Wednesday, June 04, 2008

Nu köper jag kungsleden

Nu går jag på magkänslan och gör det som man inte skall göra egentligen, dvs försöker fånga en fallande kniv. Har lagt köporder på Kungsleden som gått ner väldigt mycket sen jag började bli sugen på ett köp för några månader sen.

Bör kunna ge hyffsad utdelning även kommande år i förhållande till dagens pris. Och bra utdelning är ju trevlig passiv inkomst.

Blir ett köp för 10 000 kr och aktierna läggs i min kapitalförsäkring.

42 comments:

Stefan said...

Dumt...Ingen vet åt vilket håll börsen tar vägen kommande veckan. Det är lotteri just nu. Dessutom ska du veta att när du köper aktier för 10 000 blir courtaget fruktansvärt högt i förhållande till insatsen. Säg att du har Avanza och köper och säljer 10 000kr värt av kungsleden. Då har du 99+99kr i courtage. Dvs. du måste plocka hem en vinst på MINST 2% innan du överhuvudtaget tjänar på ditt innehav i kungsleden.

Du är medveten om chansningen i kungsleden när du säger fallande kniv iaf (med en sådan kraftig nedåtkurva)..vilket är bra. Kungsleden är rent utsagt livsfarligt då vi i dagsläget har finanskris, en ränta snarare på väg upp än ned. Dessutom i ett läge där bostadskris verkligen fått göra skäl för namnet. Mer fastigheter ute till försäljning nu än på många år. England och Danmark har redan börjat drabbas liksom USA. Detta har bl.a börjat påverka malmö o snart sprider smittan vidare med sjunkade priser...livsfarligt var ordet. Sälj.

Anonymous said...

Hög direktavkastning bör bromsa fallet när det gäller kungsleden och andra aktier med hög direkt avkastning. Kungsleden har ju mycket offentig sektor som hyresgäst=stabila kassaflöden. De är visserligen högt belånade men till dagens pris handlas den till väldigt lågt P/e tal. Något på 9-11. Det är ovanligt för Kungsleden.
LR

Finanspampen said...

Ser han kungsleden som en långsiktig investering så är det ingen dum investering.
Ser man enbart för detta året så är det klart det är risky, börsen är lite ostabil.
Men ser man på 20,30,40,50 års sikt(som man skall) så är det aldrig fel att slänga in pengar i ett kvalitetsbolag med hög direktavkastning.

Cristoffer said...

Jo direktavkastningen lär bli ganska hög i Kungsleden även framgent utan större ökningar på fastighetspriser. Tippar att man i ndagsläget har förmåga att dela ut 4-4,5kr per aktie.

Tänk dock att man är ganska hårt belånad idag så dte är inte helt osäkert.

Mitt jobb hyr förresten av Kungsleden och vi är ganska nöjda.

Cristoffer said...

Bolagets egna prognos är ett utdleningsgrunande resultat på ca. 900Mkr vilket då skulel medföra ett utdelningsgolv på 3,5kr per aktie sett till antalet utestående aktier och utdelingspolicy.

Henrik said...

Nä, nu tycker jag det är dags att du investerar i lite annat också. Bjud din dam på en kabrakutemiddag för en svidande summa pengar.
Den investeringen skulle jag tippa kommer ge mer till ditt liv än kungsleden någonsin kommer bringa.
En långsiktig investering.

Anonymous said...

Världens näst rikaste man, Warren Buffett, har fångat många fallande knivar under sitt liv. Och det har ju gått bra. Bara fundamenta är starka i förhållande till värderingen så ska man slå till, om det är på flera års sikt man satsar. Mina kungsleden har gått ner en del, men jag har ändå fått mer i utdelningar än vad de har gått ner!

/Micke

Destinationmiljonär said...

Som några säger här, är det en lånsiktigt sparande så var det en god investering. Det som går ner ska ju troligviss också gå upp:)

Warren Buffett blev väll utnämnd som världens rikaste man för 2008?

Destinationmiljonär said...

Rikaste personen i världen menar jag. Ursäkta för dubbelpost.

Anonymous said...

Det är nödvändigtvis inte negativt att vara hyresvärd mitt i en "bostadskris". Sörskilt inte om man är ett stort börsnoterat fastighetsbolag?

Gick räntorna upp, huspriserna ner? Köpa mer bostäder och höja hyrorna någon???

olle said...

ni skulle ha litat på mig och köpt teliasonera när jag tipsade om det för någon månad sen ;>...

jag menar.. det är ju inte direkt någon högrisk-aktie.. det kändes som att den bara kan gå uppåt.. och lite budgivningskrig skadar ju inte kursen heller... härligt härligt

Anonymous said...

Bra gjort! Man ska köpa när andra säljer, precis enligt Rich Dad Poor Dad-filosofin. Och i detta fall kommer direktavkastningen generera en passiv inkomst. Nu har du börjat förstå!

Ballefjong said...

Jag har också tankat kled.
Courtaget är en liten prutt jämfört med vinsten som kommer...
EN mycket bra satsning!

Charlie said...

Det är nog inget dumt köp. I tider av hög inflation, vilket det är nu, kan det vara klokt att sätta lite pengar i fastigheter.

Lycka till!

mvh Charlie

Anonymous said...

blev befordrad igår. 30% löneförhöjning, och 7000 kr mer per månad. hurra för mig. tänker inte spara mer än 50% för det.

Anonymous said...

död blogg, kanske simplicity indien satsningen sätter sina spår i motivationen :D

Sterre said...

anonymous> 30% = 7000kr så då har du runt 23500 i månaden nu då? och har blivit befordrad/chef? jösses..jobbar du inom restaurang och ska bli arbetsledare eller något? låg lön annars.

Nicholas said...

Sterre, kan du inte räkna. Han skrev att han fick 30% löneförhöjning och den var lika stor som 7,000:- i rena pengar.

Det borde bli att han hade en lön på cirka 23,000:- +30% löneförhöjning = Nuvarande lön cirka 30,000:-

Så kryp tillbaka under din sten och sluta vara nedlåtande. Speciellt när du inte kan räkna själv.

Anonymous said...

Även 30 kakor i månaden är ju inte direkt något att skryta med. Allt under 60 000 rent i månaden är ganska dåligt betalt om man har ett bra jobb.

Bra blogg annars!

Anonymous said...

hej. när jag skrev 30% löneökning så menade jag netto.

jag får ut 23000 kr netto idag, efter befordran 30000 kr netto.

jag har ingen aning om vad min bruttolön är, det är ju inte relevant ändå. tror den är nåt i stil med 500000 kr per år, men det dras av väldigt mkt i skatt o pension o så.

är bankanställd. 3 års erfarenhet...

Anonymous said...

alltså, det var inte menat att skryta.

min poäng var att istället för att försöka sig på extrema grejer såsom att "jag ska höja min sparkvot från 75% till 80%!!!",

så vore det tusan så mkt bättre att försöka höja grundlönen, skulle miljonären få ngt motsvarande så skulle han komma leva lite mer normalt också.

Sterre said...

Klockrent att som bankanställd få den lönen efter tre år!!! Det är riktigt bra isåntfall. Bank är annars låglöneyrke om man inte som sagt blir chef. :)

För övrigt, nej jag kan inte räkna. Jag jobbar ju på bank ;)
Grattis!!

Anonymous said...

Jo jag hade också motsvarande lön när jag jobbade på bank. Sedan bytte jag, tog steget utanför bankens påstådda "trygghet" och dubblade min nettolön.

Banker är experter på att betala sina anställda för lite, samtidigt som man lyckas invagga dom i en känsla av hur bra dom har det. Fast detta märker man först när man sitter utanför banken- såklart! Vilket ju också är själva grundtanken från bankens sida...

Gustav said...

Är det bara jag som reagerar över att den anonyme snubben inte säger sig veta vad han har i lön, dvs bruttolön? Detta torde i så fall innebära att han antingen:

1. Har extremt dåligt minne,
2. Faktiskt inte vet och därmed heller aldrig har löneförhandlat eller läst en lönespec.

En sk bankman vet inte vad han har i lön. Han kan ej heller utifrån kunskapen om sin nettolön räkna baklänges. En bankman borde ju veta ungefär vilka nivåer skatterna ligger på samt ha förmågan att räkna.

Trovärdigt? Nja... :)

Anonymous said...

haha. vad jobbiga ni är.

OK, min bruttolön är i svenska kronor 607 491 kr till dagens växelkurs. arbetar utomlands.

tyvärr ser jag inte den summan i lönekuvertet, pga att det dras en sjukt massa avgifter, skatter, pensioner, företagsförsäkringar (yep - det dras direkt från lönen), samt ett gäng löneförmåner som dras innan skatt såsom företagsaktier, tandläkarförsäkring osv (INNAN SKATT!). Detta är en löneförmån.

Slut nettolönen är typ 30 000 kr.

Jag är fullt medveten om att det verkar "tryggt" på en bank, men det kan jag säga att det är det ta mig F-N inte! Det omstruktureras hela tiden och man sitter allt annat än tryggt till.

mvh,
j.

p.s. jag bullshittar ingen, jag gillar den här bloggen, men jag är kritisk till att miljonären inte satsar hårdare på karriären. han skriver bara om hur några tusenlappar hit o dit ökar i hans innehav.

Anonymous said...

kan även tillägga att "löneförhandling" inte existerar i min värld.

min och alla andras lön höjs efter en matris, som är beroende på vilket "betyg" din chef sätter på dig (från 1-5).

normalt för mån cirka 6-7% löneförhöjning per år. bäst är dock givet att sikta på befordringar.

Sterre said...

Äsch, då blev jag mindre imponerad igen. Ingångslöner för bankjobb i t.ex. London bör ligga MINST 34-40kr brutto i månaden och då kan man likförbannat räkna med att hyran käkar upp minst hälften av den pengen.

Jobbar man i Norge o får den lönen (inte heller helt otroligt) så är det skatter och svindyra priser i övrigt som äter upp lönen.

Vilket land jobbar du i?

Anonymous said...

det spelar ingen roll vart jag bor...! min poäng var att miljonären bör höja lönen, och inte leva snålare än vad han redan gör!

Anonymous said...

Hej! Har funderat på om miljonären skriver den här bloggen bara för att tjäna några kronor extra i månaden. Varför kan du aldrig redovis de intäkterna? Hade varit roligt att veta.

Mycket bra blogg för övrigt!

Anonymous said...

Är detta en bra blogg, är ju inte skrivit något intressant på denna blogg sen Moses levde... Detta var sista gången jag gick in på denna blogg.

Anonymous said...

jag tror miljonären har lagt av, han orkade inte leva snålt längre men vågar inte berätta det för oss :P

Börsmannen said...

Grattis till ett bra köp, även om ganska spontant. Själv skulle jag vilja se en bakomliggande objektiv analys. Den höga direktavkastnigen fungerar lite som en fallskärm vid dessa oroliga tider då aktier till synes faller som stenar utan orsaker.

Lycka till med din resa!

Miljardären said...

Jag hoppas att miljonären har semester, för jag vill gärna höra hur man har en riktig budget semestrar.

Anonymous said...

Jag tror att han strök med i "krashen", troligen fick han några dykande fonder i huvudet.

Anonymous said...

Äger Resturang och är nu inne på mitt andra år som krögare. Drar dagskassor på 35.000:- & lyfter än sålänge inte en spänn i lön. Klanka inte ner på Resturangbranchen utan att veta.
Vi köper in på 12% moms och skattar 25% ....crazy buisness.
Le cheif

Anonymous said...

eh, bättre att köpa in för 25% också eller vad då? :P

Anonymous said...

Vad ska miljonären skriva om? Det finns inget att skriva om eftersom han inte har något liv. Förutom jobbet och komma hem och titta på sina fonder.

Han har ju redan skrivit om hur han snålar. Finns inte så mycket att utveckla där. Dom senaste bloginläggen handlar bara om vart han ska placera sina pengar.

Nej, tack. Då lyssnar jag hellre på min mormor istället för en mupp på en blogg som inte har större koll än vad vi andra tomtar har.

Anonymous said...

test

Anonymous said...

Okej.
Tyck vad ni vill, men var inte otrevliga. Känns onödigt.
Kör så det ryker miljonären!

Anonymous said...

Fast det ligger en hel del i att det här har blivit en hiskeligt tråkig blogg, med långt mellan uppdateringarna och meningslösa inlägg.

Anonymous said...

Detta är rätt intressant. Det var jag som klagade för några inlägg sedan. Tyckte att bloggen endast handlade om massa aktier och fonder... Och vad händer? Miljonären har i stort sett sluta blogga.

Miljonären, kom igen nu. Jag älskade den här bloggen, men inte när den handlar om aktier och fonder. Ryck upp dig. Jag (och många med mig) vill veta hur det går för dig.

Varför har miljonären slutat blogga?

Purewal said...

blev befordrad igår. 30% löneförhöjning, och 7000 kr mer per månad. hurra för mig. tänker inte spara mer än 50% för det.