Saturday, September 19, 2009

Frågestund

Här kommer lite försök till svar från en nybliven miljonär på era frågor

Hur kommer ditt liv förändras efter att du uppnått första målet?Kommer du unna dig mer nu och dra ner på takten eller köra på som vanligt? Tack för väldigt intressant läsning.
Det kommer inte förändras så mycket tror jag. Generellt sett kommer ju investeringarna bli viktigare än sparandet när jag ska gå från 1 till 10 miljoner jämfört med när jag skulle gå från 0 till 1. Men det blir ju en långsam förändring. Inget dramatiskt som kommer hända närmaste månaderna.

Hur mycket pengar har bloggen dragit in?
Ganska lite. Skulle tro någonstans runt 5000 kr sen jag började med annonser. Har blivit lite ond cirkel då jag märkt att annonserna gett mindre och mindre och därför inte ansett mig ha tid att lägga alltför mycket kraft på bloggen vilket säkert bidragit till att jag tjänat ännu mindre på annonserna och därmed gjort ännu färra inlägg.

Kommer du öppna en ny blogg för att nå 10 mille?Vad tror du om guld som förespråkas av Kiyosaki?
Skulle jag få ett erbjudande om någon som ville att jag bloggar på deras hemsida mot en fast ersättning är jag intresserad. Blir ju lite ny intriktning nu i framtiden med mer investering och mindre sparande vilket borde kunna passa vissa företag. Tror inte på guld om man vill ha en investering som över tid ger klart bättre avkastning än inflationen. Men är ingen guldexpert så jag kan säkert ha fel.

När du nu nått en miljon som hela tiden varit ditt mål, känns det som du trodde att det skulle kännas eller känner du dig besvilen på känslan att avra miljonär.
Älskar känslan av att vara miljonär. Är bättre än jag vågat drömma om!

Om Du hade 100 miljoner, vad skulle Du göra för pengarna, vart skulle Du leva, vad skulle Du köpa och hur skulle Ditt liv se ut?
Jag skulle bo i något varmt land med min sambo i en lägenhet på 100 kvadrat samt egen pool. Skulle driva ett företag som krävde 1-2 timmars jobb per dag från min sida samt yngre driven kollega som jobbar heltid hemma i Sverige. Skulle träna 3 timmar per dag med de bästa personliga tränarna inom olika områden som går att köpa för pengar. Skulle bo 2 månader per år i norra italien och träna längdskidor "på heltid" inför Vasaloppet som jag skulle komma placering topp 100 på.

Lova att fira med oxfilé och ett gott rödvin med din flickvän för att ha nått delmål nr 1.
Blir färskpastakuddar (ca 20 kr) samt köttbullar (ca 10 kr) till middag idag. Kommer även köra en avocado i salladen vilket drar upp priset med nästan 10 kr bara för grönsakerna. Till det kommer vi dricka mineralvatten istället för kranvatten. Middagen blir ungefär 3 gånger dyrare än normalt vilket känns som en rimlig nivå.

Grattis! Men varför stänga bloggen efter delmål ett? Har du tröttnat på att blogga? Nu tar vi sats mot nästa mål, 3 miljoner innan 35 år.
Det här var en "sparblogg" i syfte att nå 1 miljon, öka min motivation samt visa att alla kan bli miljonärer på under 5 år. Inte omöjligt att det kan bli en ny blogg mot delmål 2. Men då måste den bära sig ekonomiskt. Vill i så fall skriva minst 2 inlägg i veckan och det orkar jag inte utan ekonomisk vinning som motsvarar arbetsinsatsen.

Förstår om du tröttnat på bloggen lite, men det skulle vara kul med en uppdatering antingen när du når 2, 3, 4.. miljoner, alternativt en gång per år. Bara för att få veta hur det går. :-)
Se svaret ovan. Är själv lite trött på en blogg som bara uppdateras 1 gång i månaden. Men vi får se hur framtiden ser ut.

Jag undrar kring hur din syn på pengar förändrats under de här åren. Mer riskbenägen nu än när du startade? 10.000 kr är ju en mindre summa för dig nu, känns det mer avslappnat att satsa så mycket pengar, eller ligger du sömnlös när börsen svänger? :)
Varken min syn på pengar eller riskbenägenhet tycker jag har förändrats speciellt. Har vant mig vid att leva snålt och lever billigare nu än för 7-8 år sen trots att jag tjänar mer än dubbelt och har mer än 10 gånger mer pengar. Ren vanesak. Angående börsen så bryr jag mig inte mycket. Går börsen ner 50% någon mer gång de närmaste 5 åren kommer jag återigen låna pengar för att investera på den låga nivån. Samt att jag månadssparar varje månad vilket gör att nergångar och uppgångar under vissa perioder spelar mindre roll på 5-10 års sikt. Men visst är det kul när börsen går bra som den gjort på slutet och förmögenheten ökat med 50-100.000 i månaden.

Hur kom du in på sparaspåret och vad utgjorde starten för ditt sparade? Någon speciell händelse som fick dig att starta sparandet?
Har alltid sparat lite och haft bra koll på mina pengar. Men fastnade för det helt enkelt och började spara mer och mer. Antar att det passar vissa precis som vissa som börjar med golf eller flugfiske blir besatta medan andra nöjer sig med att spela 3 rundor golf på säsong (eller spara 200 kr i månaden till pensionen). Det här med att spara och bli rik visade sig vara min grej helt enkelt...

Är du fortfarande ihop med flickvännen?
JA!

Sedan du startade bloggen har du gått plus eller minus på din portfölj?
Helt klart +. Starkt bidragande till det var beslutet var att låna pengar för att köpa aktier nästan exakt på botten förra hösten. Samt att jag månadssparade stor del i räntefonder under en period när börsen stod ganska högt. Pengar jag sen kunde flytta över till aktiefonder/aktier när börsen var billigare.

Har du någon ev latent skatteskuld utifall du skulle realisera dina värden i din 1,000,000 portfölj? (lägenheten, aktier, fonder)
Ja har en värdeökning på lägenheten som enligt månadsrapportens värde ligger på ca 100.000 kr för min andel. Aktierna och fonderna ligger till största delen i kapitalförsäkring.

Under tiden om du har haft det här målet, hur har du hanterat presenter/julklappar till flickvännen och familjen? Jag brukar undanbe mig att få presenter för att då känner jag mig tvingad att köpa tillbaka. Och det blir ganska mycket per år. Speciellt om man som dig bara lever på 4,000 per månad. Då är ju varje hundring värd mycket. Hur har du hanterat det?
Har försökt minimera detta. Har kanske lagt 1000 kr per år på presenter totalt sett.

Sparar din tjej seriöst som dig?
Nix, så hon kommer leva på mina pengar om 10 år.

Har du några vänner som du umgås med utanför jobbet? Om du har det hur hanterar du när dom vill gå ut och äta, gå på bio, ta en fika eller något annat som kostar pengar. Tröttnar inte dom på dig?Om du har vänner vad gör du med dom?
Umgås med mina vänner på annat sätt än äta utemiddagar och gå på bio. Vi umås hemma, spelar spel, motionerar tillsammans. Visst har det hänt att jag träffat kompisar på ett café men 40 kr i kvartalet på fika klarar min budget. Har aldrig upplevt det som ett problem. Vissa vet om hur jag sparar andra har jag lyckats umgås med på annat sätt ändå utan att gå in på min privatekonomi.

Varför behöver du 10 miljoner? Din plan var att leva på avkastningen på dom om jag fattade det rätt. Men du har inte tänkt att skaffa barn. Och om du inte har några barn då behöver du inte lämna några pengar efter dig när du dör.Om vi säger att du blir 90 år. Och du slutar jobba när du är 40 år. Dvs, 50 år du behöver ha pengar för att klara dig. Istället för att bara leva på avkastningen av dina pengar så kan du räkna med att du tar ut en liten del av ditt kapital så att när du blir 90 så är allt borta. Då kommer det krävas mycket mindre pengar än dom 10 miljoner du behöver.Ex, har du fem miljoner och har femtio år att använda upp dom pengarna på innebär det att om du tar ut en lika stor del varje månad så får du ut 8,333:- i månaden! Och då har jag inte ens räknat med avkastningen du kommer att få på dom pengarna, vilket kommer vara enormt mycket under femtio år. Visserligen så sjunker den såklart ju mer pengar du behöver.Satt själv och räknade på det och tror att man bara behöver runt 2-2,500,000 miljoner för att klara sig och få en "normal" lön under femtio år om du räknar med avkastningen och att pengarna är slut efter perioden. Nu vart det långt det här, men varför är ditt mål 10 miljoner?
Du glömmer en viktig faktor som är inflationen. När jag är 65 år är risken stor att en dagisfröken tjänar 125.000 i månaden. Då kommer man inte långt på avkastningen från 2 miljoner som dessutom minskar varje månad pga att man lever av själva kapitalet och inte avkastningen.

Vad är det som ska hända när du har fått ihop dom 10 miljonerna som inte händer redan i ditt liv?Grattis miljonären! Härligt att du har klarat ditt mål och att ha en miljon i tillgångar är en mycket bra start på livet. Men glöm inte att pengarna är bara ett verktyg för kunna göra det man vill och drömmer om. Att ha pengar bara för att ha pengar är i sig inget mål. Bara om du kan använda dom till det du drömmer om.
Bara den lyckan jag kände när jag kom över 1 miljon har gjort varje dag av blodpudding och kranvatten till värt det. Det är främst friheten jag vill åt att inte behöva oroa mig för pengar någon mer gång i framtiden. Redan nu skulle jag klara mig 15 år utan att dra in en enda krona. Inte många i min ålder som har den tryggheten vilket jag tycker är väldigt skönt, inte minst om det blåser snålt på arbetsmarknaden under vissa perioder.

Det skulle vara intressant och veta hur det känns nu, hur du tänker lägga upp din strategi. Kommer du fortsätta som du gjort eller köra på aggresivare. Har du tänkt att jobba kvar på ditt jobb tills du når 10 miljoner?
För tillfället har jag inga planer på att öka aggressiviteten i mina investeringar. Snarare tvärt om att ta hem lite vinster och flytta över till räntefonder under hösten om uppgången fortsätter en bit till (dock mindre del, huvuddelen kommer ligga kvar i aktiemarknaden i många år framöver). Vet inte vad som händer i framtiden angående jobb. Men för tillfället har jag inga planer på att sluta eller byta jobb. Måste dock börja tjäna betydligt mer pengar (som anställd eller företagere) om några år för att det ska bli riktig fart mot 10 miljoner.

Känner du att du lever "snålt"? Eller har sparsamheten blivit en livsstil? Du har ju t.ex. beskrivit dona ganska spartanska måltider.
Äter man 500 måltider i rad där ingen kostar över 10 kr så kan jag lova att man inte tänker så mycket på att måltid 501 är billig. Så det har helt klart blivit en livsstil.

Vad ska du göra när du nått 10 miljoner, leva annorlunda, sluta jobba? Helt enkelt, vad är ditt större övergipande mål här i livet, när du har fått ihop de pengar du vill?
Målet är friheten att kunna jobba om jag vill och skita i att jobba om jag vill det.

Hur många kronor av miljonen har du sparat ihop och hur mycket har du fått ihop genom värdestegring?
Grovt räknat sparat 700.000 och värdestegring 350.000

44 comments:

 1. Anonymous10:47 AM

  bra gjort! låt mig vara den första att gratulera, är det där bloggens sista inlägg?

  ReplyDelete
 2. Tack för svaren! Dock tror jag fortfarande du inte behöver tio miljoner för att leva det livet du vill leva när du blir fyrtio år. Räcker nog med mycket mindre. Så om du du inte når upp till tio miljoner och bara kommer halvvägs när du är fyrtio så är det nog lugnt allifall.

  Du får komma tillbaka hit rapportera om 10-12 år hur det har gått. Ha det bra mannen och lycka till med livet och ekonomin och tjejen.

  ReplyDelete
 3. Föresten, började läsa den här bloggen när du startade den. Och för ett år sedan bestämde jag mig efter att du hade inspirerat mig att försöka jag också få ihop en miljon innan jag vart 30. Jag tror vi är i samma ålder. Jag är född -81 i oktober så har drygt två år kvar.

  Månad Kapital Mål Totalt Kapital:
  Start: 100,000.00 kr 100,000.00 kr
  June 2008 122,500.00 kr 134,651.00 kr
  July 2008 145,000.00 kr 196,991.00 kr
  August 2008 167,500.00 kr 292,760.00 kr
  September 2008 190,000.00 kr 293,688.00 kr
  October 2008 212,500.00 kr 254,475.00 kr
  November 2008 235,000.00 kr 303,119.00 kr
  December 2008 257,500.00 kr 308,982.00 kr
  January 2009 280,000.00 kr 310,140.00 kr
  February 2009 302,500.00 kr 295,280.00 kr
  March 2009 325,000.00 kr 262,444.00 kr
  April 2009 347,500.00 kr 365,999.00 kr
  May 2009 370,000.00 kr 370,789.00 kr
  June 2009 392,500.00 kr 362,311.00 kr
  July 2009 415,000.00 kr 344,675.00 kr
  August 2009 437,500.00 kr 326,575.00 kr
  September 2009 460,000.00 kr
  October 2009 482,500.00 kr
  November 2009 505,000.00 kr
  December 2009 527,500.00 kr
  January 2010 550,000.00 kr
  February 2010 572,500.00 kr
  March 2010 595,000.00 kr
  April 2010 617,500.00 kr
  May 2010 640,000.00 kr
  June 2010 662,500.00 kr
  July 2010 685,000.00 kr
  August 2010 707,500.00 kr
  September 2010 730,000.00 kr
  October 2010 752,500.00 kr
  November 2010 775,000.00 kr
  December 2010 797,500.00 kr
  January 2011 820,000.00 kr
  February 2011 842,500.00 kr
  March 2011 865,000.00 kr
  April 2011 887,500.00 kr
  May 2011 910,000.00 kr
  June 2011 932,500.00 kr
  July 2011 955,000.00 kr
  August 2011 977,500.00 kr
  September 2011 1,000,000.00 kr

  Jag ligger efter tidsschemat med runt 100,000:- men det tror jag att jag kan jobba ikapp. Min månadsinkomst variera rätt så kraftigt mellan månaderna men jag vill tacka dig för att du har inspirerat mig till att börja spara och investera. Om jag inte hade läst den här bloggen hade jag nog bränt alla pengarna som vanligt som jag hade fått in. Nu har jag istället lite över 300,000 och cirka två år på mig att få ihop en miljon. Det känns grymt skönt. Och jag förstår din känsla nu när du har fått ihop miljonen. Måste vara grymt. Jag längtar redan. Men måste ta mig i kragen och jobba hårdare och spara mera och slösa mindre. Nu ska jag rycka upp mig! Tack mannen och ha det bäst.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:49 PM

  Grattis miljonaren!

  Hoppas du skamtar om maten. Vet att andra varit upprorda over hur extremt du snalar ibland men det har tar nog priset - inte kunna spendera mer an 30 spann pa maltiden som firar att du blivit rik och varit nagot du kampat for i flera ar... Jeeesus, san't beteende far mig att tro att du tyvarr aldrig kommer njuta av dina miljoner.

  ReplyDelete
 5. Pjotr8:51 PM

  Med en 15% korrektion på börsen inom kort, inte på något sätt omöjligt, ger en förändring av din total till ca 930 000.

  Kommer du att återuppta bloggandet i så fall?

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:50 PM

  "Med en 15% korrektion på börsen inom kort, inte på något sätt omöjligt, ger en förändring av din total till ca 930 000.

  Kommer du att återuppta bloggandet i så fall?"

  Lol

  ReplyDelete
 7. Anonymous4:47 AM

  Jag tycker faktiskt Du ska fortsätta uppdatera tills Du har 1 miljon på banken efter skulder och reavinstskatter. Du har ju dessutom en latent reavinstskatt på Din lägenhet så jag tycker det känns lite för tidigt att kalla sig miljonär redan nu.

  Och kom ihåg att inte nämna för folk i verkliga livet att Du är miljonär för då kommer Du bli bespottad och trakasserad av alla och önska att Du vore fattig igen.

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:28 PM

  Hoppas du startar upp en ny blogg - vill följa hela din väg!

  Annars önskar jag dig lycka till och tack för denna tiden

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:37 AM

  Vill bara påpeka att den som skrivit under mitt alias 4.47 AM inte är jag utan någon tragisk människa som utger sig för att vara jag. Jag tycker i allra högsta grad att Du har uppnått Ditt mål och är glad för Din skull.

  //Spaniard

  ReplyDelete
 10. Man får väl gratulera då! Måste kännas grymt att vara så oberoende. Även om jag tycker att du är fullkomligt tokig ibland, måste jag medge att du inspirerat mig att leva lite snålare och spara mer de senaste åren. Jag har följt din strävan ganska länge.. Fundera nu på vad du kan använda dina tillgångar och erfarenheter till i ett större perspektiv. Du kan hjälpa andra, och med ditt nya epitet kommer ett ansvar. Inte bara gentemot dig själv.

  ReplyDelete
 11. Martin S2:54 PM

  Ett hjärtligt grattis till din miljon. Vill passa på att tacka dig och önska dig lycka till med framtida mål. Utan din blogg hade jag förmodligen inte intresserat mig för sparande och aktier. Jag var en sådan som levde för dagen och älskade att shoppa prylar på Siba och inte en krona kvar av lönen den 25:e. Nu är det likadant men skillnaden är att för mycket pengar går in i aktiedepån. Du har inspirerat mig, TACK.

  ReplyDelete
 12. Anonymous9:04 PM

  Ignorera skojaren som skrev 11:37 AM. Någon avundsjuk medelsvensson som försöker svärta ned mitt namn. Det stämmer dock att jag tycker att Du har nått målet Du satt upp och att jag är glad för Din skull, men jag tycker alltså att Du borde sätta ett nytt mål som jag beskrev tidigare, på vägen mot Ditt slutgiltiga mål, detta för att hålla motivationen uppe.

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 13. Anonymous9:01 AM

  Kanske inte någon tillfällighet att det är just Spaniard som blir "skämtad" med. Inget irriterar så mycket som andras framgång...

  ReplyDelete
 14. Anonymous10:07 AM

  Det gör inget- jag är van. Jag skulle aldrig kalla någon för "avundsjuk medelsvensson". Jag värderar inte människor efter hur mycket pengar dom har på banken.

  Den som skrivit under min signatur 4.47 AM och nu senast 11.37 AM behöver växa lite som människa. Det kommer med åren.

  Tycker det är tråkigt att det som är en avskedssträng nyttjas på fel sätt. Så därför skriver jag ett sista inlägg. Alla kommande inlägg med mitt alias är falska.

  Jag är imponerad över "miljonärens" målmedvetna satsning och målgång. Särskilt med tanke på den blygsamma ålder som Du uppnått detta vid. Pengar är inte allt, men den som säger att pengar inte är viktiga ljuger- framför allt för sig själv.

  Människor som sätter upp mål och envist ser till att uppfylla dem förtjänar respekt, och Du har förtjänat min. Framför allt önskar jag Dig och alla andra som följt Din resa lycka till i fortsättningen. Det har varit fantastiskt intressant och inspirerande att följa.

  Lev väl allihopa!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 15. Anonymous3:32 PM

  Stort grattis!
  Det har varit ett nöje att följa din väg till en miljon.
  "worth waiting for"....

  ReplyDelete
 16. Anonymous4:26 PM

  Jag kan bara hålla med det mesta av det som skrevs av den person som skrev det sista inlägget i mitt namn. Jag förstår inte varför man gör sig besväret att använda mitt namn när man ändå skriver sådant jag själv skulle ha kunnat skriva. Att sedan försöka "vinna" genom att skriva att alla följande inlägg i mitt namn är falska visar vilken mognadsnivå skojaren ligger på. Den dagen Du mognat och ångrar Dig godtar jag Din ursäkt.
  På en punkt har Du rätt, för detta blir mitt sista inlägg i denna fars.

  Lev väl!

  //Spaniard

  ReplyDelete
 17. Anonymous7:45 PM

  moget

  ReplyDelete
 18. Johan9:46 AM

  4.26 P.M du borde uppsöka psykdoktor - du verkar vara en riktigt otrevlig typ

  usch

  ReplyDelete
 19. Anonymous10:44 AM

  Äh låt han va, han e bara en bitter nolla

  lol

  ReplyDelete
 20. Anonymous1:34 PM

  Skit i honom. Övertala nu miljonären att fortsätta skriva istället.

  ReplyDelete
 21. Anonymous9:54 PM

  Jag tycker inte vi behöver övertyga miljonären. Det är upp till miljonären att skriva vidare på denna utsökta block.

  Pär Mårtensson

  ReplyDelete
 22. Anonymous11:47 PM

  Johan du verkar vara fejkspaniarden. Moget.

  ReplyDelete
 23. Anonymous2:44 PM

  Färgen på texten har betydelse för hur lättläst texten är, det viktigaste är att texten har en färg som bryter tydligt mot bakgrunden (t ex svart mot vit bakgrund).

  ReplyDelete
 24. Anonymous2:45 PM

  Vill också passa på att tacka för en intressant blog. Blev själv miljonär (c:a 9 miljoner) för tre år sedan när jag sålde mitt företag som jag kämpat dag och natt med i sex år. Känslan av att veta att jag i princip inte behöver jobba om jag inte vill är ett i pricip konstant lyckorus som jag absolut tycker att du skall fortsätta att sträva mot. Stort lycka till och som alla andra hoppas jag att du firar miljonen med åtmistone en dyr dag och njuter rejält av din insats (t.om elitidrottsmän som vunnit VM tar en vilodag dagen efter)

  ReplyDelete
 25. Jag instämmer i alla grattis och tack! Du har varit en inspirationskälla för oss alla!
  MVH svenskmillionaire

  ReplyDelete
 26. Grattis! Skrattade gott åt "Sparar din tjej seriöst som dig?
  Nix, så hon kommer leva på mina pengar om 10 år."

  Skulle jag aldrig tillåta. Jag delar gärna med mig av allt, men jag vill att min respektive i alla fall gör något för att bidraga till vårt leverne. Fast det kanske du anser att hon gjort bara genom att stå ut med din spar-iver?

  ReplyDelete
 27. Du förtjänar stor respekt Miljonären. Du satte upp ett mål och lyckades med det, och nu gäller det att inte gnistan försvinner på vägen mot de 10. Jag tror att en fortsättning på bloggen i en eller annan form skulle hjälpa dig att nå ditt mål, även om bloggtiden inte skulle generera 1000:-/månad rent konkret. Vill därför uppmuntra dig till fortsatt bloggande, inte minst för dina läsares skull. Tänk på all feedback du får från alla positiva kommentarer, och inte minst; all energi du får från alla belackare!

  Robert K is the shit, sälj lägenheten!! ;)

  ReplyDelete
 28. Grattis.
  Jag har följt bloggen med stort intresse av och till sen starten.

  ReplyDelete
 29. Anonymous2:12 PM

  verkar som om Kiyosaki hade rätt om GULD.. som vanligt

  ReplyDelete
 30. Grattis! Många svenskar borde ha dig som förebild (om än inte kopiera dig)!

  Du bör utan några större problem kunna dra in åtminstone 1 000 - 5 000 kr i månaden på din blogg (kanske betydligt mer än så) om du börjar blogga aktivt igen och har en faktiskt plan för hur du ska dra in pengar.

  ReplyDelete
 31. Anonymous10:26 AM

  Är bloggen officiellt död nu, eller kan vi vänta oss fler inlägg??

  ReplyDelete
 32. Grattis får man väl säga. Ska jag vara ärlig tror jag inte att du kommer att njuta av dina pengar, utan den tillfredställelse du känner är främst girighetens tillfredsställelse. Du skrev någon gång t.ex. att du skulle träna för de bästa personliga tränarna i världen när du nått ditt mål 10 miljoner.
  Skulle 1 timmas träning vara värt mer än du har sparat in på att äta spartanskt jämfört med att äta på restaurang varje dag en månads tid...

  En del saker du skriver får mig också att tro att du inte kommer att nå dina 10 miljoner.
  T.ex. om börsen faller 50% igen ska du låna pengar och gå in då. Livsfarligt. Den här gången lyckades du fånga den fallande kniven, men tro inte att du kommer lyckas upprepade gånger.

  ReplyDelete
 33. Joakim von Anka2:56 PM

  Grattis, är precis som du miljonär (ok, drygt miljonär.. inte långt kvar till 1.5 hehe) på gnetande och sparande.. Sparar dock inte på börsen utan i madrassen (läs:bankkonto).
  Har iofs enskild firma som drar in lite extra vid sidan om (men det tar ju skattmasen det mesta av jämfört med tjänstelönen) och tjänar rätt bra på jobbet. Mellan 10 och 20 i månaden brukar går till sparande.
  Lycka till på vägen mot 10 mil.. går allt bra är jag dig hack i häl (eller lite före) :-)

  ReplyDelete
 34. Intressant blogg!

  Ska sätta mig ner och läsa den lite närmare och titta igenom hur du gjort. Man blir givetvis sugen att genomföra något liknande, fast kanske inte med lika hård budget så man kan unna sig mer saker i vardagen...

  Grattis till miljonen, kul och se att du lyckats. Det är som det skrivs mycket om, vill man - så kan man! Lycka till i framtiden!

  ReplyDelete
 35. Nic; Du har ingen blogg där du beskriver din resa till miljonen?

  ReplyDelete
 36. GRATTIS!

  Du tänker dock fel om bloggen, vilket 99% av alla gör.

  Ett tips, läs boken Crush IT! Why Now Is The Time To Cash In On Your Passion skriven av Gary Vaynerchuk.

  ReplyDelete
 37. Den som spar han har. Tills inflationen pengarna tar

  ReplyDelete
 38. Anonymous4:48 PM

  men inte behöver man 1 eller 10miljoner för att kunna sluta jobba?
  allt beror på vilken standard man kan tänka sig.
  köper du en etta för 28.000kr och har en avgift på 1.600kr på den så kanske du max behöver en inkomst på 6.000kr/månad

  ReplyDelete
 39. Anonymous9:47 PM

  Kiyosakis senaste bok: http://www.e24.se/lifestyle/kultur/hittade-lyckan-pa-olika-vagar_1781393.e24. Kan det bli nobelpris i ekonomi till honom snart kanske?

  ReplyDelete
 40. Patrik12:39 PM

  Hur rik är du nu miljonären??

  ReplyDelete
 41. Grattis!
  Hoppas att du fortsätter blogga!

  ReplyDelete
 42. En fantastisk blogg att följa som jag direkt fastnade för jag hoppas att du kommer tillbaka i någon form hade varit kul att följa resan mot dom 10 jag antar att vägen dit är annorlunda då det månadsmässiga sparandet minskar i betydelse och goda investeringar krävs.Själv har jag nyss börjat en sparblogg fast målet är 100 kg silver istället.
  Hälsningar silversamlaren

  ReplyDelete
 43. Anonymous1:34 AM

  No matter what others say, I think it is still interesting and useful maybe necessary to improve some minor things

  ReplyDelete
 44. Anonymous3:00 AM

  Det var ju fånigt att du inte trodde på guld i september 2009. Den 19 september kostade 1 oz guld: 6960:- per ounce.

  "Idag" den 21 mars 2011 kostar guldet 8964:- per ounce. Dvs en ökning med 28,8% på 1,5 år. Det är ju ganska bra.

  ReplyDelete