Wednesday, May 07, 2014

Fötterna på jorden

När man just gnetat på en hel månad för att spara 1000-1500 kr extra jämfört med en normal månad och sen går Rysslandsbörsen upp nästan 5% på en dag vilket motsvarar ca 50.000 kr för mig. Då är det lätt att man tappar perspektivet lite.

Men hur Ryska börsen går imorgon är det ingen som vet och jag är helt övertygad om att det är ett sparsamt leverne och hög andel sparande som är den avgörande faktorn för om jag kommer lyckas komma upp mina 10 miljoner innan 40 årsdagen.

15 comments:

 1. Anonymous11:22 PM

  hej,

  är inne och läser din blogg då och då för att hämta inspiration. Det vore kul om du hade en sida med "aktuell portfölj", kan vara svårt att få grepp om hur du ligger placerad just nu om man inte läser varje inlägg.

  kämpa på! :)

  ReplyDelete
 2. Patrik B10:26 AM

  Hej,

  Jag tycker det skulle vara intressant med en statusuppdatering kring dina tillgångar.

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:11 PM

  Håller med båda ovanstående.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:32 PM

  Har du twitter?

  ReplyDelete
 5. Aktuell portfölj är 3 olika Rysslandsfonder till ett värde av 1,1 miljon inköpta senaste månaderna för 1 miljon.
  Sen en dryg miljon i kontanter/räntor och en dryg miljon i min lägenhet.

  Har inte Twitter.

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:03 AM

  Hur mycket skulder har du? har du exempelvis bostadslån?

  ReplyDelete
 7. 900' i bolån. Lägenheten är värd runt 2 miljoner.

  ReplyDelete
 8. Man blir så jäkla taggad när man läser din blogg! Sträckläste den från början till slut under ett par dagar. Keep up det good work!

  http://txxt.se/

  ReplyDelete
 9. Anonymous5:00 PM

  En miljon innan 30, 10 miljoner innan 40.. 100 miljoner innan 50? :)

  ReplyDelete
 10. Anonymous5:41 PM

  Fortsätt så där staten bara garvar.

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:17 PM

  "Anonymous said...
  Fortsätt så där staten bara garvar."

  Öh va?
  Miljonären hade 120000:- år 2004 och nu 10 år senare har han 3,3 miljoner.
  Att spara och investera lönar sig.

  /Patrik

  ReplyDelete
 12. Kopierar in ditt första inlägg från 7,5 år sedan. Jag måste säga att du är ett föredöme för många människor som sätter upp tydliga mål och jobbar utifrån det istället för att bara flyta omkring. Håller verkligen tummarna för dina rysslandsäventyr, även om jag personligen har något större rysskräck.

  "Jag är idag 25 år, målet är att ha min första miljon när jag är 30. Min 3:e när jag är 35 och min 10:e när jag är 40. Det är det enda som cirkulerar i mitt huvud, dag som natt. För tillfället är strategin så tråkig som hårt jobb, snålt leverne och månadssparande i fonder. Detta ska få mig att nå målet om första miljonen innan 30. Sen för att lyckas tredubbla den på 5 år kommer krävas mer risktagande och annan strategi än bara att gneta på. Men då har jag också ett startkapital."

  Återigen, lycka till!!

  ReplyDelete
 13. Vad jobbar du med? Önskar att jag hade en bättre lön! Jobbar som undersköterska. Men sparat ihop 300.000 kr vilka jag placerat 200k i korta räntefonder och 100.000 i aktiefonder. Småbolagsfonder i Sverige och indexfonder i USA.

  ReplyDelete
 14. Hej hej,

  Jag hittade ingen mailadress till dig så det fick bli till att skriva en ovanligt lång kommentar istället.

  Erik Bergman heter jag och jag har länge följt din blogg sporadiskt även om jag varit lite dålig på att kommentera. Grymt imponerande vilken resa du har gjort! Målmedvetenheten att spara så mycket varje månad är helt klart inspirerande.

  Anledningen till att jag skriver till dig är att jag hade tyckt det var väldigt intressant att läsa dina tankar om nyligen börsintroducerade bolaget XL Media (XLM - London alternative). De jobbar med så kallad affiliate verksamhet (marknadsföring på provision via online kanaler) i huvudsak riktad mot spelbranschen och har nära samarbeten med våra svenska bolag Betsson, Unibet och MrGreen med flera. De är marknadsledande och är branschens klart största aktör inom detta.

  Anledningen till att jag själv är extra intresserad av att läsa dina tankar om dem är att de är vår största konkurrent. Jag är själv VD på JohnSlots.com som är en av Skandinaviens största aktörer inom samma bransch om än betydligt mindre än XL Media. Vi är ett 20-tal anställda medan XLM är 120+.

  Vi växer dock väldigt snabbt och vi funderar själva på att gå in på börsen om 2-3 år då vi förhoppningsvis nått en bra bit mot XLM's nivå.

  Om det här låter som ett intressant case att skriva om så ställer jag mer än gärna upp och besvarar så många frågor jag kan. Jag är som du förstår väl insatt i XLM's verksamhet även om jag inte är lika väl insatt i hur man skriver bra aktieanalyser. Jag har däremot skrivit lite kort om XLM's börsintroduktion och mina tankar kring det hela här som du gärna får läsa.

  Ha en fortsatt fin söndag,
  Erik Bergman
  mail@erikbergman.se

  ReplyDelete
 15. Anonymous7:11 AM

  Säg att du är mångmiljonär när du är 50 år!

  Vad skulle du betalat för att vara 25 år igen om det var möjligt?

  ReplyDelete