Saturday, April 18, 2009

Månadsrapport


Kanske den bästa månadsrapporten någonsin? Har inte gått tillbaka och tittat men i kronor måste det ju garanterat vara den bästa ökningen någonsin, helt överlägset.
Har senaste veckan tänkt köpa aktier för en del av pengarna jag har "i bolaget" i tabellen ovan. Förde över 15.000 kr därifrån till min kapitalförsäkring hos Avanza förra veckan. Men har inte kommit in i någon aktie. Trodde det skulle gå ner lite i början av veckan efter kraftig uppgång på slutet, men börsen totalt har ju gått upp ytterligare 5% eller något sånt sen dess. Så de pengarna ligger och väntar på att köpläge ska infinna sig.
Förutom det finns det verkligen inget att klaga på. Fonderna går utmärkt, framförallt Ryssland. Men även Indien och Kina och Sverige har ju gått helt strålande senaste månaden. Aktierna lika så. Bäst har Kungsleden gått med +40% sen förra månadsrapporten. Övriga aktier jag äger upp ca 10%. I ökningen av aktiernas värde ligger också nyköp av Kinnevik för 16.000 kr.
I övrigt inte så mycket att rapportera. Har haft mycket på vanliga jobbet och heller inte fått erbjudanden om så mycket jobb för firman. Men det känns rätt ok ändå när totalen ökar en bra bit över 100 k i månaden. MILJONEN ÄR INOM RÄCKHÅLL!

12 comments:

 1. Anonymous10:12 PM

  Grymt!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:18 PM

  Härligt!! kämpar själv på med ungefär samma mål och det är ju inte fel när portföljen går upp 43%.
  //Gustav

  ReplyDelete
 3. Investor2:17 AM

  BRA!!
  Inga konstigheter när du gör allt rätt! Internet trolls Eat Your Heart Out! hahahaha

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:29 PM

  Bra jobbat!

  ReplyDelete
 5. Anonymous1:35 PM

  Men dra bort lägenheten... Annars kan du lika gärna ha med alla prylar du äger som du SKULLE kunna sälja på Blocket. "Ett par två år gamla adidas, hmmm de borde jag kunna få 85 spänn för"...

  ReplyDelete
 6. Anonymous1:50 PM

  Om han ska dra bort lägenheten ska han dra bort aktierna och fonderna - dessa är värda noll tills han sålt.

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:31 AM

  Kul läsning! Fortsätt så, Du är inne på rätt väg. Vi håller tummarna för Dig.

  //Spaniard

  ReplyDelete
 8. Anonymous8:53 AM

  Jag kan ju inte riktigt förstå vad du har för lägenhet, till ett värde på 270', även om din sambo innehar andra halvan så det totala värdet ligger på lite mer än 500'. Den måste ligga sjukt jävla off:-) två timmar med pendeln till city, stoppar det?

  ReplyDelete
 9. Anonymous2:06 PM

  Vad jag har förstått är han en av tre delägare i lägenheten så då blir det 810' så fortfarande lågt. Miljonären har också sagt att han tycker att han har värderat lägenheten till ett lågt värde i månadsrapporten.

  ReplyDelete
 10. Fredde10:32 AM

  Det är väl snarare så att värdet på hans lägenhet är 270 000 utöver det han köpte den för?
  Värde lägenhet = 1 270 000
  Lån lägenhet = 1 000 000
  Värdeförändring = 270 000

  Om det inte är så, tycker jag inte att man kan räkna med värdet på lägenheten som en tillgång. Hur kan det vara en tillgång om du har lån till 100procent på prylen?

  ReplyDelete
 11. Min pappa äger 1/3-del av lägenheten. En lösning som vi gjorde för att både jag och min sambo pluggade när vi köpte lägenheten och vi ville inte ta för stora lån. Pappa har gjort en bra investering, men har den nackdelen att han inte själv kan välja när han vill sälja. Bor vi kvar tills han dör äger jag helt plötsligt halva lägenheten.

  Som ni förstår är värdet forfarande försiktigt tilltaget. Om man jämför med vad grannar sålt för så finns det bra säkerhetsmarginal.

  Givetvis är alla mina lån med i månadsrapporten. Eftersom lägenhetens värde och lånen båda är med tycker jag detta upplägg blir det mest rättvisa.

  ReplyDelete