.000 i en Rysslandsfond från och med denna månad. Ryssland har gått dåligt en längre tid, och kan säkert göra det ett bra tag till, men det är inga problem, uppgången får gärna vänta ett år eller två så jag hinner få in lite mer kapital där.

4 comments:

 1. Alltid kul att se dig skriva igen! Hoppas allt är bra med dig. Du är en riktig inspiration för många av oss!

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:45 AM

  Verkligen roligt att följa din blogg, tack! Har du i favoriter och kikar in någon gång i veckan efter nya uppdateringar. Angående Rysslandfond, hur ser du på avgifterna då du inte ränknar med en snar uppgång. Är det inte bättre att spara dessa "Rysslandpengar" på fasträntekonto tills kursen börjar röra sig uppåt? Hälsningar Martin

  ReplyDelete
 3. Anonym: Ja avgifterna är ju ett problem. Men problemet med fasträntekonto och sen försöka få in pengarna "när kursen börjar röra sig uppåt" är ju att veta när man ska köpa. Om det går upp 5% i månaden två månader i rad så kanske man tror att vändningen är här. Men vad gör man då om det backar 5% månaden efter? Säljer igen? Tror helt enkelt det är för svårt att tajma. Ryssland i nuläget är ett typiskt månadssparande för mig.

  ReplyDelete
 4. Har precis hittat tillbaka hit, läste din blogg för några år sedan.

  //Mia

  ReplyDelete