Thursday, June 20, 2013

Köpsugen

Avanza Zero står i ungefär samma som när jag sålde för några månader sen. Ändå känns det superbilligt nu efter senaste månadens nergång. Men jag står emot köpsuget och håller mig till grundstrategin. Index är ju fortfarande nästan 10% upp i år inkl utdelningar. Vilket är rätt mycket på ett halvår. Går det ner 5-6% till kommer det dock bli ett helvete att stå emot köpsuget. Är ju shopoholic när det kommer till aktier och fonder.

6 comments:

 1. Du har aldrig tänkt på att börja utdelningsinvestera á la Dividendmantra.com?

  ReplyDelete
 2. Väldigt kul att läsa lite inlägg igen från dig. Hoppas du börjar uppdatera mer flitigt nu kring hur du tänker med börs-köp!

  ReplyDelete
 3. Hej,

  Vilken eller vilka Rysslandfonder brukar du investera i?

  Vid vilka indexnivåer brukar du vanligtvis fylla på Avanza Zero?

  Roligt att du skriver igen!

  ReplyDelete
 4. Chrimatistikos: Jo egentligen är det lite av grundtanken i en ganska stor del av investeringarna. Och på sikt kommer det bli allt svårara att kliva ut och in i börsen, och då kommer utdelningsaktier som jag köper, behåller och återinvesterar utdelningen i vara grunden. Men än så länge försöker jag tajma lite av de största dragen och köpa och sälja när börsen gått väldigt bra eller väldigt dåligt en längre sammanhängande period.

  Christoffer: Har kört på lite olika Rysslandsfonder. Just nu kör jag mest med East Capital Rysslandsfonden.

  Har fyllt på Avanza Zero kontinuerligt i flera år fram till årsskiftet 2012/2013. Dvs upp till runt 1100 i index. Då slutade jag köpa. Sen sålde jag i våras runt 1200. Tanken har ju varit att att köpa igen när börsen gått ner 20% från toppen vilket skulle innebära runt index 1000 om det fortsätter ner nu och noteringen strax över 1250 blev toppen för denna gång.

  ReplyDelete
 5. Det rör sig nog upp och ner 10% i år. Precis som du så köper jag gärna ordentligt om vi får en sättning som 2011. Lycka till :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:49 PM

  Kolla in ShaMaran Petroleum Corp om du inte redan gjort det kan vara en snabb vinst nästa vecka.

  Du avgör själv.

  ReplyDelete