Thursday, May 22, 2008

Nytt rekord i lyxfällan

Dagens lyxfällan slog ju alla rekord. En ensamstående kvinna utan barn som skulle snåla sig ur en gigantisk skatteskuld genom att sänka sina månatliga kostnader till 17.500 kr i månaden. Hur kan man stå där och på fullt allvar tycka det är en strikt budget som kommer bli svår att klara av?

Imorgon droppar lönen in. Har fått specen idag och det ser bra ut. Löneökning och retroaktiva ökningen för april också.

10 comments:

 1. Anonymous12:30 AM

  håller med-visst låter det sjukt. men ett misstag som du gör är att du tar upp lägenheten som en tillgång. Tänk efter ett tag så inser du att det faktiskt är en belastning som du spenderar pengar på att underhålla (utgifter) - dom pengarna skulle du kunna ha i en tillgång som istället genererar en passiv inkomst. Så lägenheten ska inte vara med i din sammanställning. (ps. läs boken 'rich dad poor dad', där förklaras det väldigt ingående, så kommer du nå ditt mål snabbare. Låt slantarna jobba för dig och inte tvärtom)

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:23 AM

  Tja tjejen må vara korkad men hade som sagt inkomster på nästan upp mot miljonen i ntäkter för hennes enskilda firma så det fanns gott om intänkter så att säga.

  Att alla inte har prioriteringar att äta havregrynsgröt, dricka vatten och sno frukt från jobbet det får man liksom acceptera. money makes the world go around.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:39 AM

  Missade det här avsnitet men hör ju hör att jag måste ju bara se det.!! Återkommer :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:57 AM

  Vi sparar alla olika, jag och min fru lever på min lön och sparar hennes. Vi har en månadsbudget på ca 25-30 tkr för utgifter och så sparar vi 15-20tkr vilket jag tyckr är väldigt bra. Visst skulle vi kunna leva snålare men varför??

  Jag är mycket imponerad av miljonären!!! Så det är ingen kritik av din teknik men det gäller att hitta sin egen takt. Det viktigaste är att det går åt rätt håll. Sen kan jag hålla med om att det är löjligt att tycka det är 'svårt' att leva på 17 000 som ensamstånede....om jag verkligen behövde skulle vi kunna leva två på mindre än så och då har vi både hus och bil.

  - OLin

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:16 PM

  Anonymous högst upp: Så du tycker med andra ord att miljonären ska flytta ut i ett tält i hagaparken? På vilket sätt blir man snabbare rikare på att tälta eftersom man kommer att få sparken från jobbet eftersom man inte kan sköta hygienen och sova ut vintertid då det är kallt i hagaparken vintertid. Läs boken One up on wall street så blir du rik snabbare!

  ReplyDelete
 6. Anonym 1.

  Om miljonären varit ett företag hade lägenheten räknats som en tillgång, skulden på den som en skuld, och kostnaderna för den som kostnader.

  Har svårt att se det som ett misstag?

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:38 PM

  Nu var väl avbetalningen på hennes skuld med i de 17 000. Så det var inte 17 000 att leva på utan mindre. Men visst jag fattar inte heller alla dessa personer som lever långt över sina tillgångar. 300 000 i skulder på ett par år. Herregud! Jag sparar flera tusen i månaden men är inte nära 300 000 kr. En del människor verkar helt tappa perspektiv på pengar.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:55 PM

  Jag instämmer i svaren på anonym1:s kommentar. Utgifter för att bo någonstans kommer man ju alltid att ha, det har ju ingenting med bostadens värde att göra. Miljonären har dessutom gång efter annan redogjort att han anser det vara en tillgång, så kan vi sluta tjöta om lägenheten? ;-)

  Ang. lyxfällan så tycker jag det är konstigt att redovisningsbyrån inte har agerat. Jag menar de måste väl ha insett det orimliga i att betala in 400kr i månaden till SKV när firman omsätter flera hundratusen OCH när hon åkte på en massiv kvarskatt föregående år. Skandalöst!

  ReplyDelete
 9. Är oftast tragiskt att se alla människor i lyxfällan, håller dock med om att detta måste slå något slags rekord i dumhet(eller snarare okunskap)

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:06 AM

  Björn: Det kan inte handla om okunskap. Alla förstår att om man gör av med mer än man har så blir det minus.

  Nu kanske det var så att hon missat något och tjänat mer pengar än väntat och fått en skatteskuld hon inte tänkt på. Det kan väl kanske klassas som okunskap. Men det är 100% dumhet att driva en firma med den okunskapen.

  Slutsatsen är alltså att hon måste vara ganska dum.

  ReplyDelete