Thursday, June 25, 2009

Länktips

Ingen avancerad uträkning eller något revolutionerande direkt, men kanske kan väcka en tanke hos någon. Med risk för att diskussionen om vad som är en tillgång kommer blossa upp.

http://rakna.net/ekonomiskt-oberoende.html

Sunday, June 21, 2009

Månadsrapport

Då var jag tillbaka efter midsommarledighet. Känns alltid lika konstigt att gå tillbaka och jobba ett par veckor till efter 3 dagars ledighet vid midsommar. Man får liksom känsla av semester. Men har 3 veckor kvar på jobbet innan det blir 3 veckor semester. Återkommer med planer för semestern, har ett intressant upplägg på gång där tror jag.

Månaden som gick får anses knappt godkänd, tyvärr gick ett par av mina aktier nämligen SCA och Kungsleden rätt svagt. Övriga aktier bara mindre förändringar. Fonderna gick upp lite mest tack vare Ryssland och Latinamerika, övriga länder små skillnaden. Ryssland har dock gått ner en del på slutet, såg bättre ut för ett par veckor sen.

Så månadens uppgång på 11.000 på nedersta raden är helt genererat av sparande och avbetalning på lån.

Ingen snurr på firman för tillfället men omkostnaderna under månaden har varit låga vilket gör att lönekontot har några tusenlappar mer än vanligt den här tiden. Blir överföring till fler fondandelar om en dryg vecka.

Bara att ta nya tag mot miljonen.

Thursday, June 18, 2009

Midsommar = försenad månadsrapport

Nu åker jag och firar midsommar hos släktingar. Allt gratis till på söndag!

Kommer inte ha dator med mig så månadsrapporten för juni kommer på söndag/måndag istället för idag.