Thursday, July 03, 2014

Ränta och semester

Försäljningen av Rysslandsfonderna som jag skrev om i förra inlägget blev ganska kortvarigt då börsen vände ner ett par dagar i rad efter inlägget. Blev sälj för 100.000 kr i den vevan och nu har det vänt upp lite igen och index ligger runt 1400 så jag säljer vidare för 50.000 kr per dag så länge index ligger på denna nivå eller högre.

Dagens räntebesked vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. Mitt bolån på 900.000 kr kommer ju bli lite billigare, men blir ju inga större pengar att prata om då räntan på bolånet säkert bara går ner med 0,1-0,2 procentenheter. Dagens uppgång på svenska börsen har jag ju ingen nytta av då jag står helt utanför svenska aktier och fonder. Men känns mer och mer som att kurserna nu trycks upp och gör sista rycket nu.

Imorgon är sista arbetsdagen innan semestern. Ska bli riktigt skönt att vara ledig några veckor. Blir billig semester hemma och några besök hos släkt och vänner i Sverige. Första riktiga semestern ihop med min sambo är en rolig milstolpe också.

9 comments:

 1. Anonymous6:38 PM

  Har du kollat vad du har haft för avkastning på dina pengar under dina år? Jag gjorde en portföljrapport på avanza, finns kanske liknande på andra nätmäklare. Fast nu kanske du har ditt räntespar någon annanstans. Mina aktier hade gått lite bättre än index men totalt sett hade allt gått sämre eftersom jag låg länge med mycket pengar likvid för att spara till husköp.

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:03 PM

  Dina rysslandsfonder går upp med valutadifferensen mellan kronan och rubeln, så du får del av kronförsvagningen fullt ut på den delen.

  ReplyDelete
 3. Enjoy your holidays!

  ReplyDelete
 4. Tack för en intressant och risktagande blogg (Ryssland)! Skulle du kunna tänka dig att resa bort och spendera några dagar eller någon vecka utanför Sverige under semestern? Det kostar ju uppenbarligen lite mer men jag undrar hur du tänker i en sådan fråga, är det värt pengarna/föredrar du att resa så mycket? Du är ju en hardcore sparare och det vore intressant att höra din tanke om resande. Tack

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:29 PM

  Var planerar du all lägga alla pengar under semester? Låter som att du väntar in börsen och håller allt på din bank?

  OM inte annat vore intressant och höra hur du tänkt göra med kommande månader om allt går som du tänkt!

  ReplyDelete
 6. Önskar dig en trevlig semester.

  Med vänlig hälsning
  /Vägen till Frihet
  http://vagentill-frihet.blogspot.se

  ReplyDelete
 7. Anonymous6:07 PM

  Jag ligger också utanför börsen. Hellre iskall och förlorar ca 5-10% uppgång än att förlorar 15-25% inom närmasta halvåret/året.

  ReplyDelete
 8. Anonymous8:10 PM

  Väldigt intressant blogg,, hoppas den håller i sig och gillar att du delar med dig av tankar och ting..

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:55 PM

  Följer dig och du är en stor inspirationskälla för mig. Hoppas att kunna prestera lika bra som dig under de kommande åren när det gäller sparande. Fortsätt såhär!

  Besök gärna mig och följ min resa: halvapriset.wordpress.com

  ReplyDelete