Thursday, March 19, 2009

Månadsrapport

Bäst denna månad Nordea Ryssland och Mekonomen. Sämst Kungsleden.

Äntligen fått tid och kraft att jobba lite med firman, så kunde fakturera för första gången på ett par månader. Har också lyckats plocka ut 15 sparade semesterdagar som lön som kommer på mars-lönen. Har ännu ingen aning om hur mycket pengar det blir, men bör väl bli drygt en halv månadslön tycker man.

Lutar åt att jag kan göra ett aktieköp redan i slutet av mars/början av april. Får se hur mycket swedbank står i då. Som läget är nu är jag lite köpsugen där.

8 comments:

 1. Anonymous11:00 PM

  Ser grymt bra ut, när högkonjunkturen tar fart igen så har du en miljon på en gång.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:53 PM

  Lätt att säga men du skulle köpt Swedbank för två veckor sen.

  Kul med ett inlägg av dig iaf!

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:18 AM

  Vilka aktier har du nu i portföljen?
  Mvh

  ReplyDelete
 4. Jag har Mekonomen, SCA, Kungsleden och H&M i portföljen för tillfället.

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:42 AM

  Jag skulle köpa starbreeze om jag var du. De släpper sitt nya spel den 7e april i usa och 24e i europa. Senaste spelsläppet drog kursen upp från 0.3 kr till över 0.6.

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:05 PM

  Tjena Grabben.

  Har läst bloggen några gånger.

  Har några tips till dig.

  Jag tänkte samma sak som dig, att jag skulle bli miljonär innan 30, när jag var 18 år.

  Jag började med 8500 kr ( hade lånat 5000 ). Jobbade lite under ett antal och satsade alla pengar på börsen och blev miljonär efter fem år, dvs när jag var 23 år.

  Det första rådet är satsar man inte kan man inte vinna.

  Men det viktigaste är att behärska det man gör, dvs skall du satsa på börsen måste du var riktigt insatt, lär dig allt som finns om placeringar, vilket jag gjorde.

  Men det viktigaste är att man skall ha roligt,den dag man har levt kommer aldrig tillbaka.

  Ät det du vill, drick det du vill, res ditt du vill, med en sund människas sunda förnuft kan man inte "kasta " bort så mycket pengar på ovanstående saker, jag menar då att om du är sund i huvudet och har t.ex fyra kostymer eller fem par jeans så inser du värdet avv ytterligare ett par av dessa som ganska marginel och därmed avstår från konsumtion.


  Men spela t.ex aldrig bort pengar på gambling etc, det är ren idioti.

  Men till sist, pengar är bara ett verktyg, vistt hjälper det ganska mycket om man har pengar, men det viktigaste är att ha en bra utbildning, ett sunt förnuft och aldrig värdesätta pengar före andra människor.

  ReplyDelete
 7. Potee2:24 AM

  Tack för en bra blogg, men det hade varit roligt med lite fler inlägg..

  Det hade också varit roligt att veta hur bra dina fond/aktieköp varit hitentills. Ditt innehav växer ju hela tiden eftersom du månadsparar, men hur mycket har ditt innehav vuxit i värde? Anskaffningsvärde vs. Nuvärde?

  Best regards,

  ReplyDelete
 8. Bra blogg. Men varför, varför. varför har du med lägenhetens värde i "miljontabellen"? Någonstans ska du väl bo? Att realisera "lägenhetsvinsten" är svårt, då lägenhetens värde följer med bostadsmarknaden. Det ska vara att flyta till hyresrätt då - men det är ju tveksamt om det blir långsiktigt bra. Dessutom tillkommer då också reavinstskatt.

  ReplyDelete