Monday, June 09, 2014

Extrajobb

Tror det är ganska vanligt att man som mig har en rätt ojämn arbetsbelastning på jobbet. Fria arbetstider och ingen chef som kollar vad man gör varje dag och timme. Jag tror jag jobbar ganska normalmycket för att vara en tjänsteman på typiskt svenskt medelstort företag. Dvs kanske 30-35 effektiva arbetstimmar i veckan. Sen lite dötid, lite onödigt jobb och något privat ärende eller privatsurfning på arbetstid så är man uppe i 40 timmar i veckan. I perioder blir det 45-50 timmar och ibland 30. Visst känns det igen även om ni säkert upplever att ni jobbar minst 40 timmar varje vecka?

Det vore alltså perfekt att ha ett jobb som kunde göras på distans någon timme här och där. Utöver heltidsjobbet. En så låg timlön som 100 kr skulle räcka för att det skulle gå att klämma in säkert 20.000 extra per år. Det får givetvis inte gå ut över vanliga jobbet och måste gå att skjuta någon vecka när man inte har tid över. Svårt att hitta såna jobb bara. Eller?

17 comments:

 1. Anonymous11:32 PM

  Somliga har också väldigt repetitiva och simpla delar av sitt jobb. Jag vet att det finns de som lyckats automatisera saker som ifyllning av formulär och blanketter med hjälp av t.ex. Excelkod eller annan mer avancerad programmering. På så sätt lyckas de spara flera timmar i veckan.

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:48 PM

  Är man t ex en fena på hemsidor så går det säkert att fixa så man kan jobba hemifrån, vet andra som har gjort så, men det ska uppdateras osv.. så jag själv gör inget sånt, är förjävla lat i själen :D

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:45 PM

  En sak man skulle kunna göra är att typ starta en blogg; skriva om något som ligger en varmt om hjärtat. Sedan kan man dra in pengar från reklamintä... Hm. WAIT A MINUTE!

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:33 PM

  du kan ju sitta i brf styrelsen. De är ofta arvoderade. Jag fick ihop ca 20kkr på ett år. Total blev det inte så många timmar men dock behövde jag ta en del fritid även när det passade mindre bra

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:59 PM

  Kan detta vara något?
  http://www.bbc.com/news/technology-21043693

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:18 PM

  Det finns ju sådana där undersökningar man kan svara på. Funderade på det ett tag men det verkade som om man måste svara på väldigt många undersökningar för att få ihop en tusenlapp och så får man stå ut med mycket spammejl. Det var väl inte alla undersökningar som gav pengar heller utan en del gav typ presentkort eller liknande som jag förstod det.

  Men fixar man en extra mejladress och bara kör det där så är det väl lugnt. Undersökningarna kan man oftast göra lite när man känner för det och gör man det inte så tar ingen skada av det.

  En möjlighet som finns men inget som lockade mig trots bra förutsättningar för att göra det med ett fritt jobb liknande den situation du beskriver.

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:24 AM

  Eller så jobbar man effektivt den tiden man är på jobbet och höjer sin timlön på det viset. Det blir lätt en positiv spiral när kariären tar fart.

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:18 PM

  industrijobb innebär 2 st 10 minuters paus + 1 st
  halvtimme lunch obetald 8.1 timmars arbetsdag
  inte mycket dötid därinne ;)

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:39 PM

  Jag tycker att du kommer till fel slutsats här. Att du har lite extra tid är superbra, och i kombination med att du inte behöver mer cash för att klara dig gör att du kan ge dig på saker som har potential att ge lite bättre utväxling.

  Själv har jag varit i den situationen men målat in mig i ett hörn med webbutiker som inte släpper greppet om min tid. När jag börjar om ska jag göra något helt digitalt, typ affiliatemarknadsföring, appar eller medlemssajter.

  ReplyDelete
 10. Om det inte finns på din arbetsplats, fråga om du får ställa dit en "vending mashine" (sådan man köper godis ur).
  Dom verkar var lite svåra att få tag på men kostar i regel inte så många tusen.

  Sedan är det bara att lista ut vad kolegorna vill ha och vad som är en acceptabel prisnivå.

  På en mindre arbetsplats tror jag man får räkna med ett par tior i omsättning om dagen och ungefär hälften i vinst. På en lite större industi kan jag tänka mig ett par hundra i omsättning.

  Ett rimligt antagande är nog att man kan tjäna 500-2500kr/månad, men arbetsinsatsen blir ju minimal.

  ReplyDelete
 11. MoneyOnMyMind7:55 PM

  När du värderar din lägenhet, räknar du på dagens marknadsvärde med eller utan vinstskatt?
  Jag har hela tiden räknat utan ev värdeökning och istället endast summan jag betalat för bostaden.

  Funderar dock på att ge egot en liten knuff i rätt riktning och skriva upp värdeökningen i mina beräkningar.

  Vad tycker du kännetecknar den ekonomiska situationen bäst?

  ReplyDelete
 12. Tack för kommentarer och tips.

  Ang bostadsvärderingen så är det en försiktig värdering av nuvärde minus skatt. Det slår för mycket att hålla på att öka och minska varje månad. Så har tidigare höjt värdet 1-2 gånger per år och då med väldigt försiktig värdering runt halva den uppgång som varit på marknaden.

  ReplyDelete
 13. Anonymous3:31 PM

  Leta lämpliga köpobjekt på hemnet är ett tips. Passar inte alla men om man är beredd att flytta några ggr i sit liv har man rätt goda chanser att tjäna pengar på köp / sälj. Själv har jag flyttat 3 ggr och skrapat ihop 600 TSEK (efter skatt) på detta sätt sedan 2007.

  ReplyDelete
 14. Anonymous3:33 PM

  Till kommentaren ovan ska tilläggas att det handlar om att hitta lghter med mycket potential att öka värdet med enkla medel.

  ReplyDelete
 15. Anonymous10:59 PM

  Hej! Jag fick en idé som jag inte är säker på om den är bra eller inte. Det är så att jag kommer börja plugga i höst och kommer inte behöva ta något lån från CSN. Min tanke var då att jag skulle ta ut fullt CSN lån och investera pengarna i hyffsat säkra fonder. Det låter förmodligen otroligt dumt att investera lånade pengar men eftersom CSN lånet har väldigt låg ränta skulle det inte krävas stor avkastning för att gå plus?

  ReplyDelete
 16. Anonymous11:02 PM

  Såg nu att du svarat på min fråga om studielån i en tidigare post!

  ReplyDelete
 17. ÄR DU BEHOVET KRISTISK LÅNGT LÅN IGÅNG ELLER ÄR DU BEHOV LÅN ATT STARTA HAR EN SÄKERHET @ 2% RENTER FÖR FÖRETAG OCH PRIVAT
  SYFTEN? OM SÅ ÄR FALLET:
  Fyll och returnera
  Namn: ===
  Belopp som behövs: ===
  Varaktighet: ==
  land ==
  Syfte: ===
  Mobiltelefonnummer: ===
  Identifikationskort: ===
  Kontakta oss för mer information christloanfunds@gmail.com

  ReplyDelete