Pages

Sunday, May 20, 2007

Jämför mig med män 20-29 år

Ligger ju mitt i gruppen män 20-29 år vilket gör att det är lite kul att jämföra mitt läge med genomsnittmannen i min ålder i Sverige. Har bara jobbat och sparat ett par år så än så länge utklassar jag inte snittet på samma sätt som jag tror jag kommer göra inom 5-10 år.



7 comments:

  1. Klicka på bilden så ser du lättare :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous7:09 PM

    Sedan så sitter du också inne klockan halv ett på söndagen, med blå himmel och skinande sol, och skriver på din blogg ;-)

    Där utklassar du inte övriga män mellan 20-29 år som sitter ute i solen och äter glass och har det gött hehe

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:44 PM

    Kul statistik.

    Har du järnkoll på vad som räknas med i de olika termerna "reala tillgångar", "finansiella tillgångar" och "nettoförmögenhet"?

    ReplyDelete
  4. Stefan: Min tjej sparar nästan inget eftersom hon pluggar. Dvs vi har ungefär samma levnadskostnader men jag drar in 10.000-12.000 per i månaden och sparar således 10.000-12.000 mer.

    realisten: Glass kostar ju pengar. Däremot var jag ute ett par timmar idag.

    Jåhnny: Det framgår rätt tydligt på SCBs sida där de olika undergrupperna finns nedbrutna ett steg till dvs man kan se fördelningen bank/räntefond/aktiefond/aktier på finansiella tillgångar.

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:32 AM

    Har du testat globalrichlist.com? Då ser du mycket rik ut enligt den statistiken, tror det stavas så jag skrev men gogla så får du fram det.

    ReplyDelete
  6. Observera att reala tillgångar och finansiella tillgångar i denna statistik är taxerade förmögenheter

    dvs 80% av värdet på fonderna vid årskiftet och taxerat värde på fatigheterna. Den genosnittlige svensken är nog rikare än detta.

    Det verkliga värdet är betydligt högre.

    ReplyDelete
  7. Christoffer: Är du säker på det?Såhär skrev den mycket kunniga bloggläsaren Joakim Persson i kommentaren på förra inlägget

    "Observera att SCB:s statistik inte motsvarar taxerad förmögenhet, utan marknadsvärde på tillgångarna. Den är alltså mer rättvisande än vad som framkommit hittills.

    För fastigheter justerar man taxeringsvärdet med K/T-faktorn, dvs registrerade priser jämfört med taxeringsvärde i samma område. Det blir inte hundra procent rätt, men tillräckligt nära."

    ReplyDelete