Monday, November 27, 2006

Tung börsdag

Vi går mot en tung dag på börsen. I alla fall här hemma i Sverige med runt 2,5% minus i skrivande stund.

Ska jag se något positivt med det är det bättre för mig om nedgången kommer nu än om två år eftersom kapitalet på månadssparandet i aktiefonder inte är så stort än och att jag har en väldigt hög procent av mitt sparande i räntefonder. Syftet med räntefonderna är ju att skrapa ihop ett kapital till nästa period när börsen ska upp över 20% per år under en längre period.

Jag fortsätter dock med månadssparandet i aktiefonder i nuvarande takt, med tyngd mot ryssland, kina, indien och japan.

4 comments:

 1. Låter nästan precis som min fondportfölj förutom indien. Lycka till :)

  ReplyDelete
 2. Ryssland, Indien och Kina har ju gått otroligt bra fram tills nu. Japan har haft det lite tyngre och har en bra bit kvar till vårens nivåer.

  För att inte tala om hur långt det är tillbaka till nivåerna på slutet av 80-talet. Skulle vi nå dessa nivåer igen har vi en trevlig resa framför oss.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:18 PM

  Hej. Vill du vara med i en dokumentärfilm om Sverige? Jag är frilansare och gör en film för SVT om hur det ser ut ute i vardagen i vårt land. Jag följer olika människor i olika situationer som på något vis kan spegla ett alltmer mångfasetterat Sverige. Från norr till söder, gamla som unga. Det kommer att bli en mosaik av olika tankar och betraktelser kring våra liv. Inspelningen kommer att pågå under ett år från nu, så om något tillfälle passar bättre än annat så finns det möjlighet att avvakta och vänta in det. Om du är intresserad att veta mer så mejla mig på: helionfilm@bredband.net.

  Om inte annat så lycka till på din färd.

  ReplyDelete
 4. Hej Peter

  Tror inte det är riktigt min grej att gå ut och berätta offentligt om mitt projekt.

  Att jag är så pass extrem som jag är i min satsning är inget jag pratar om på jobbet och med alla jag känner.

  Tack ändå för erbjudandet!

  ReplyDelete