Tuesday, October 27, 2015

Blanka Fingerprint?

Om jag vill ha max värdeökning om Fingerprint går ner 50% inom 4 månader och kan tänka mig förlora allt om den går upp 25% från  dagens nivå. Vilken produkt ska jag då välja? Tänker mig en investering på 15-20.000 kr.

16 comments:

Hallar said...

Är inte detta ett fall för dina private banking kontakter på Avanza? Berätta gärna vad de säger.

Anonymous said...

Kolla med Unibet eller annat spelbolag, de ställer ju odds på allt möjligt nu för tiden - presidentval, regn på midsommarafton, höjning av minimilön i Litauen.

Anonymous said...

Hej.

Då måste ju Nordeas certifikat "Blanka fing" funka utmärkt.
Köpte själv på mig en massa idag.

Christian said...

Kolla Avanza Markets mini futures.

Karl Andersson said...

Han du blanka innan fallet? :)

Fri som Fan said...

Hoppas för din skull att du gjorde det igår :)

Miljonaren said...

Var ju ganska rätt på det om man säger så... Men tyvärr blev det ingen blankning. Skulle ta tag i det hela efter lunch idag då jag var upptagen med möten på förmiddagen. Och då var det lite sent kändes det som.

Den jag tittade på igårkväll var Bear Fingerprint X2 som i skrivande stund gått upp 57% (dåligt på X2 när aktien backat 41% väl?)

Anonymous said...

Stort tack till "Anonuymous 9:52" för tipset det gjorde gott i kassakistan. I morgon tror jag det blir en tjurfälla så jag väntar med ytterligare blankning till på Fredag.

/T

Anonymous said...

lite oetiskt med blankning eller?

Anonymous said...

På vilket sätt?

Miljonaren said...

Har inga moraliska betänkligheter med att blanka. Nu vill jag dock invänta en riktig tjurrusning på en dag med stängning en bra bit över 550 för att våga.

Jonathan said...

Vad är courtaget om man köper Nordeas "blanka fing" via Avanza, jag förstår inte riktigt vad kostnaden är.

//Jonathan

Miljonaren said...

Från Nordeas hemsida. Sen har man ju förutom detta som vanligt spreaden dvs skillnad mellan köp och sälj.

När du handlar Blanka betalar du vanligt courtage till din bank eller mäklare, på samma sätt som när du handlar aktier. Det finns också en administrationsavgift, på samma sätt som för fonder. För närvarande är administrationsavgiften 0,49 procent per år för våra Blanka. Avgiften dras automatiskt från värdet varje dag. Om du köper en Blanka för 100 kronor blir administrationsavgiften 49 öre per år, eller 0,00136 kronor per dag. Blanka kommer alltså automatiskt falla från 100 kronor till 99,99864 kronor en dag om aktien är oförändrad den dagen.

Anonymous said...

vågar du satsa lite kapital på FPC lär du ha dina 10 miljoner bra mycket snabbare än tänkt. Ett bra bolag som ständigt svartmålas av media. Tron på diverse svenska nyhetsbyråer och "ekonomiexperter" har fallerat avsevärt.

Morgondagens miljardär said...


Hejsan allihopa!
Alla är varmt välkomna till min blogg för att läsa mitt allra senaste inlägg!
Mvh,
Morgondagens miljonär :)

Anonymous said...

Är det inte dax igen nu på 666 :O