Saturday, July 25, 2009

Miljonen är nära

Var någon i kommentarsfältet till förra inlägget som misstänkte att jag var så klurig att jag medvetet väntade in lönen innan jag gjorde månadsrapporten för att på så sätt komma över miljonen. Men så var inte fallet, för att rapporten skulle bli rättvis räknade jag bort lönen som kom in på kontot igår. Dock fick jag ju några fina dagar till av börsuppgång genom att förskjuta rapporten en vecka. Så med lönen som kom in så är ju ruskigt nära miljonen, men sen har jag ju lite räkningar som ska betalas i början av nästa vecka så det känns inte som miljonen är i hamn föränn den finns i en månadssrapport i slutet av en månad när allt är betalt och en ny lön på väg in. Kanske blir det redan nästa månad för som ni ser i rapporten nedan så är det inte långt borta nu.



Mina aktieinnehav har ju gått riktigt bra sen förra rapporten. H&M, Kinnevik och SCA har alla tre gått upp runt 20% sen förra rapporten. Mekonomen har tidigare under året gjort en bra resa och har bara orkat med någon enstaka procent sen juni.

Fonderna gick tungt i slutet av förra månaden och början av juli, men har senaste veckorna fått bra fart igen. Nytt månadssparande i fonderna går in om ett par dagar och 5.000 till bort på lånen. Sen behövs det bara runt 2% upp i min aktie/fondportfölj som idag är värd 800.000 kr för att miljonen ska vara i hamn vid nästa månadsrapport, mer än 2 år innan tidtabellen.

Har äntligen lite jobb för firman också som jag drar igång nu efter semestern. Där har det varit aldeles för dåligt sen i våras.

Monday, July 20, 2009

Månadsrapporten kommer till helgen

Är ute i vildmarken ett par dagar och har inte tillgång till dator där jag har verktygen för sammanställning av månadsrapport. Kommer hem igen på lördag och fixar då ihop månadsrapporten i helgen. Om börsen fortsätter gå starkt under veckan kan miljonen vara nära...